Şimdi Ara

Hangi Navigasyon cihazını almalıyım? Lütfen yardım!...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
5.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar

    Ben yamaç paraşütü sporu ile ilgileniyorum. Bazen uzun soluklu uçuşlar çıkartıyoruz. Bu uçuşlar sırasında hangi dağ, tepe, köy, nehir üzerinden geçtiğimizi söyleyecek basit özellikli bir cihaza ihtiyacım var. Tek istediğim güneş ışığında mümkün olduğunca görünebilir olsun.

    Marka ve model önerirseniz çok sevinirim. Sizin önerilerinize göre karar vereceğim.

    Şimdiden teşekkürler
    Önder




  • "Ekranı güneş ışığında görülebilir" dediniz mi akla ilk olarak eski GARMIN Nüvi20x serisi geliyor. Onlardaki ekran parlaklığı muhteşemdi. Sanırım 205/205w gibi bir modeli bazı teknomarketlerde halâ bulunabiliyor. Amaca da uygun denilebilir, boyutu 3,5". BaşarSoft harita kullananlarıyla sıkıntı yaşamazsınız. Ancak bu cihazda "yeryüzü şekilleri" bildiğim kadarıyla yok.

    GARMIN'in yeni modellerinin de ekran parlaklığı fena değil fakat eski seri çok iyiydi.

    GARMIN dışında NEXT navigasyon cihazlarının ekran parlaklıkları, yazılımı ve harita verileri (BaşarSoft harita) iyidir. Next tarafında YE-G 515, 555, 565 modellerine bakabilirsiniz, 525 modelini önermem. Bu cihazlarda yeryüzü şekilleri, irtifa özellikleri var. Yalnız irtifa derken navigasyon yazılımı bildiğim kadarıyla üzerinden geçtiğiniz noktanın yaklaşık irtifasını veriyor, yani sizi yerde ilerliyormuş gibi düşünüyor.

    Örneğin; bende NEXT 555 var, ekran parlaklığı tam sınırlarda kurtarıyor. Tam güneşli bir günde ekran biraz da olsa seçilebiliyor. Garmin ve Next hariç diğer markaların ekran parlaklıkları ise daha zayıf. Hele hele o giriş ve orta seviye Piranha marka cihazların ekranlarını az güneşli günde bile görmek zor. Elinizle gölge yapmanız gerekir.




  • Tavsiyeniz için çok ama çok teşekkür ederim kardeşim. İrtifayı gösterip göstermemesi aslında çok önemli değl. Vario ya da gps tarzı cihazlar bu veriyi neredeyse bire bir veriyor. Benim derdim arkadaşlar nerede olduğumu sorduğunda ya da nerede olduklarını söylediğinde cihaz üzerinde ilgili yeri görebileyim yeter. Bahettiğiniz modeller benim işimi görür mü?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pinokkyo -- 3 Ocak 2013; 18:30:31 >
  • Arkadaşlar ben de navigasyon cihazı almayı düşünüyorum.Tavsiyelerinizi bekliyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.