Şimdi Ara

Hangi İSS ler halihazırda Bandwidth Throttling Yapıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Hangi firmalar halihazırda Bant Genişliği Azaltması (düşürmesi) uyguluyor. Yapılan bu işlem sonucunda bazı uygulamalar veya cihazlarda aşırı hız düşmesi sonucunda kullanılamaz hale getiriliyor. Bazılarında bu sorun statik ip ile çözülebiliyor, bazılarında ise o da iş yapmıyor. Bazı kullanıcılar VPN öneriyor, stabil ve kaliteli (hızlı) bir VPN sunucusu 70-100 TL arasında değişiyor ve ne zamana kadar stabil çalışacağı belli değil. Şu anda bunu uygulamayan issler hangileri paylaşırsanız sevinirim.




  • Türk telekom.

  • Aslında bu işi doğru düzgün yapsalar hiç kimse şikayet etmez, mesela 7/24 download/upload yapana yapıştır throttlingi, adam hak ediyor zaten. Ama bi yutub videosu açmış, dizi açmış film açmış adama da yapma yani. Dozunu iyi ayarlasalar herkes için iyi bir şey aslında. "İnterneti sömürmek" diye bir şey gerçekten var çünkü.

  • Böyle saçma şey mi olur? O zaman kota akn uygulamasına geri dönelim. Bunu yapacaklarına altyapı yatırımı yapsınlar kapasite arttırsınlar. İşlerine gelince zam yapmasını biliyorlar. Neymiş maliyet artışı bilmem ne. Yatırım yapıyorsun da bizim mi haberimiz yok ki maliyeti arttı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CanerKaraca kullanıcısına yanıt

    Sıradan bir internet kullanıcısı eğer günde 24 saat ful hızda download ve upload yapıyor ise, o insan interneti kullanarak bir gelir elde ediyordur. Bunun başka bi açıklaması olamaz. O zaman elbette bireysel değil kurumsal bir abonelik satın alması gerekir. Anlamadığınız bir nokta var, internet giderek daha pahalılaşıyor, önümüzdeki süreçte "lüks" haline gelme olasılığı var. Hatta şu anki fiyatlar öğrenciler için bile çok fazla. Eğer bireysel kullanıcı ile kurumsal kullanıcı ayırdına varamaz isek, "ben istediğim gibi kullanırım ya kime ne" anlayışı ile devam edersek o zaman malesef ucuz internet bulamayacağımız günler gelecek.


    Hakkaniyetli ve makul kotalara veya adil kullanım rakamlarına karşı değilim. Gigabayt değil terabayt değerinde kota versinler, bence makuldür. Hiç bir ev kullanıcısı bir ayda 1 terabayt internet kullanamaz. Hadi 1 vermesin 3 terabayt kota versin. Hatta hane sakini kaç kişiyse kotayı ona göre artırsın. Ben 4 kişilik evdeyim, herkes internet kullanıyor ve 300 gb'yi geçemiyorum. Bu arada "streaming" servisleri de kotadan muaf tutulsun. Bu da yasayla belirlensin. Buraya kadar bir itirazınız var mı?


    Bütün bunların sağlandığı bir sistemde "ucuz internet" paketleri oluştursunlar, bari öğrenciler, ya da alt gelir sınıfındaki insanlar da evlerine internet alabilsinler rahatça. Herkesin 100 mbite, ya da 1gbit internete ihtiyacı yok. O internete kimin ihtiyacı varsa parasını versin alsın. Bana 35 mbit bile yetiyor şu anda mesela.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5AAB90F4D -- 12 Eylül 2022; 16:40:4 >




  • Hocam evet dediğiniz gibi ev kullanıcısının kullandığı interneti ticari amaçla kullananların tespit edilmesi lazım. Bu arada biz 5 kişilik hanede aylık 1TB kullanıyoruz. Sadece oyun, medya ve video. Zaten yanlış bilmiyorsam firmalar 5TB kota uyguluyorlarmış bununla alakalı bir konu açılmıştı, bunu geçenler manuel olarak tespit edilip gerekli işlemleri yapıyorlarmış bu ticari iş mi yapıyor diye.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olay şu aslında çoğu ufak yeni açılan ISP'nin sadece 10 gbit metro hattı var bunun fiyatı 15 bin tl. Max hızda aylık 3000 tb download 3000 tb de upload yapılabiliyor. Şimdi ISP bunu 10.000 kişiye 100 mbit olarak satıyor. Turk telekom sanırım port ücreti olarak port başına 70 tl alıyor. 700.000 yapar. Herkes 100 mbiti sömürse 1000 Gbit hat gerekir. Oysa kullanıcıların %99'u ayda 600 GB'dan az internet kullanıyor. Olsa ki 10 bin abonenin aylık hat ortalamasını alırsanız 10 mbitden düşük bulursunuz belki 1-2 mbit yani. Bu şekilde internet herkese yetiyor. Ama 200'er liradan aylık 2 milyon tl para topluyor. Böylece ISP bu işten kar ediyor. Düzen bu, 10 15 abone gelip ana hattın %10'unu kendi başına kullanmaya kalkarsa sistem patlar. Oysa ki ISP o 15 aboneye gidip başka yerden alın diyip kurduğu düzeni devam ettiriyor. Metro internet olmadan hiçbir ISP sizin ayda 3-5 TB veri tüketmenize müsade gösteremez.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi design.code -- 23 Aralık 2023; 3:40:32 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.