Şimdi Ara

Harddisk Veri Kurtarma Mümkün mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi akşamlar birkaç haftadır bilgisayarı açarken tiz bir ses geliyordu,yaklaşık birkaç gün öncede bilgisayarı açtığımda sadece siyah ekran ve imleç görünüyordu,bilgisayarcıya götürdük yeni bir harddisk takıldı,eski bilgisayardaki dosyaların bir kısmı C'de bir kısmı D'deydi.D kısmındakiler kurtarıldı ancak C'yi açmak uzun sürüyor ve açıldığında içi boş gözüküyor.Tamir eden kişi ara sıra eski harddiski kontrol etmemizi düzelebileceğini söyledi bu mümkün mü?
    Veriler kurtarılabilir mi?Fiyat ortalama olarak ne olur ve önerebileceğiniz bir yer var mı?
    Şimdiden teşekkürler



  • Kurtarma programlarıyla bunu yapabilirsiniz tam halini bilmiyorum hdd'nizin görmem lazım.Mesela recuva programını kurun hdd'de test edeceğiniz bölümü seçin ve derinlemesine tarama seçeneğini açın bu uzun sürebilir birkaç saat eğer o bölümde cidd bozulmalar yoksa bilgilerin çoğu kurtarılır özellikle fotoğraf video türü bilgiler.Hd tüne programını kurup hddnizin sağlığını test edebilirsiniz programın error scan bölümünden bedsektör testi yapın.Kırmızı kare varsa ve sayıları çoksa onlar zamanla çoğalır düzelmez.Hdd sapıttıysa düzelmez bilgisayarcınız dediği gibi bir durum olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 13 Eylül 2014; 21:26:42 >
  • Cengaver53 C kullanıcısına yanıt
    Anladım teşekkür ederim,veri kurtarma merkezleri problemli veya arızalı disk üzerinde denemeler yapmamalısınız dedi o yüzden herhangi bir program kullanmak istemiyorum
  • Dediğim proggramlar sıkıntı oluşturmaz hdd sağlığını görürsünüz ve verilere ulaşmaya izin verecek ölçüde sıkıntı yoksa verilerinizi kurtarma şansınız mevcut,onların dediği onarim programları zaten çok sayıda hasar mevcutsa o programları kullanmaya gerek yok daha da zarar verebilirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 14 Eylül 2014; 11:07:25 >
  • esrakoyuncu E kullanıcısına yanıt
    Disk arızaları farklı sebeplerle oluşabiliyor. Bazen optik yüzey bazen de disk üzerindeki anakartta bulunan chip arızaları vb. Aşağıdaki videoyu izleyerek fikir edinebilirsiniz.


  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.