Şimdi Ara

Hangi Hard disk alınmalı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şimdi benim

    478 Pin İntel P4 3.00 işlemcili AGP ekran kartlı muhtemelen SATA1 girişli nerden baksan 6 sene önceki anakart

    bu anakartta
    1.5 gb ram
    256 mb ekran kartı
    80 GB da harddisk var. Markasıda seagate şu ana kadarda hiç sorun yaşamadım inş yaşamam.



    Şimdi ben yeni harddisk almak istiyorum ancak. Harici mi alsam yoksa Sabit mi alsam diye düşünüyorum. Birde haricilerin dışındada Media lı denen yani çoklu ortam destekçisi ürünler var. Ancak yavaş yavaş pahalanıyorlar ve benimde bütçem son derece sınırlı ve en az 500 GB alan istiyorum. Seagate ürünlerindede firmware hataları varmış ve alanlar çok zorluk çekiyormuş.


    Sizce ne yapmalıyım, önerileriniz neler ve en ucuza nasıl bulabilirim ?

    Şimdiden çok teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DKaNTr -- 16 Şubat 2009; 22:55:17 >



  • Eğer sata slotu mevcut ise sata harddisk almanız yararlı olur ama eğer slot ile şüpheleriniz var ise bir yerden bulup denemenizde fayda var.Ayrıca bios güncellemeniz gerekebilir.Marka tavsiyesi olarak zaten üç marka var genel olarak kullanılan seagate,samsung,WD eğer sabit alacak iseniz üç üründen birini tercih edebilirsiniz sonuçta hepsi kendisini kanıtlamış firmalar.Ama sizin dediğiniz gibi şu sıralar seagate lerin yeni serileri sorunlu onlardan uzak durduğunuz sürece aldığınız harddiskten pişman olacağınızı sanmıyorum.Yalnız birkaç şey eklemek isterim eğer sessizliğe önem veriyorsanız Samsung bu konuda gerçekten iyi.Seagate e gelince evet seslidir ama kesinlikle güvenilirdir.(Sorunsuz serileri için tabi konuşuyorum).WD harici olarak kullanıyorum (WD Passport) ondan da memnunum.Yani anlatmak istediğim olay o kadar tereddütte kalmanı gerektirecek bir olay değil harddisk seçimi.Tabi hangi markayı alırsan al verilerini yedeklemende fayda var.Sonuçta elektronik cihazlar bir elektrik gider kelir herşey gider.




  • elimde 80 lik maxtor var arkadaşımın onu denerim. Benim korkum, bundan önceki anakartım yandı ve zorluk cektim. Böyle yüksek harddisk anakartı zorlayıp tekrar yakmak istemem o yüzden soruyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DKaN-Tr

    elimde 80 lik maxtor var arkadaşımın onu denerim. Benim korkum, bundan önceki anakartım yandı ve zorluk cektim. Böyle yüksek harddisk anakartı zorlayıp tekrar yakmak istemem o yüzden soruyorum.





    Yüksek kapasiteli harddisk ile anakartı zorlama arasında hiçbir bağ yoktur tamamen tesadüfi bir olan sizinkisi.Tabi bazen yüksek kapasiteli harddiskleri eski anakartlar tanımayabiliyorlar.Onun dışında bir sorun olacağını düşünmüyorum.
  • çok saol dostum gerçekten yardımcı oldun teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.