Şimdi Ara

Harici Diskte Bad Sector Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam

    Elimde WD'e ait 500gb'lik Passport hard disk var. İçindeki verileri alamama gibi bir durum oluşunca önce virüsten şüphelendim. Taramalar bişey bulamadı. Sonra bir kaç uygulama ile kontrol ettiğimde dolu bir şekilde bad sector oluştuğunu gördüm.

    Neden nasıl bilmiyorum. Sanıyorum disk fabrikadan çıktığında patatesmiş. Düşme, kaçma vs. vs. hiç bir problem yoktu yani. Durduk yerde oldu bu iş.

    Şimdi asıl sorun şu:

    Hirens Boot CD'de bazı uygulamalar mevcut. Bad Sector olayını düzeltebilecek ancak, harici disk olduğundan ve artık yeni nesil sistemler sürekli ACHI ile çalıştığından dahili diski IDE'ye bile alsam, harici diski gösteremiyorum, algılayamıyor.

    Diski açtım, belki interface'i bi şekilde internal yapabilirim diye ama malesef kafalarına göre bir dizayn yapmışlar. Dahili disk olarak kullanmak mümkün değil.

    Var mıdır bunun bi çaresi? Yoksa diski çöpe atmak durumunda kalıcam.







  • side_effect kullanıcısına yanıt
    bad sectorun 100 den fazlaysa maalesef bad sector fiziksel olduğu için silme gibi bir durumun söz konusu olamaz elimde nerdeyse 500 e varan bad sectorlu harrdisk var low level format bile atsam kapanmıyor ama seninki az ise harddisindeki verileri başka bir harddiske attıktan sonra low level format toolu indir o harddiskini görecektir onunla format at bad sector gittiyse yazılımsal bir bad sectore sahipsin demektir bu durumda şanslısın yok bad sector duruyorsa o zaman ona önemsiz şeyler yükle bir köşede beklet yada sat harddiskin kartları da değerli olduğu için alıcısı çıkabilir benim diğer harddiskin kartı yandı mesela içindekileri kurtarmam için aynı model harddisk alıp kartını ona nakletmem gerekiyor yani harddisk bozuldu diye çöpe atmayın o önemsiz dediğiniz harddisk başkalarının kurtarıcısı olabilir
  • rose76 kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler.


    Evet, low level format atmıştım zaten. Ancak %77'de takılıp kalıyor. İki ayrı uygulama ile tarattığımda llf olmasına rağmen diskin her yerinde dağınık şekilde bad sector çıkıyor.

    Anlaşılan bu diskten bi cacık olmayacak. Neyse, dediğiniz gibi yedekte tutup başka bir disk için gerekirse malzeme olarak kullanırız artık.

    Teşekküler tekrar.
  • side_effect kullanıcısına yanıt
    yine de tamamen umudu kesmek için hdd regenerator programını full olarak indir çalıştır belki olur :)
  • rose76 kullanıcısına yanıt
    İşte sorun da burada başlıyor zaten. Hdd Reg. uygulaması harici diski görüyor ancak repair edemiyor. Sistemi IDE'ye çevir veya dahili olarak bağla gibisine bir uyarı veriyor.
  • side_effect kullanıcısına yanıt
    biosta 3 . boot özelliği olarak harici diski tanıt belki olur. ama ilk defa böyle bişey duyuyorum böyle bişeye niye ihtiyaç duysun ki
  • rose76 kullanıcısına yanıt
    Valla hocam o şekildede ayarlasam bi fark olmadı desem inanır mısınız? Bende anlayabilmiş değilim malesef. Ama son kez bir deneme yapıcam yarın.
  • merhabalar beyler bayanlar eşim laptobu düşürmüş bad sector problemi baş gösterdi pc zırt pırt donuyor yazılmıyor silinmiyor disk birleştirilmiyor veriler aktarılmıyor ne yapabiliriz düğün fotoğraflarım var :) Karstan hepinize sevgiler saygılar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.