Şimdi Ara

Hangi parçayı değiştirmeliyim karar veremiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şimdi, dün Rome 2 Total War çıktı.Bilgisayarıma kurdum.Oyuna girdiğimde CPU kullanımı %80-%100 arasına fırlıyor.Ram kullanımı 1.6 GB civarı.Ekran kartının durumunu bilemiyorum.Battle başlangıcından 15 dk sonra bilgisayar kapandı.Sanırsam CPU ya aşırı yüklenmeden kaynaklı.

    Şimdi GPU yetersiz olduğu için mi CPU bu kadar çok kullanılıyordur.Yoksa PSU mu yetersiz.Ne yapmamı önerirsiniz?

    MSConfig ten hizmetler,başlangıç hepsi 0 landı. GameBooster ile oyuna giriyorum.ComboFix taraması yaptım virüs yok.Tamamen parça kaynaklı sanırsam.Tabi başka ince ayarlar varsa buyrun yazın.

    Sistem Özellikleri:
    ▬Core 2 Quad Q8200 2.33GHz
    ▬Axle 9600GT 512MB 256Bit GDDR3
    ▬2 GB Ram 400MHz DDR2
    ▬300 Watt PSU


    Burda da ayrıntılı sistem bilgileri:
     Hangi parçayı değiştirmeliyim karar veremiyorum







  • Ekran kartının durumuna msi afterburner ile oyun içindeyken bakarbilirsin ama ben işlemci yüzünden oldugunu dusunuyorum
  • Dediğiniz programada bakarım.Yalnız şöylede bi durum var. Core 2 duo işlemcili 2gb ram ve yine aynı 9600gt ekran kartına sahip sistemi olan bir internet cafe BF 3 ü çok rahat oynatabiliyorken benim bilgisayarım oynatamıyordu. Halbu ki bendeki Core 2 Quad daha iyi. Bu olayda beni PSU ya yönlendiriyor. Olabilir mi acaba?
  • olması muhtemel Senaryoyu yazıyorum..

    Psu yetmediği taktirde paylaşım yapmak zorunda kalır en çok enerjiyi ekran kartı ve işlemci yer ki eski tip bi işlemciye sahipsiniz değerleri aşağıda
    http://ark.intel.com/tr/products/36547/Intel-Core2-Quad-Processor-Q8200-4M-Cache-2_33-GHz-1333-MHz-FSB

    95w buna ayırdığını düşünürsek 50w anakart ve fanlara ayırdığını düşünürsek ortada 155w lık bir boşluk kalıyor kaç hdd niz ve sisteme takılı kaç bileşen olduğunu bilmediğimden 30 w de bunlara ayıralım kalan 125w ekran kartınız 80w harcıyormuş sanırım normal şartlarda psu bunu karşılaması gerekir ki gerçekten 300w vermeyen psu burda dar boğaza girerek işlemci üstündeki yükü w düşürerek almaya çalışır bu durumda 45w la çalışan bir işlemci tam performans değil yarım performans ile çalışır ve %100 olur %50 olması gerekirken.

    İşlemciniz gayet iyi işlemci yönünden sıkıntınız olmaması gerekir. Bu tip oyunlar için raminiz çok düşük 2. Senaryo şudur.

    İşlemciye gelen her işlenecek bilgi ilkönce ram sonra hdd önbellek sonra hdd ye gelir bu normal şartlarda ram içinde işlenip bitmesi gereken bir süreçtir. raminiz az olduğundan swap alana kaydedilecek veri ani bir yavaşlamayla hdd ye ordan işlemciye gönderilir işlemci bunların hepsi için kaynak harcar normalde hdd den bir dosya okuttuğunuzda %5 cpu harcanıyorsa bu durumdaki işlemci davranışı %20 %50 lere varır budurumda %50 oyun harcarken %50 lık kısmını ram yetmediği için hdd den alınan veri harcar.

    3. senaryo

    hdd de sorun olabilir kabloda yada hdd sektörlerinde bunu anlamak için hdtune indirin healt kısmında sarı yada renkli bişiler varsa resmini buraya koyun yorumlayalım..

    Kolay Gelsin..




  • PSU olabilir 300W oldukça düşük, üstelik gerçek 300W değildir muhtemelen.
  • bios update denermisin %100 olması ciddi birşey anakartta bir dengesizlik seziyorum veya işlemcide..
  • XemreG X kullanıcısına yanıt
     Hangi parçayı değiştirmeliyim karar veremiyorum


    Ne anlama geldiklerini biliyor musunuz?
    Ve BIOS update hakkında ne düşünüyorsunuz ?

    @bjk__murat

    BIOS update hakkında bilgi verir misiniz?
  • hdd ömrün bitmek üzere onedenle değiştirmeni tavsiye ederim en kısa sürede. Bios update bu sorunu çözmez düzgün çalışan sistemler için bios update önermem riskli bir işlemdir laptop sa önerebilirim. Çünkü harici güç kaynağı olduğundan dolayı olası bir güç kesintisinde sorunsuz bitirebiliyor.

    Öncelikle yeni bir hdd takın ve deneyin hdd bilgileri için aşağıda size referans bilgileri veriyorum..

    1. Hata kablonuzda sorun var yeni kablo alarak bu sorunu aşmanız mumkun kablo içinde kırık vs olabilir.
    2.http://biltek.info/ipuclari/reallocated-sector-count-ve-cozumu-nedir_y114.html
    3. Veri aktarımıyla ilgili hata

    Hdd kablosunu değiştirip bu hdd yide yeniden test edin kablodan da bazen böyle hatalar verebilmekte muhtemelen sorununuz bununla alakalı.

    Kolay Gelsin..




  • XemreG X kullanıcısına yanıt
    Şu bilgileri de paylaşmak istedim.HDTune ila bad sector taramasında 1 tane bile bad sector çıkmadı.Aynı zamanda Benchmark testi yaptırdım HDD ye.CPU kullanımı 1.7% görünüyor.Detaylı sonuç aşağıda.

     Hangi parçayı değiştirmeliyim karar veremiyorum

    Aynı zamanda bir yeni bilgi daha ekleyeyim.Oyunu simge durumuna küçülttüğümde dahi bilgisayar ani CPU kullanımı artışlarına gidiyor ve mouse anlık kasılmalar yapıyor.Bu da ekran kartımın yetersiz olmadığını sorunun başka bir parçada olduğunu gösteriyor sanırsam.




  • Sorunun kaynağı dediğim gibi ancak sata kablosu değiştirildiğinde bulunabilir. Bu sorunu çözebilir eğer çözmez ise diğer bileşenlere bakarak yorumlaya bilirim..

    Kolay Gelsin..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XemreG -- 5 Eylül 2013; 1:41:18 >
  • 2 gb ram arttırımı sorunumu çözdü. Teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.