Şimdi Ara

Hangi LPG yi tercih edelim,, Firmalardan açıklama bekliyoruz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar hemen hemen hepimiz araçlarımızda LPG kullanmaktayız, ve yine hemen hemen tüm forumlarda ise aynen şu tartışma geçiyor,

    Hangi marka LPG alalım ve hangi LPG istasyonlarını tercih edelim.

    bende bu tartışmalara açıklık getirmesi için tüm LPG kiti takanlardan ve LPG satanlardan açıklama yapmaları için bu konuyu açtım,

    sizlerde konuya mesaj atarak LPG kiti takan ve LPG satanlardan bu soruların cevabını isteyebilirsiniz, ve istemekte en doğal hakkımızdır diye biliyorum
    gerçi LPG satanların tenezzül edipte buraya cevap yazacaklarını sanmıyorum ama en azından LPG kiti takan arkadaşlar cevap yazacaklardır.



    quote:

    Orijinalinden alıntı: bir LPG kiti firmasının yazdığı mesaj

    Yurt çapında istasyon ağı olan firmaları tercih edebilirsiniz


    bir kaç yerde de aynı cevabı verdiğinizi görüyorum, kusura bakmayın ama ben biraz kalın kafalıyımdır. yurt çapında istasyon ağı olan firmaları sayarmısınız, ve bu gazı nereden temin ediyorlar acaba,

    (benim bildiğim yani internetten öğrendiğim kadarı ile LPG nin %8 ülkemizde üretiliyor kalanı ise cezayirden ve başka ülkelerden ithal ediliyormuş)

    benim aklıma gelenleri ben sayayım; eksiğim varsa siz tamamlayınız.


    shelgaz
    BpGaz
    P.O gaz
    likitgaz/milangaz
    totalgaz
    opet/aygaz

    bu saydığım markaları her yerde görüyorum sizler hangisini tercih etmemizi istersiniz,, BRC, atiker,zavolli,tartarini , ve diğerleri olarak bir laboratuar kurarak bu gazlardan numune alıp incelesenizde hangi gazın daha iyi olduğunu, LPG kitlerine ve araçlarımıza hangisinin zarar vermediğini araştırıp biz kullanıcılara detaylı bilgiler verseniz nasıl olur acaba







  • istasyondan istasyona fark olduğu için en iyisi şu gaz demekten çekiniyor olabilirler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vb35

    istasyondan istasyona fark olduğu için en iyisi şu gaz demekten çekiniyor olabilirler...


    istasyon markası değil gaz markası önemli mesela shell kimi yerde shell gaz diye lpg satıyor kimi yerde likitgaz ve milangaz satıyor bir tek total de totalgaz satılıyor diye biliyorum
    mesela P.O larda aygaz otogaz satıldığını duydum ne derece doğrudur bilinmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muzo86 -- 19 Nisan 2011; 15:04:44 >
  • Buyrun MilanGaZ sayfasında yazılanları okuyunuz.
    http://www.milangaz.com.tr/Oto_Gaz.aspx

    quote:

    Ülkemiz otogaz ile 1996 yılında tanışmıştır.Grubumuz bu tarihte Türkiye'nin ilk otogaz ve otogaz dönüşüm sistemleri ile ilgili DEM-AL şirketini kurmuş ve İtalyan TARTARİNİ firmasının Türkiye ve Ortadoğu distribütörlüğünü almıştır.Bu tarihten itibaren DEM-AL şirketi Türkiye'nin her yerine otogaz dönüşüm bayilikleri ve otogaz istasyon bayilikleri kurmaya başlamıştır.Türkiye genelinde 112 Adet DEM-AL otogaz bayiliği kurulmuştur.Şirketimiz 2002 yılından itibaren Milangaz kalitesini otogazda da ön plana çıkarmak amacı ile yeni açılan otogaz bayiliklerine OTO MİLANGAZ olarak devam etmekte olup 01.08.2004 tarihine kadar 80 Adet OTO MİLANGAZ otogaz bayiliği açmıştır.

    Şirketimiz otogaz istasyonlarına, Avrupa Standartlarının üzerinde Cezayir'den ithal ettiği TS-EN 589 standartlarına göre 93 OKTAN üzerinde olan LPG ikmali yapmakta ve kullanıcıların memnuniyetini yakından takip etmektedir.
    İstasyonlarımızın kuruluşları teknik ekiplerimiz tarafından takip edilmekte, ilk LPG ikmali ekiplerimizin gözetimi altında yapılmakta ve istasyon çalışanlarına ekiplerimiz tarafından eğitim ve sertifikaları verilmektedir.Teknik olarak istasyonlarımıza sürekli servis verilmekte,yıllık kalibrasyon ayarları ve bakımları teknik grubumuz tarafından yapılmaktadır.

    Türkiye genelinde şirketimize bağlı olarak 112 Adet DEM-AL ve 80 Adet OTO MİLANGAZ bayiliklerinin yanı sıra, şirketimize ait olan ve tarafımızdan işletilen, İstanbul / Sefaköy Dem-Al, Antalya/Yeniköy Oto Milangaz ve Adapazarı Oto Milangaz istasyonlarımız bulunmaktadır.

    Şirketimiz 1998 yılında SHELL firması,2001 yılında da PETROL OFİSİ ile ikmal anlaşması yapmış olup,Türkiye genelinde 90 Adet Shell, 400 Adet Petrol Ofisi ve 15 Adet Erk istasyonuna hizmet vermektedir. Poaş ve Erk ile yapmış olduğumuz anlaşma gereği bu istasyon sayıları her geçen gün artmaktadır.

    Otogaz sektöründe günümüz itibarı ile en fazla istasyon sayısı ve en fazla Otogaz satışı olan şirketimiz Edirne'den Kars'a kadar Türkiye'nin her yerine hizmet vermekte olup,her türlü yeni otogaz bayilik talepleri uzmanlarımızın hazırladığı raporlar çerçevesinde değerlendirilerek yeni otogaz istasyonlarının kurulmasına devam edilmektedir.

    Oktan93

    Otogaz'da dünya standardını ayağınıza getiren Milangaz sayesinde artık daha kaliteli yakıt kullanabileceksiniz. Milangaz Oktan 93 ticari profesyoneller için hazırlanmış yüksek oktanlı tam verimli bir yakıt sistemidir.Sizde Otogaz'da sınıf atlayın , Oktan 93'le daha az yakıt harcayın.

    buradan anladığımıza göre milangazı shell ve petrol ofisi istasyonları satıyorlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muzo86 -- 19 Nisan 2011; 15:04:00 >




  • Buda İpragaz sayfasından alıntı

    quote:


    Otogaz


    Otogaz Nedir?

    Otogaz, en verimli, çevreci ve ekonomik yakıt LPG'nin, araç yakıtı olarak kullanılan haline verilen isimdir. Propan ve bütan gazlarının TS EN 589 standardına uygun mevsimsel karışımıyla verimli ve çevreci hale getirilir.

    Otogazla Tanışma

    1970 ve 1980'li yıllarda ortaya çıkan petrol krizinden sonra hükümetler benzin ve türevlerine alternatif bir yakıt aramaya başlamıştı. Bu arayışın cevabı, gelişen teknolojiyle birlikte araçlarda daha rahat ve güvenli kullanılabilen fiyat açısından avantajlı LPG oldu.


    Dünyada Otogaz

    Günümüzde dünyada en yaygın olarak kullanılan alternatif yakıt otogazdır ve otogaz, fiyatları açısından ekonomik ve çevreci bir yakıttır. Yoğun talep doğrultusunda dünyada yaklaşık 54.000 otogaz istasyonu bulunur. Bu istasyonlar otogaza dönüşümü yapılmış yaklaşık 15 milyon araca hizmet verir.

    2008 rakamlarına göre dünyada toplam otogaz tüketimi 20.879.000 ton. Türkiye ise, otogaz satışları açısından dünyanın en büyük 2. pazarıdır.

    Türkiye'de Otogaz

    Ülkemizde LPG, 1995 yılında otogaz olarak kullanılmaya başladı. İpragaz, 1996 yılında Türkiye'nin ilk resmi belgeli otogaz istasyonunu kurarak bir ilki gerçekleştirdi.

    Ülkemiz pazar büyümesi konusunda çok hızlı yol kat etti. 2009 yılı verilerine göre yaklaşık 2,5 milyon otogaz dönüşümlü araç bulunuyor ve ülkemizdeki toplam LPG tüketiminin % 64'ü otogaz satışlarından elde ediliyor.

    Türkiye Otogaz Pazarı çok hızlı büyüyerek Avrupa'nın en büyük pazarı oldu. Bugün, Türkiye Otogaz Pazarı 2,3 milyon tonu geçen bir hacme sahip







  • Başka bir konuya da yazmıştım kendimden alıntı yapayım:

    quote:

    Bir de şöyle bir durum sözkonusu;özellikle Milangaz'da ve BP'de bunu gördüm,yerine göre menzil ve performans çok farkediyor..Milangaz'ı ucuz satan yerlerin bazılarının dökme gaz kullanıyor olmasından kaynaklanıyor olabilir.
    Aygaz da ve Shell'de bu minimum seviyede.Nerden alırsam alayım gazın aynı kalitede olduğundan emin olabiliyorum.


    Milangaz'da denetim diye birşey anladığım kadarıyla yok,gazı benden alsın da ister dökme gaz satsın ister otogaz..İnternet siteleri zaten harap,bayi ağı nerede belli değil.Mail'inize telefonunuza cevap bulmak mucize ötesi.

    Sürekli bildiğiniz istasyondan alıyorsanız sorun yok,mesela Isparta'da Karayolları'nın karşısındaki Milangaz'dan babam yıllardır alıyor ve gayet iyi.Şehirdışında,İstanbul'da aldığım gazlarda neredeyse hepsi birbirinden farklıydı.
    İnternet sitesinden bile ne kadar umursamaz iş yaptıkları belli olan Milangaz'ı özellikle bilmediğim yerlerden asla tercih etmem.




  • Aygaz Euro+ LPG reklamları çıkmaya başladı Aygaz duzelliti mi kendini acaba daha az mi km yaptiriyor
  • Shell güzel
  • Dökme gaz nedir?
  • Bir de katkili ve katkisiz olayi var. BAyi taktirdi benim LPG mi BRC den. BRC hangi otogazi kullanmaliyiz sorusuna
    TSE EN 589 standartlarinda HERHANGI BIR KATKI MADDESI ICERMEYEN otogazi alabilirsiniz demis.

    Baska forumlarda ise yerliden cok ithal gazi tercih etmemiz soyleniyordu. Demiroren grubu Full gibi istasyonlari oneriyordu.
  • Aracımda zavoli lpg kiti var, bugün serviste enjektörlerin tıkalı olduğunu söylediler. 15bin km'dir aracımda lpg takılı. Aldığım istasyonda %90 opet oldu. Yorumu size bırakıyorum.
  • http://www.sabah.com.tr.../pompada-havali-vurgun/ -http://www.zaman.com.tr/ekonomi_otogazda-buyuk-hile_2009238.html hangi istasyon derseniz deyin hangi gaz yada fark etmez bi şekilde soyuluyoruz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.