Şimdi Ara

Hard Disk pert

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar işyerinde kullandığım pc, salı sabahı gittiğimde bozulmuştu..operating system bulunamıyor falan..bilgisayarıın markası Lenovo, 2 yıllık cihaz. Servise yolladık, harddisk hiç dönmüyor değişmesi lazım denmiş..

    Haliylen tüm data'lar gidecek..Bunu kurtarmanın bir formülü var mı? Labarutuarlara gönderip yüklü mebla ödemeyi kabul etmedi şirket, farklı bi yöntem var mı acaba?



  • Benzer bir problemi bende şirkette yaşadım, harddisk dönmüyor ise güç kartında bir problem olabilir eğer harddiski geri alabilirsen aynı model bir diskin elektronik kartını değiştirerek denenebilir, diğer taraftan mydisk firması neredeyse tüm disklerden veri kurtarabiliyor fakat ücretleri minumum 2.000 - 2,500 tl gibi rakamlardan başlıyor biz 1 tane 1tb bir tanede 500gb disk için toplamda 6.000tl civarında bir para ödemiştik
  • Forum işlerini bırakıp veri işlerine girmem gerekiyor galiba..Disk dönmüyor ibaresine iyi alışmış firmalar. Hddlerin motor aksamları son derece modern ve kusursuz aksamlardır, öyle 2 yıl gibi bir zamanda bozulması söz konusu dahi olamaz. Muhtemelen board kısmındaki kompanent arızası endeni ile güç sağlanamadığı için dönmemektedir. Diskin adını soyadını ana adı baba adı gibi bilgilerini yazın, 2. el forum kısmıda mevcut orayada ilan verin ayrıca 2. el satş yapan (2. el diyorum ancak diskin 0 satışı hala sürmekte ise bir adet satın alıp bordunu değiştireilbirsiniz) forumalrıda gezerek aynı marka ve model ile bord numarası aynı olan ürünü satın alıp bord değişikliği ile durumu çözebilirsiniz diye düşünüyorum. 6000 TL gibi uçuk bir fiyat vermek gerkesiz. Bu işlemin hiç bir tehlikesi bulunmayıp (doğru marka-model-bord numarası ve doğru teknik müdahale altında) çözüm olmaz ise yine veri kurtarma şirketlerine götürülebilir, bu manada endişeniz olmasın. Ayrıca bu işleri ben yapamam diyorsa şirketiniz özelden mesaj atın ilgilenelim. Geçmiş olsun, kolay gelsin.




  • @altanbilisim

    hocam o paralar fazla, benim pc'deki bilgiler şirket için o kadar da öenmli değil, verilmez..Benim için önemli..

    @dopac34

    Hocam aslında başlığı açarken ben de bunu düşünmüştüm, belki bi yol gösteren olur diye. Yarın sabah IT'ciden diski isticem..Zaten şu an bana yeni kasa verildi..O diski alıp bakayım neler yapabilirim..

    Bilgiler için teşekkürler..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.