Şimdi Ara

Harici harddisk hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar macbookum için harici harddisk almak istiyorum ama bazı harddisk formatları hem mac hem windowsta çalışmıyormuş , çalışan formatlarda ise dosya büyüklüğü sınırı var.Benim sorum şu olacak , alacağım harici harddiski 2 ye bölüp bir kısmını sadece mac uyumlu formatta diğerinide hem windows hem mac uyumlu olarak kullanabilirmiyim ? Siz nasıl kullanıyorsunuz harddisklerinizi paylaşırsanız sevinirim



  • dediğin sekilde bölmen çok zor ...dinamik dik hatası alman büyük ihtimal.

    çünkü mac için nfs+ dosya sistemi win için fat veya ntfs biçimlemelisin..exfatta boyut miktarı yaşarsın.



    bunun için yapacağınız en mantıklı yol...hdd yi ntfs olarak biçimlendirip...mac bilgisayara paragon veya tuxera ntfs gibi programlar kurarak OSX e, ntfs biçimli hdd ye yazma silme imkanı tanıyabilirsiniz. zaten windows cihazda sorun çıkarmayacaktır
  • NTFS programlarını kurarsanız Mac'inizde hem usb kullanır hemde dışardan takılan usblere yazabilirsiniz, yani şart gibi birşey, Tuxera ve Paragon gibi yazılımcılar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WinteR

    NTFS programlarını kurarsanız Mac'inizde hem usb kullanır hemde dışardan takılan usblere yazabilirsiniz, yani şart gibi birşey, Tuxera ve Paragon gibi yazılımcılar.

    Harddiski şuan exfat olarak kullanıyorum hem macten hem windowstan kullanabiliyorum böylece..Dediğiniz yazılımlar ücretli sanırım?
  • Evet ucretli ve kırılma işlemi de biraz gıcık, tabiki yasal programları tavsiye ediyoruz :) Exfat olayını da NTFS'de bir sorun yaşamadığım için denemedim, kötü süprizlere hazırlıklı olmak lazım :)
  • Benim iki tane harici hdd var her ikiside piyasada en çok bulunan wd element toshiba gibi sıradan ürünler. Dosya sistemi olarak ExFAT kullanıyorum hem windows okuyor hem de mac makinalar. tek dosya için 4GB sınırı FAT32 dosya sisteminde var sadece.

    Ayırca illa NTFS olarak kullanmak istiyorsan çözümü:https://osxfuse.github.io

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen ay seagate backup plus slim satın aldım. Paragon proğramı ücretsiz, sitesinden indirip kuruyorsunuz. Yeni satın alıcaksanız tavsiyemdir...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.