Şimdi Ara

Harddisk bağlantısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle donanım konusundaki bilgisizliğimden dolayı anlatımdaki yanlışıklar yada belirsizliklerden dolayı özür dilerim.

    Çift çekirdek,2gb ramlik (anlatmaya çalıştığım vasat olmayan) bilgisayarım bozulmalar gerçekleşmeden önce takılıyordu winamp ve itunes da bile. Bunun bir çeşit virüs olduğunu düşündüm fakat harddisk patlak verince sorunun harddiskde olduğunu anladım.

    My Computer > Device Manager > Disk drives bölümünde 3 farklı disk var. Bunlardan samsung olan ve içinde windows yüklü olan harddisk de sorun çıkıyor. Bilgisayar açılırken bios (siyah ekranda) sayfalarında o harddiski görmediğini görüyorum. Bir çeşit bağlantı sorunu olabilir. Bir kaç gün önce checkdisk yapmıştım fakat herşeyi doğru yaptım mı bilmiyorum. Windows'a yaptırmıştım command menusunden degil.

    Harddiski gormediginde windowsu acmaya calisirken ya bilgisayar bastan basliyor ya da bir mesaj veriyor. Bu mesajda harddisk baglantisinda olusan bir baglanti sorunundan bahsediyor. Bilgisayarı belli bir süre kapalı kaldıktan sonra açtığımda bu sorun yok oluyor ve bilgisayarı açıyorum fakat yavaşlamalar devam ediyor hala.

    Sorunum kasanın içindeki bağlantıdan mı kaynaklanıyor ? Yoksa checkdisk benzeri şeylerle bunu çözebilirmiyim ? Yardımlarınız için teşekkürler.







  • bilgisayarı aldığından beri mi böyle yoksa yeni mi oluştu bu durum?
  • yeni oluşuyor. Bir kaç zaman önce harddisk yüzünden bilgisayarım kapanmıştı ve bir sorunun giderilmesi için floppy üzerinden bir çeşit tanıtma yapılmıştı. Bu sorun 3. harddiski taktığımda meydana geldi. Daha sonra bir hata daha yaşandı bundan bahsetmiştim yukarıda. Bu hatadan sonra takılmalar başladı ve şimdi de bilgisayarım kapanıyor.
  • 3. hdd yide tanıtman gerekiyor bence.
  • fakat o işlem tamamlandı. Bir süredir kullanıyorum o hddyi. 3. hddnin tanıtılıp tanıtılmadığını nasıl anlayabilirim ?

    IDE çıkışlarında bir sorunum var galiba. bir IDE yuvasından çıkan iki çıkış dvdroma ve sorunlu olduğum sürücüye gidiyor. Son günlerde DVD yazıcımdada sorun vardı, sorun IDE çıkışında,kablosunda yada yuvasında olabilir mi?

    Bunun dışında boot virusu olasılığı nedir ? Öyleyse nasıl anlarım ve virüsü kaldırabilirim?

    Unutmadan.. en son bilgisayarım kitlendiğinde (10dk önce) mavi ekran hatası aldım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakkan82 -- 29 Aralık 2007; 15:40:38 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.