Şimdi Ara

Harici HDD açılmıyor | Samsung M3

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar biliyorum bu tarz birçok konu açıldı ama ben çözümünü bulamadım. HDD yi pc ye bağladığımda dosyaları göremiyorum. Sürücü olarak gözükmüyordu harf atayınca gözüküyor ama içine girmeye çalışınca donuyor ve en sonunda biçimlendir diyor. Başka pc lerde ve pardus da denedim ama durum aynı. Büyük ihtimal 200 gb filen dolu ama kurtarmam geereken çok az bi kısmı. Son olarak farklı bir kablo da denemedim. yardımlarınızı bekliyorum...


     Harici HDD açılmıyor | Samsung M3



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xwayter -- 22 Nisan 2014; 23:49:29 >







  • xwayter X kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Veri yazma-okuma teknolojisinde bir dosyaya ulaşabilmemiz için birçok sektöre erişim sağlanması gerekir.

    Mesela ilk sektör diskte kaç bölüm olduğunu ve adreslerini tutar (c ve d bölümleri gibi.) İlgili bölümün başladığı ilk sektör root klasörü ve dosya sistemi ile ilgili bazı bilgileri tutar. Dolayısıyla bir dosyaya erişim sağlamak için kademeli olarak diskin ilk sektörüne, bölümün ilk sektörüne, root klasörüne ve dosya sisteminin bazı dosyalarına mutlaka erişebilmeliyiz. Bu adımlardan biri veya birkaçında problem oluşması durumunda disk yanıt vermeyi bırakacaktır.

    Disk kapasitesinin görülebilmesi iyiye işarettir en azından bazı şeylerin doğru çalıştığını gösterir. ancak bir klasörü açtığınızda takılıyorsa veya veri kurtarma programları ile yaptığınız taramalar tamamlanmıyorsa diskte donanımsal bir problem, muhtemelen bolca bad sektör var demektir.




  • hd_doctor kullanıcısına yanıt
    Dosya kurtarma yaptığımda çok uzun sürüyor . İlk klasörde olan Samsung a ait dosyaları kurtarabiliyorum. Peki dosyalar nasıl kurtarılabilir?
  • xwayter X kullanıcısına yanıt
    Hard disk yanıt vermeyi bıraktığında diske reset atacak gerektiğinde power off/on yaparak diski tekrar çalışır hale getirebilecek donanımlar var. Bu donanımlar veri kurtarma işi yapan kişilerde bulunur.
    Bunun dışında size önerebileceğim başka bir çözüm yok. ayrıca diski daha fazla çalıştırmanızı tavsiye etmem. genellikle bozulmaya yüz tutmuş diskler kısa süre sonra tamamen bozulurlar.
    Bu durumda diskin açılarak tamir edilmesi gerekir ki işleri çok daha zor hale getirir.
  • hd_doctor kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler ...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.