Şimdi Ara

Harddisk Ve pc donması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beyler öncelikle harddiskimdeki sorunu anlatıyım 15 tatilinin sonlarına doğruydu harddiskim birdenbire bozuldu açılışta sürekli yeniden başlıyomuş gibi bi ses geliyodu içinden ekrana görüntü gelmiyodu falan ben bayağı kurcaladım 1-2 kere açılmıştı açıldığındada okuma yazma hızı 2mb kadar düşmüştü Harddisk 1tb 64mb cache wd blue bu arada. Her neyse en sonunda harddisk i görmemeye başladı pc güç kaynağı kablosunu çıkartınca pc gayet güzel açılıyodu ama takınca ekrana görüntü bile gelmiyodu neyse sonra 1-2 hafta bekledim ben 80gb yeni bi harddisk aldım işimi görsün diye 2.el şuan hala onu kullanıyorum ve pc durduk yere donup kalıyo yeniden başlatmayana kadar da düzelmiyo. Her neyse ben 1tb harddiski 2 hafta önce garantiye gönderdim vatandan almıştım adamlar 10 günden sonra mesaj attı gelin alın diye babam gidip alıp getirdiğinde yeni sıfır pakette bi tane vardı babam dedi yenisini verdiler sıfırını yollamışlar geldiği gibi taktım tabi bilgisayara ama şu bozulduğu günkü sesi geliyordu. Benim tahminim psu yetmiyo sizce neden olabilir bu.
    Sistem özellikleri şöyle;
    Asrock 775dual vsta anakart
    2gb hi level 1gb kingston ram. 667mhz.
    Nvidia geforce 8400gs ekran kartı.
    Pentium 4 3.0ghz işlemci.
    200 wat a-trend diye bi psu.

    Harddiski anlattım zaten şuan pcde takılı olup kullandığım samsungun 80gb bitane harddiski.
    Normalde harddiskim 1tb 64 mb cache western digital blue.
    Bayağı araştırma yapmıştım bi yerde harddiski takmayın daha fazla zarar görür gibi birşey görmüştüm onun için 1 tb lığı paketine koydum dolabımda bekliyor.







  • Beyler hala cevap yokmu güç kaynağının yetmediğini bilsem direk güç kaynağı alıcam.
  • Öncelikle geçmiş olsun.Sıkıntınızın sorunu kasanızdaki statiklenme olabilir. yeni hdd nizi kasanıza temas ettirmeden plastik kabak,poşet ve benzeri üzerine koyarak bağlantısını yapınız.
    2. ihtimal:
    Psunuzda yıldan yıla verimi düşmüş(eskiyip yetersiz duruma gelmiş olabilir) ve verimi daha fazla güç isteyen hdd nizi besleyemiyor olabir.
    3.mutlaka hdd güç ve data kablosunu değiştirip te deneyin.

    daha önce yaçılmış konularada bir bakın:
    http://forum.donanimhaber.com/m_59596435/f_//tm.htm#59596435
  • Öncelikle eyw kardeşim kabloları değiştirerek bayağı denedim ama yok olmuyo. Bugün harddiskimi ekran kartımı ramı falan söküp arkadaşın evine gittim bütün parçaları onun anakarta bağladım + arkadaşın harddisk falanda takılıydı ve arkadaşın güç kaynağı 300 wat 1tb yeni yollamışlar galiba çünkü sistem falan yoktu ve açıldı 300 watta rahat bi şekilde benim tüm parçalarım onun anakartındayken sorunun güç kaynağından kaynaklandığından %99 eminim o yüzden içinde psu olan yeni bi kasa almayı düşünüyorum eyw yardımın için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.