Şimdi Ara

Hangi Dövüş Sporu Özgüven getirir Faydası oluyormu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
5.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar gücüm kuvvetim yerinde olduğu halde kendime güvenmiyorum karşıdaki ufak tefek yapılı biri olsa bile hoşgörüyle karşılıyorum . Zaten çok şanssızım bana 2 sene bulaşırlar bir gün birini iterim o günde ya kafası çatlar ya biryerine birşey olur. içimde küçük bir korku var.

    Dövüş sporlarına yada sanatlarına gitmek istiyorum ancak bana kazandırcaklar yeterlimidir . yani herşeyden önce ben bir kickbox salonu sahibi olsam yeni gelen birine ilk doğru yumruk ve tekme atmasını gösteririm sonra ayağını açmasını. ben gitsem herhangibi bir yere Ne sokakta kendini korumasını kazandırırır Ne de o salon kişiyi dövüşçü yapar bana öğrenmek ve uygulamaktan ziyade o sporun hareketleriyle egzersiz yapmak gibi geliyor sadece .

    Benim amacım lisans alıp ringlerde fırtına gibi esip dışarıdada deli gibi dövüşçü olmak değil kendime olan güveni getirmek evde 1 yıl dumbellerle vücut çalıştım kickboxing , yada muaythai onunla birlikte güzel gider gibi geliyor ancak o salonda öğretilenler kişiyi geliştirmekte yeterli mi

    Salonda olucaklar hakkında düşündüğüm tek şey daha neler biliyorum neler eksik sormadan şunlar olucak ; önce kayıt olmak için gitcem sağlık raporu isticekler ( onuda almak ayrı bir dert ) , daha sonra form vericekler sonra gelmem için bir gün . Çantayı hazırlıcam gidicem beni hangi sınıfa sokucaklar acemimi normallerin olduğumu ondanda emin değilim salona gitcem önce 1 2 ısınma hareketleri sonra sıyrılma hareketleri en sonunda sırayla lapa çalışması sadece bu mu ?

    Özellikle salonlarda bulunmuş insanlar yardımcı olursa çok sevinirim hala zaman kaybediyorum .







  • Hocam KB ve MT güzel seçeneklerdir ama zaman geçtikçe bacaklarda ki esneklik azalır ve durum biraz zor olur. Açamazsın demiyorum, antrenmanlara girdikçe gene esnersin. Benim tavsiyem boks veya güreşden yanadır. İki dal da sokak da gerek kendini korumak gerek de özgüvenini getirmek için güzel seçeneklerdir. Salon kısmına gelirsek benden sadece futbola başladığım zaman sağlık raporu istemişlerdi, dövüş sporlarına kaydolurken parayı veriyodum bir tane karta bilgilerimi ve sporumu yazıyorlardı. Form veya form gibi şeyler hiç vermediler veren de vardır belki bilemiyorum. Boks için konuşursam hoca nasıl yumruk atacağını felan gösteriyor onda sıkıntı yapma. İlk biraz kondisyon hareketi çalışıyorsun sonra herkes bir yere. Hoca gelip sana hareketi gösteriyor, onu çalışınca bir daha geliyor yapabilmiş misin yapamamış mısın ona bakıyor. Sonra gene kondisyon hareketleri felan gidiyor. Zaten çoğu spordan aldığın eğitim bir farklılık ortaya koyar. Umarım yardımcı olabilmişimdir, kolay gelsin...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • ne biliyim aslında kavga felan hoş değil . Sessiz kendi halimde biriyim geçen sene okulda yaşamadığım olay kalmadı hatta son 3 4 ay sürekli devamsızlık yaptım .
    Seneye tekrar o olayları yaşıcakmışım gibi geliyor bende kendimi korumalıyım . biri bana bulaştıklarında tepki vericek hale geliyim onu istiyorum yoksa egom felan yok.


    quote:

    Orijinalden alıntı: morphinomaniac

    Hocam KB ve MT güzel seçeneklerdir ama zaman geçtikçe bacaklarda ki esneklik azalır ve durum biraz zor olur. Açamazsın demiyorum, antrenmanlara girdikçe gene esnersin. Benim tavsiyem boks veya güreşden yanadır. İki dal da sokak da gerek kendini korumak gerek de özgüvenini getirmek için güzel seçeneklerdir. Salon kısmına gelirsek benden sadece futbola başladığım zaman sağlık raporu istemişlerdi, dövüş sporlarına kaydolurken parayı veriyodum bir tane karta bilgilerimi ve sporumu yazıyorlardı. Form veya form gibi şeyler hiç vermediler veren de vardır belki bilemiyorum. Boks için konuşursam hoca nasıl yumruk atacağını felan gösteriyor onda sıkıntı yapma. İlk biraz kondisyon hareketi çalışıyorsun sonra herkes bir yere. Hoca gelip sana hareketi gösteriyor, onu çalışınca bir daha geliyor yapabilmiş misin yapamamış mısın ona bakıyor. Sonra gene kondisyon hareketleri felan gidiyor. Zaten çoğu spordan aldığın eğitim bir farklılık ortaya koyar. Umarım yardımcı olabilmişimdir, kolay gelsin...


    Banada uygun geliyor biraz taktiksel yani heryerde dövüşmeye uygun gibi mesela teakwando , karate bunlar asla küçümsenmemeli ancak sokakta kavga aniden başlayıp rakip bir anda saldırınca pek karatelik bir an kalmıyor ama boks gene araya girer . Şu ayağın kapanma muhabbetini duymuştum şuan evde koltuk üstüne koyup açmaya çalışıyorum gerçi 17 yaşındayım en fazla 6 7 ay sürer benim açılması .


    Sağlık raporu şuana kadar neye kalkışsam gerekti taa 8 sene önce dün gibi hatırlıyorum judoya başlıcaktım bir sağlık ocağı vardı çevredeki mahallelerden biri biz vermiyoruz dedi , aşağıdaki devlet hastanesine gittik heralde fazla heycanlandım yada sürekli düşündüm de kalbim hızlı arttı EKG ye yolladı müzik ritmi gibi çıktı böyle olmaz 24 saat dinlenmeye kadar gider dedi yolladı tüm gün tutulup kalmıştım okadar zaman geçti dün gibi hatırlıyorum. Orta okuldayken de izcilik klubü oryantiring mi ne öyle bir spora yolluyordu ondan bile istediler o gün sabah vakitleridi babamı yolladım beni de çağırdı hemen gittim bir anda geçti zaman verdi. 2 sene önce 1 aylık fitness a gitmiştim çok bekledim artık hastane kokusu bünyemi kaldırmamaya başlamıştı bir sıcaklık geldi üzerime gene beceremedim vermedi . Bazıları direk soruyor birşeyiniz varmı diye kalp dinlemeden tahlil yapmadan seyans vermeden veriyor nedense bana denk geldi . Gerçi lisans felan istemiyorum neden böyle bir takıntı varsa .


    Hareket olarak benim artık refleksime işlicek kadar sıkı bir antreman olması lazım yoksa gerçekten '' Dövüş sporları Ring dışındaki yerde işe yaramaz '' efsanesi gerçek olur gene perşembe günü bir gidip bakmak istiyorum oraya 1 ay deniyim bir belki birşeyler yeterli öğrenmesemde o ortama içim ısınır insanlar felan tanırım bu da bana yeter sosyal değilim zaten.
    .




  • şimdi şöyle kesinlikle faydası olur özgüven zaten insanın kendini bilmesidir spor da bunu sağlar. dövüş sporları da direk özgüvenle alakalıdır ama dövüşteki derecen önemli tabi. ben boksa gidiyorum tavsiye ederim tekme falan da kullanabilirsin de bence sadece yumruk daha iyi o yüzden kickboks muay thai değil de boks tavsiye ediyorum. şimdi sen güçlüyüm diyorsun boksu da sağlam öğrenirsen kendini geliştirirsen baya bi özgüven patlaması yaşarsın. ama boksu adam akıllı öğrenmeyip uygulayamazsan öyle bi özgüven patlaması falan bişey olmaz. disiplinli bir şekilde kendini geliştir sparring yap hocanın dediklerine uy aklına her takılanı sor
  • orasını bende öyle düşünüyorum da o benden çok salondaki sisteme bağlı gerçekten sağlam öğretiyorlarmı yoksa bunlardaki amaç hareket ve egzersizlerle basit spor mu yapmak onu anlamadım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rapqolik

    orasını bende öyle düşünüyorum da o benden çok salondaki sisteme bağlı gerçekten sağlam öğretiyorlarmı yoksa bunlardaki amaç hareket ve egzersizlerle basit spor mu yapmak onu anlamadım

    Basit egzersizden kastın nedir? Yorulma olayı felansa sucuğa dönüyor adam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hani böyle dirseklerle yüzü kapatıp sağa sola sıçrıyorlar . daha sonra sırayla eldeki yastık gibi şeylere vuruyorlar .


    Ya biraz böyle önce ayakları sıfır açtırıp . Sonra ayağa egzersiz bantı gibi esnek birşey takıp kum torbasına tekma attırıp gücü arttırma çalışmaları yapsalar. döner tekme gibi taktikler verseler kişiyi heryerde dövüştürebilir . benim amacım deli gibi dövüşçü olmak değilde özgüveni tavana çıkarmak . gerçekten okula hep titreyerek gidiyorum.

    Geçen MuayThai maçı izledim muay thai çok taktiksel diyorlar dirsek diz daha çok önde ama maç ta direk düz dalıyorlar amaç karşıdaki kişiyi devirmek yorultmak . diz ve dirsek pek göremedim .
  • Bende bir muay thai dövüşçüsüyüm ancak lisanslıyım dışarda birini döversem hem lisansım yanar hem de kulüpten atılırım sana tavsiyem disiplini olan bir kulübe git dışarda herhangi bir box dalıyla kendini rahat savunabilirsin ve iyi yetişirsin bu işe kendini verirsen bir şeyler elde edersin ..
  • benim lisanslada , müsabakalara çıkmaklada işim yok ben boksör olmak istemiyorum dışarıda kendimi korusam yeterli . Etrafımda 2 tane salon var 2 sindede muay thai var ama orda disiplin varmı bilmem ama Bu tip salonlarda Muay thai derler ancak hocaların %75 i KickBox ' tan gelmedir altına birtane muay thai şortu giyip 2 diz hareketi gösterip muay thai yaptığını zannediyorlar oysa kickbox öğrenmeyi tercih ederim ben .
  • Spora başladınmı peki?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.