Şimdi Ara

Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba ben 17 yaşındayım ve fotoğraf makinesi almak istiyorum fakat araştırmama rağmen en önemli şey kullanıcı yorumu olduğu için sizin yardımcı yorumlarınızı bekliyorum.
    Kullanmak istediğim alanlar genelde sokak fotoğrafçılığı ve spor üstüne olucak o yüzden enstantane değeri ve fotoğraf kalitesinin yüksek olmasını istiyorum artı olarak ISO değerininde yüksek olması benim için çok iyi olur.Bu saydığım özelliklerin hepsi cok iyi olursa tabiki fiyatıda cok yüksek olur ama ben fiyat performans bi ürün istiyorum ikinci elde olur bütçem 8000 lira civarı yorumlarınızı bekliyorum iyi forumlar :)



  • merhaba,


    Telefonlar geliştiği için ıvır zıvır fotograf makinası kalmadı zaten. Bütün makinaların enstantane değerleri çok iyi, giriş seviyesi makinalar bile 1/1000 s. enstantane veriyor. Eskiden 1/500'e profesyonel makina diyorduk, 1/300 çoğu hareketi dondurabilir.


    Bu bütçe ile bence sistem makinalarına girmeyin. İyi bir makina şartlara veya yaratıcılığınza uyabilecek esnek bir makinadır. Geniş zoom aralıklı, iyi objektifi olan kompakt makianalar yeterli esnekliğe en kısa yoldan ulaşmanın yolu bence. Bir üst başlıktaki gibi size de Lumix TZ-90 veya benzerlerini tavsiye edebilirim. Profesyonel işleme için RAW dosya veriyor, 7 poza kadar braketleme yapıyor, 1/2000 mekanik enstantane, 5 akslı görüntü sabitleyici vs var.


    Kompaktlarda tek dikkat etmeniz gereken, objektif açıkken veya açılırken darbe almaması.

  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    Hocam mesajlarınız için teşekkürler anladığım kadarıyla şuanlık sistem makinaları değilde kompaktla başlamam daha iyi olur diyorsunuz.

    Ayrı olarak bi sorum olucaktı araştırmalarımda çok fazla Canon modeli ile karşılaşıyorum eos2000d , eos200d , eos700d bu modeller hakkında ne düşünüyorsunuz?
  • alperencnky A kullanıcısına yanıt

    Canon'lar özellikle makatronik olarak iyi makinalar. Farklı objektiflerle geliştirilirse yetenekli de olurlar. Fakat mevcut f/18-55 objektifli halleriyle bakarsak, yukardaki Lumix veya kompakt alternatifler bence yaratıcılığı çok daha iyi destekler, farklı çekimler için daha çok daha esnek olurlar. Lumix'deki Leica zoom objektif bence çok daha iyi, daha da önemlisi görüntü sabitleyicisi var. 1/20, 1/10, duvara falan yaslayarak 1/5 enstantaneyle net resim alabilecek. Canon'larda 55mm'de en az 40 - 50, 18mm'de 20-30 enstantane gerekecek. Veya IS olan objektif alacaksınız ki o zaman da toplam fiyatları en az iki kat.


    İkinci bir taraf da, eğer sistem makinası alacaksanız yani iyi objektifler alacaksanız o zaman da 18-24 Mp SLR tercih etmek pek mantıklı değil. Hem SLR (refleks), hem de aynasız (telemetreli) makinaların avantajları vardı. Dijital aynasızlar ikisinin de avantajlarını biraraya getirebildi. SLR'da arada ayna olduğu için sensör objektiften uzak kalmak zorunda. Bu, kıyasla her zaman daha karanlık poz demek, orta açılarda pek fark hissedilmez ama en geniş ve en dar açılarda aynasız makinaların alabildeiği renk canlılığını pek yakalayamazlar. İkinci olarak da kendi objektiflerinden pek başka bir objektifi adapte edemiyor olmak demek. Eğer EOS 200'ü, Tamron 24-70 ve 70-200 zoom objektiflerle desteklerseniz nerdeyse önerdiğim Lumix'in 24 Mp versiyonu gibi çalışabilir. Karanlık kompozisyonlarda IS olmadığı için daha parazitli görüntü verir ama diğer durumlarda sensör büyüklüğünden dolayı birazcık dahah pürüzsüz de olabilir. Fakat hem daha pahalı hem de çok daha ağır bir sistem olacak. Asla her zaman yanınızda taşımayacaksınız. Küçük obkektifli olasa bile herhangi bir SLR için yeni bir meraklıya bir iki ay veriyorum, sonra o SLR'ı yanınızda taşımaktan sıkılacaksınız. Bu yoldan ben de geçtim.


    Bugün kim 18 Mp SLR alır, bu makinalar neden var... Bence ziraat araştırma enstitüsü, olay yeri inceleme servislerine demirbaş olarak bunlardan alınır, memur gibi güzel güzel kullanılırlar. Veya Canon objektifleriniz vardır, halihazırda eski 12 Mp EOS 5'ten kalma ultrasonik odaklamalı güzel objektifler... o zaman da mantıklı olabilir. Bir Canon'a kötü demem, ama çok daha yetenekli alternatifler var.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.