Şimdi Ara

Harici Hard-diske Veri Kopyalama Sorunu (Lütfen Yardım Edin)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
8.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sorunum : 2-3 gb'dan büyük dosyaları usb kullanarak her nevi flash disk ve harddiske kopyalarken bilgisayarın donması, mavi ekran ve MACHINE_CHECK_EXCEPTION hatası vermesi. Bugün daha yeni aldığım sıfır Western Digital Harici HDD'ye de 6gb'lık oyun atmayı ve hd film atmayı denediğimde yine dondu.
    Netten okuduklarım üzerinden belki çare olur diye, Hard diskleri görev yönetisinden kaldır deyip tekrar yükledim, firewire kontrolcüsünü yine görev yöneticisinden devre dışı bıraktım, usb kontrolcülerini baştan yükledim. Bilgisayarımda kesinlikle ısınma ve aşırı yüklenme problemi yok. Hatta veri transferi sırasında speedfanla ısı ölçümleri yaptım, CPU 38 GPU 41 HDD1 32 HDD2 28 derece idi. Görev yönetisinden takip ettim, şişen fazla ram/işlemci kullanan bir işlem yok. AVG antivirüs ve Anti-Malware son sürümleriyle bilgisayarı baştan sona birkaç kez tarattım. Checkdisk ile bad sector var mı diye denetledim. Bunların hiçbirinde sorun çıkmadı ama az önce denediğimde tekrar bilgisayar dondu.
    Aklıma gelen her şeyi denedim ve sonuç alamadım. Yardımınızı bekliyorum. Bu sorun nereden kaynaklanıyor olabilir ?
    Not : Bilgisayarda donma ve Mavi ekran sorunuyla sadece veri transferi sırasında karşılaşıyorum.

    Konfigürasyon: AMD 3800+ x2, 512x2 kingston ddr-400 ram, 750gb + 160 gb Samsung hdd, 7600gt ekran kartı, EPOX nforce4 ultra anakart.

    İlginiz için teşekkürler.







  • sisteminizdeki ramler sağlammı? ramlerin 1 ini söküp birde öyle deneyin..
  • windu

    Dosya kopyalama işlemlerini önce güvenli modda deneyin.Yine aynı sorunları yaşarsanız ramlerden başlayarak parçaları değiştirmeyi denemeniz gerekecek.
  • Diskiniz sadece usb den güç alıyorsa yüklendiginiz taktirde güç kaynağınız yeterli gelmiyor olabilir. anakartin uzerindeki usbleri mi kullaniyorsunuz yoksa frontpanel dedigimiz on taraftakileri mi?
  • MACHINE_CHECK_EXCEPTION işlemci aşırı overclock ve hatalı power anlamına gelir. Overclock yapmamışsanız, güç kaynağınız yeterli gelmiyor olabilir.
  • Evet arkadaşlar, iki gündür kasayı bahsettiğiniz sorunlar için test ediyorum. Ram'leri sırasıyla söküp ayrı ayrı denedim, pc yine dondu. Kasayı aldığımdan beri ekstradan bir hdd ve bir dvd-rom bağladım, güç kaynağı sorunu olabilir diye bunları güç kaynağından çıkardım, bir de öyle denedim. Yine dondu. Güvenli modda denedim, yine dondu.
    Aklıma gelen her şeyi denedim, önerilinerinize açığım arkadaşlar.
    Tekrar belirteyim, bu donma ve sonrasında mavi ekran (MCE) sorunu sadece 4gb ve üstü dosyaları taşırken oluyor. Bazen ilk dosyayı bazen de üçüncü dosyayı taşırken yapıyor. İlginiz için teşekkürler.



    ...
  • Harddisklerin formatı ntfs değilmi ??

    Cevay hayır ise ntfs olarak formatlamanız gerekmektedir.
  • Bütün hdd'ler NTFS formatında üstad.
  • Şimdi siz sonradan takılan parçaları söktüm demişsiniz fakat bu sorunun power da olmadığını göstermez imkanınız var ise başka bir power deneyerek o zaman power da olup olmadığına karar verebiliriz...
  • Başka psu deneyerek onaylayabilirim, fakat psu'da sorun olsa bilgisayara asıl yük binen durumlarda(oyun ve yüksek performans isteyen uygulamalar) kendisini göstermesi gerekmez mi ?
    Eğer öyle ise, bu tür durumlarda herhangi bir sıkıntı olmadığını söyleyebilirim.
  • aynı sorundan bende de var.Yaklaşık olarak aynı sistem.Ekran kartı değişik sadece.Bende mavi ekran alıyorum.Bazende mavi ekran vermeden sistem donuyor.Fakat 4gb den küçük dosyalarda sorun yok.

    Donanım konusunda aman aman bi bilgim yok ama ramlerden şüpheliyim.

    Bu arada sorunun cözümünü bulursan burada paylaşırsan sevinirim...

    Bu arada sistem panelindeki sitem yeni topluyorum.Sorun cıkartan sistem kmonuyu başlatan arakadaşın sisteminin aynısı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sssxxx04 -- 9 Ocak 2010; 2:36:35 >
  • arkadaşlar bilgisayarımın hard diskinde kayıtlı olan mp4 uzantılı 2gb bir video filmini flash diskime kopyalamak istiyorum fakat disk yada film kopya korumalı diye uyarı veriyor bu filmi zaten cd den kopyalamıştım bilgisayara filmde bir sorun olacağını sanmıyorum usb yede daha önce defalarca film dosya v.b şeyler kopyaladım yükledim herhangibir sorunla karşılaşmamıştım( flash diskte yeteri kadar boş yer var) sizce sorun nedir yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür edrim saygılar ......
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.