Şimdi Ara

Harici Disk Görünmüyor(Başlatılamıyor) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
36.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • frekans001 F kullanıcısına yanıt
    Öncelikle hard disk parçalarının tanıtıldığı şu yazıya göz atmanızı öneririm:
    http://hddscan.com/doc/HDD_from_inside.html

    Ses çıkaran parça, okuma yazma işlemini yapan okuyucu kafa. Arızalı olduğu için sektörleri okuyamıyor ve her gidiş gelişinde durdurucu parçaya çarparak ses çıkarıyor.
    Disk başlatılamadığı için bir süre sonra motor duruyor.
    Anlattıklarınıza göre başlangıçta azda olsa çalışıyormuş. Zorlandığı için tamamen bozulmuş. Kafaların aşamalı olarak bozulması darbe veya düşürme benzeri durumlar dışında karşılaşılabilen normal bir durumdur.

    Bu tür mekanik arızalarda basit çözümler yok malesef. Hatta kafaların fiziksel olarak büküldüğü ve tahrip olduğu vakalarda platter'lar çizildiği için veri kurtarmak mümkün olmayabilir.
    Eğer şanslı iseniz platter'lar zarar görmemiştir.
    Bu durumda diskin clean room içerisinde açılması ve uyumlu bir donör diskten okuyucu kafa değişimi yapılması lazım.
    Kafa değişimi, hele fabrikadan usb çıkışlı üretilen WD disklerde kafa değişimi çok zahmetlidir.

    Veri kurtarma firmalarından diski göndermeden telefonla durumu açıklayarak fiyat teklifi almaya çalışın. Eğer maliyetini karşılayabilirseniz bunlardan birine yaptırabilirsiniz.




  • zaman ayırıp detaylı açıklama yaptığınız için çok çok teşekkür ederim.
    tavsiyeniz üzere firmalarla görüşeceğim.
  • Merhaba;
    Benim sorunumda da WD 2.5'' 750'lik diskim görünmüyor. Disk yönetiminden yeni birim olarak biçimlediremiyorum. Diski başlat dediğimde MBR ve GPT olarak her iki seçeneğide denedim ama bu sefer de ''döngüsel artıklık denetimi'' hatası veriyor. HDtune ile baktım badsector çok, ayrıca partition manager açtığımda ilk hata şöyle;
    https://store.donanimhaber.com/69/42/37/694237d4dfcad3ed63950861bbbab369.png

     Harici Disk Görünmüyor(Başlatılamıyor)


    Ignore all errors dediğimde açılıyor ve gelen panelde create partiton seçeneği mevcut. Ama sorun ise yeni bölüm oluşturmadan diski başlatmanın bir yolu var mı? İçinde silinmemesi gereken önemli bilgiler var.
    Konu açıp ne başlık yazacağımı da bilemedim o yüzden konu sahibinden özür dilerim.




  • Merhabalar,

    I/O error jenerik bir hatadır. Genellikle diske erişim sağlanmadığını ifade eder. Diskinizde bad sector taraması yapabildiğinize göre diske kısmi erişim olduğunu varsayalım.
    İçerisinde önemli verileriniz varsa önceliğiniz bu verileri kurtarmak olsun. Bunun için diskte değişikliğe sebep olabilecek herhangi bir şeyi kesinlikle yapmamalısınız.
    Diski başlatmak, biçimlendirmek, yeni bölüm oluşturmak, bad sector onarmak bunların hepsi diskin üzerinde değişiklik yapan işlemlerdir. Bizimse amacımız diskin ilk halini korumak. Çünkü hemen öncesinde yani disk çalışırken verilerimiz bu şekilde saklanıyordu. DAha sonra yapacağımız veri kurtarma çalışmalarında da en iyi başarı oranını bu şekilde elde edebiliriz.

    Peki diskiniz neden başlamıyor/açılmıyor. bunun nedeni dosya sistemi (NTFS) ile ilgili veriler bulunduran bazı sektörlerin okunamaması. disk bu bilgileri windowsa veremeyince, windows diskin biçimlendirilmemiş olduğunu düşünerek biçimlendirmenizi istiyor sizden. Dolayısıyla ortada tabiri caizse windowsun durumu yanlış anlaması ve sizi yanlış yönlendirmesi durumu söz konusu.

    Bu tür bad sektörlü disklerde her ne kadar verileri eskisi gibi klasörlerin içinde hazır kopyalanabilir durumda göremesinizde, eğer diskinizdeki problem bad sector'ler ise en azından bozuk olmayan sektörlere erişimimiz var demektir. Yani diskin tüm fiziksel aksamı çalışır durumda demektir. Dolayısıyla yapmanız gereken şey bu bad sektörlerden kurtulmak. İnternette bad sectorleri onardığını iddia eden bir sürü program bulabilirsiniz. Bunların işe yarama ihtimali yok gibi birşeydir. Aksine diski zorlayacağı için hasta olan diskimizi tamamen öldürebilir. Oysa elimizde ulaşabildiğimiz sektörler varken ulaşamadıklarımızla zaman kaybetmemeliyiz. Yani kısaca; veri kurtarmak istediğimiz diskteki okuyabildiğimiz sektörleri tamamen boş bir diske birebir aktarmalıyız. Bu şekilde diskin bad sector'lerden arındırılmış bir kopyasına sahip oluruz. Bu disktende istediğiniz veri kurtarma programlarıyla taramalar yaparak veri kurtarabilirsiniz. Bu programlar windowsun açmadığı yani ayrılmamış alan olarak görülen diskleri de tarayabilirler. Dolayısıyla diski taratmak için herhangi bir biçimlendirme vs işlem yapmanıza gerek yoktur.

    Bad sectorlu disklerden bire bir kopyalama yapabilen ücretsiz hdd raw copy tool programı var. Bunu deneyerek başlayabilirsiniz.




  • Hocam yardımınız için çok teşekkürler. Elimde 2 tb'lık bir kısmı dolu disk var. Direk o diski kopyalama yolu olarak göstersem sıkıntı olur mu? Yoksa tamamen boş bir disk mi olmalı?
    Ayrıca şu an da arada sesler geliyor diskten bipleme gibi. Çok kısa noktalar, sonra da sanırım motor yavaşlama sesi geliyor ve ses kesliyior. Ama kısmi olarak görmede hala bir sıkıntı yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-744329BC8 -- 8 Mart 2016; 16:52:18 >
  • Eğer o diski hedef disk olarak gösterirseniz onun içerisindeki verilerin üzerine yazmış olur ve bir nevi silmiş olursunuz. O nedenle ya sıfır bir disk ya da daha önceden kullanılmışsa içinde veri olmayan ve tüm sektörlerine"00" yazılmış bir disk kullanmanızı tavsiye ederim.
  • Bende aynı sorunla karşılaşıyorum genellikle ikinci kez takdığımda yada bilgisayar kapanıp açıldığında oluyor bazen ertesi gün düzeliyor az önce oldu yumurkuladım düzeldi
  • WD MyBook Essential 1TB USB3.0 harici diskim son günlerde sorun çıkarmaya başladı. yaklaşık olarak bir saat çalıştıktan sonra kadar duruyor ve o andan itibaren bilgisayarda hiçbir şekilde görünmüyor. yalnızca windows toolbar da çalışan uygulamalar bölümünde diski çıkar şeklinde görünüyor. büyük ihtimalle ısınmadan kaynaklanan bir sorun. internette araştırırken board da bazı noktaların toz ile kaplandığındea bu tür sorunlara yol açabildiğinden bahsedilmiş. ben de kaybedecek neyim var deyip hdd kasasını açtım. o şekilde bilgisayara bağladım yine görmedi. üstteki kontrol kartını çıkarıp alttaki board un ulaşabildiğim kadarını kulak çubuğuyla temizledim. yeninden bilgisayara bağladığımda bilgisayar hdd i gördü.. şarjlı tornavidam olmadığı için son bir vidayı sökemedim. onu da sökünce boardun tamamını görebileceğim. o şekilde bir çözüme ulaşabilirsem yeninden bilgilendiririm.


     Harici Disk Görünmüyor(Başlatılamıyor)

     Harici Disk Görünmüyor(Başlatılamıyor)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E.C.E.M_ -- 4 Ağustos 2016; 23:38:03 >




  • Takip edeyim neler gelecek merak ediyorum
  • Arkadaşlar Merhaba,

    Benim sorunum da benzer sanırım. Win 10 kullanıyorum. Harici diski taktığımda görüyor gibi ama bilgisayarım da sürücü adını göremiyorum. Bilgisayar yönetimine girdim orada harf atamak istedim ama olmadı. Aşağıda ekran görüntüleri var. Yardımcı olabilecek kimse var mı?

     Harici Disk Görünmüyor(Başlatılamıyor)
     Harici Disk Görünmüyor(Başlatılamıyor)
     Harici Disk Görünmüyor(Başlatılamıyor)
     Harici Disk Görünmüyor(Başlatılamıyor)




  • Benim harddiski de evdeki uc akilli tvden ikisinde calistirabiliyorum ama bir tanesinde hic acilmiyor diger ikisinde de on dk da bir kendini bastan baslatiyor sebebini bilen var mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: temose

    Arkadaşlar Merhaba,

    Benim sorunum da benzer sanırım. Win 10 kullanıyorum. Harici diski taktığımda görüyor gibi ama bilgisayarım da sürücü adını göremiyorum. Bilgisayar yönetimine girdim orada harf atamak istedim ama olmadı. Aşağıda ekran görüntüleri var. Yardımcı olabilecek kimse var mı?

     Harici Disk Görünmüyor(Başlatılamıyor)
     Harici Disk Görünmüyor(Başlatılamıyor)
     Harici Disk Görünmüyor(Başlatılamıyor)
     Harici Disk Görünmüyor(Başlatılamıyor)


    Hocam. Benim harddisktede ayni sorun var. Sen cozebildin mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ya arkadaş bi hdd almadan yorumlara bakayım dedim, seagate den de soğudum wd den de. bu kadar çok arıza çıkaran aletleri neden bu kadar pahalı satıyorlar madem.
  • son resimli mesajları atan arkadaşlar sorunu çözülen oldumu? aynı sorun bende de mevcut suan : (
  • Arkadaşlar daha bugün şimdi WD Elements harici harddisk aldım 1TBlık fakat taktım ama pc görmedi. Işık yanıp sönüyor ve tık tık sesi geliyor harici harddiskten sorun ne acaba? Bilgisi olan lütfen yazabilir mi? Bu konularda pek bilgim yok sorun neden kaynaklanıyor, ben direk tak-çalıştır mantığı olduğu için almıştım, herhangi bir sorun yaşamayacağımı ümit ediyordum ama yine aksilik :/

    Aygıt yöneticisnde de gözükmüyor.
  • arkadaşla rmerhaba,

    benimde WD cortladı, içinde çok güzel anlar olduğu için kıyamıyorum çöpe atmaya.
    sizlerden konuyu çözebilen oldu mu ne yapacağımı bilmiyorum.
  • Arkadaşlar bende çalışan pcme bi anlık kızgınlıkla ufaktan vurdum ve pc ekranı karardı. yeni hdd alıp pc kurana kadar açılmadı, eski hdd ilk mesajdaki gibi takınca disk dönüyor ama aygıt tanınamıyor sadece aygıt yöneticinden disk kısmında başlatılmamış disk olarak görünüyor. İçinde önemli belge ve resimlerim mevcut kurtarabilen oldumu hiç ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: u.f.u.k_XVI

    Arkadaşlar bende çalışan pcme bi anlık kızgınlıkla ufaktan vurdum ve pc ekranı karardı. yeni hdd alıp pc kurana kadar açılmadı, eski hdd ilk mesajdaki gibi takınca disk dönüyor ama aygıt tanınamıyor sadece aygıt yöneticinden disk kısmında başlatılmamış disk olarak görünüyor. İçinde önemli belge ve resimlerim mevcut kurtarabilen oldumu hiç ?
    kimse galiba çözemedi bu başlatılamadı işini. dün başıma geldi. aramadğım bakmadığım yer kalmadı ama çözemedim. disk bilinmiyor başlatılamıyor hatası bende de var ve ne yapacam bilmiyorum.
  • Ahbârî kullanıcısına yanıt
    Bu tarz durumlar profesyonel veri kurtarma işlemi gerektirir. Başka metodlar diskteki verilerinize bir daha ulaşamama riski taşır. Veri kurtarma yapıyorum. Özelden iletişime geçebilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.