Şimdi Ara

Hangi iPod?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. iPod almayı düşünüyorum ama aklımda bazı sorular var. iPod ile yapmak istediğim en önemli şey müzik dinlemek, multimedya özellikleri daha geri planda. Bu durumda iki seçenek arasında kaldım. Birincisi iPod Nano, ikincisi ise iPod Touch. Bu iki model arasında ses yüksekliği veya kalitesi açısından bir fark var mı? Eğer ikisi de aynı sesi veriyorsa iPod Touch 8Gb almayı düşünüyorum.



  • Ses kalitesinde hiçbir farkları yok.Fiyat olarak da iPod Touch 8GB ile 5G Nanolar arasında fark yok gibi.Gerisine sen karar vereceksin eğer ben oyun oynamam, internetle işim olmaz felan diyorsan Nano alacaksın.Oyun oynamak, interneti kullanmak,..v.b. içinde bir cihaz arıyorsan iPod Touch.iPod Touch'ı tavsiye ederim.Bilmiyorum daha önce kullandınmı hiç ama çok kullanışlı ve eğlenceli bir alet
  • Oyun oynamam ancak internette bolca gezinirim. Benim en merak ettiğim konu ses yüksekliği ve kalitesi açısından fark olup olmamasıydı. Olmadığına göre iPod Touch alabilirim.
  • bence ipod alma bende ipod nano 4g var apple dedik ipoddur dedik bağrımıza bastık araştırmadık pek ama artık yeni üretilen ipodlarda ses kısık üretiliyormuş ben hiç tatmin olmadım.gittim cx-300 aldım ama pek bir fark görmedim sonuç hüsran elimde patladı kız arkadaşıma samsung s3 almıştım inanın s3'ün verdği ses mükemmel ötesi ne alırsanız alın ama ipod almayın. haa ipodun eski modellerini alırsanız sesleri mükemmel ve ses kısılma yapılmamş onlardan alın 2. el ama yeni çıkanları al-maaa-yıınnn (eğer sesi yüksek dinlemek istiyorsanız.)
  • Ses kısıklığı olayının bölge kaynaklı olması lazım, alırsın Amerika'dan iş biter.
  • peki çözümü varmı ses ses kısıklığının?
  • Amerika üretimi iPod Touch var mı?
  • Bütün iPod'lar Çin'de üretiliyor.Fakat Amerika'dan alınan iPod'larda ses kısıtlaması yok.Ses kısıtlaması bölgesel diye biliyorum bende.
  • Bölgeye göre ses kısıtlamadaki mantık ne yahu
  • Bilmiyorum ben de daha önceleri okumuştum Amerika'dan gelenlerin yüksek sesli olduğunu. Forumda bir arkadaş 375TL' ye satıyor, ilanda Amerikan malı demiş Amerika'dan geldiğini belirtiyor sanırım o zaman bu arkadaştan alabilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: y_ahmet

    Bütün iPod'lar Çin'de üretiliyor.Fakat Amerika'dan alınan iPod'larda ses kısıtlaması yok.Ses kısıtlaması bölgesel diye biliyorum bende.


    evet avrupa birliğinin belirli bir ses kısıtlaması var üstüne çıkamıyorsunuz. hangi marka üretirse üretsin
  • internette de gezinmek istiyorsan ipod touch al
  • İnternette gezinmek için kablosuz ağ gerekiyor. O da evim dışında pek bir yerde yok. Eskiden alışveriş merkezlerinde olurdu ama şimdi açtığımda sadece Türktelekom'un kablosuz ağı görünüyor o da ücretli. Yani internette sadece evde gezinebileceğim, çok büyük bir kolaylık sağlamayacak açıkçası. iTunes'i indirip kurdum bilgisayarıma, yarın da siparişimi vereceğim artık internet üzerinden ya da bulunduğum ildeki bir mağazadan.
  • Amerikan malı Ipod bilmiyorum ben de diğer arkadaşlar gibi. Üzerinde California'da tasarlandı, Çin'de monte edildi yazar hepsinin. Ses kısılması olarak, Ipod Touch'ın böyle bir kusuru yok. AB ülkelerinde belli bir yasal düzenleme var aynı şekilde ışık sensörü mevzusunda da olduğu gibi. Belirli bir desibelin altında olması gerekiyor. Sony NWA serisinde vardı, ben kullandım daha önce. Ama internetten bu kısıklığın nasıl giderileceği anlatılıyordu zaten. Fakat Touch'da bu yok. En azından benimkisinde yok.

    Ses kalitesi olarak, Ipod Nano alırsan ve biraz ses kalitesi beklentin yüksekse pişman olabilirsin. Bunun yanında Touch alırsan, o kadar çok mükemmel özellikleri var ki, ses kalitesinin eksikliği benim gibi adamın bile tolere edebileceği bir hale geliyor. Oyun oynamam dersin bi bakmışsın saatlerce oynuyorsun elinde, internete girmem diyorsun bi bakmışsın pc yi açmaya üşenip Msn'e, Facebook'a giriyorsun yada e-maillerine bakabiliyorsun, yada internette dolaşıyorsun. Yada pdf, doc ppt excel dosyalarını yükleyip otobüste sınav öncesi tekrar ediyorsun :) yani Touch'un yapabildikleri hakkaten piyasada eşsiz. He, ses kalitesi biraz diğer rakiplerine nazaran kötü. Fakat o rakiplerin ürünleri o kadar acaip hata dolu ki, soğuyorsun resmen. Örneğin Zen X-Fi, kilitlenme sorunu hala devam ediyor bildiğim kadarıyla. Reset çekmekten usanan bir sürü adam var. Kaldı ki ses kalitesinde çok çok iyi olsa da, wi-fi yok. Yada Cowon.. Türkiye'de bir ara Hepsiburada.com satmaya başlamıştı, şimdi sıfırını satan resmi bir kuruluş var mı bilmiyorum. Ses kaliteleri çok iyi diyorlardı. Fakat tüm bu ürünlerin Touch'a kıyasla bu denli geniş özellikleri yok. Umarım yardımcı olabilmişimdir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximof -- 26 Ocak 2010; 0:08:41 >




  • aslında ses kalitesi kötü değil ama denildiği gibi sesde azda olsa bi ses kısılması var. onun yerine samsungun dnse 3.0 özellikli cihazlarından al daha iyi derim
  • Uzun zamandır iPod almak istediğim için başka bir markaya yönelmedim ve dün Touch siparişimi verdim, biraz önce kargoyu aradım dağıtımdaymış gün içinde gelir dediler.
  • Geldi, artık ben de bir Touch sahibiyim.
  • ben de yeni kaybettim benimkini.

    en kısa zamnda tekrar alacağım bir tane
  • ipod touch alırsan nanolardan daha kaliteli sesi var ses yüksekliği tatmin edici son seste dinlenmez ben cowon d2 den sonra ipod touch aldım ses kalitesi cowon d2 den daha iyi ayrıca en büyük artısı oyun oynamak ipod touch kesinlikle çok iyi
  • Touch aldım zaten, ses kalitesi olarak kusursuz diyemem ancak yeterli derecede. Yükseklik olaraksa son seste dinlenemiyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.