Şimdi Ara

Harddisk Sorunu yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaş dün akşam herşey yolunda gidiyordu anakartın bios sürümünü F2 ye güncelledim hiç bir sorun yok.. Makineyi bir kaç kez yeniden başlattım yine sorun olmadı.. sonra makineyi kapatım biraz tv izledim geldim açtığımda "UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME" 0X000000ED" hatası vermeye başladı biostan hdd yi 32 gb olarak görüyor normalde 80gb hdd. sanırım yeni bios ile hdd bir sorun yaşadı anakartım GİGABYTE GA-MA780G-UD3H dualbios özelliği mevcut diğer biosta mantığıma göre eski sürüm hala mevcut bunu o biostan geri aktarım yapma şansımız var mı?

    Not: harddisk IDE bağlantılıdır. Sata değil !
    Şimdiden teşekkür ederim ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koraypro -- 15 Haziran 2009; 19:10:59 >



  • biosu yeniledikten sonra load setup default yapman gerekir idi yada biosu normal sıfırlama yapıp yeniden ayarlatı gözden geçir..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: computeron

    biosu yeniledikten sonra load setup default yapman gerekir idi yada biosu normal sıfırlama yapıp yeniden ayarlatı gözden geçir..


    biosu güncelledim ayarları yaptım ama olmadı .. sonra bios u sıfırladım pili çıkararak aynı sorun devam ediyor.
  • 40 telli kabloyu 80 telli bir UDMA kablosuyla değiştirin.

    Bios'a girip; Bilgisayarınızın BIOS ayarlarında, 'Fail-Safe' (hataları önleyen) varsayılan ayarlarını yükleyin. Daha sonra Bios Setup Default ayarları tekrar yükleyin.

    Eski bios'u yükleyebilmek içinse 1.44" disket sürücüye ihtiyacınız olacak...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: laztivirüs

    40 telli kabloyu 80 telli bir UDMA kablosuyla değiştirin.

    Bios'a girip; Bilgisayarınızın BIOS ayarlarında, 'Fail-Safe' (hataları önleyen) varsayılan ayarlarını yükleyin. Daha sonra Bios Setup Default ayarları tekrar yükleyin.

    Eski bios'u yükleyebilmek içinse 1.44" disket sürücüye ihtiyacınız olacak...


    kablonun 40 telli olduğunu sanmıyorum :S gigabytenin kutusundan çıkan kablo üründe o kadar eski birşey değil. ama diğer dediğini ayarlamaları eve gittim zaman gözden geçireceğim tşk ederim ..
  • BIOS'tan sabit diskinin ayarlarını yapman gerekiyor. Ör: LBA açık mı? Ya sa sistem, diskini doğru olarak tanımlayabilmiş mi?
  • ben daha eski bir çözüm yolu deniyecem bence git sen harddiskin jumperini çıkart pcyi baslat sora jumperi en oldaki iki tele tak xD kesin çözüm
  • he jumperi takarken pcyi kapat
  • arkadaşlar sorun jumper lardan kaynaklanıyormuş 3 yıldır kullandığım ayarlar durup dururken neden böyle bi hata verdi anlamıyorum ama hdd deki tüm jumperleri çıkardım şimdi sorunsuz çalışıyor

    yardım eden herkese tşkler..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.