Şimdi Ara

Hangi Blackberry tercih edilmeli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ABD'den bir blackberry almayı düşünüyorum, lakin kararsız kaldım. İstediğim BB Tour lakin fiyatı yeni olduğundan biraz tuzlu..

    İnternet'de kolay gezinebilmemi sağlayan özellik sanırım 3G olayı oluyor? Eger bu özellik olmalı ise sadece bold ve Tour'da mevcut diğer ikisinde Wlan durumu var ki oda bence gereksiz biraz.

    Misal yakın zamanda skype kullanımı olucak diye duymuştum ki belkide şimdilerde bile kullanılıyordur emin değilim. Eğer skype ile sokakda rahat rahat kullanmamı sağlayacak özellik bu 3G ise kafadan iki modele'e güle güle demek kalıyor.

    İşin uzmanı BB kullanıcılarının yorumlarını merak ediyorum

    Tour 9630 / Curve 8900 / Curve 8520 / Bold 9000

    Extra bir soru: ABD'den BB nereden alınmalı, yada ebay'den alınmada problem yaşarmıyız. Kontratsız unlocked edilmiş ürünler gördüğüm kadarı ile mevcut durumda. Zaten en iyi fiyatlarıda şimdilik ebay'de görebildim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi holywars -- 10 Ekim 2009; 21:09:19 >







  • ben kullanmıyorum ama bold kullanan arkadaşlarım baya övüyor.
  • Merhabalar , Bende tour düşünüyordum fakat tour'un türkiyede çalışması hakkında bazı sıkıntılar mevcut özellikle verizon cihazlarda. İnternette ufak araştırma ile kullananların sıkıntılarına ulaşabilirsiniz. Bence Wifi gerçekten çok gereksiz eğer lokal bir ağda kullanmayacaksanız. Düşünsenize zaten Türkiyeye gelince BIS servis açtırmak zorunda kalacaksınız. Sınırsız paket 42 ( 1 senelik taahüt ile 30 ) tl zaten vermişsiniz hemde 3g ( muhtemelen bulundugunuz wifi spottan daha hızlı olucak .

    Dolayısı ile wifi e gerçekten bb'de gerek yok. Bende skype için çok tereddütte kaldım iphone ve bb arasında . Tour Türkiyeye gelmeyecek yerine 97xx ( onyx diye geçiyor ) araştırbılırsınız hem wifili hem 3gli olan modeli , gelecek. Aralık deniyor ama ocak gibi bekleniyormuş. O zamana kadar sypte da hallolacaktır dıye dusunuyorum.

    Arkadaşlarım tour kullanıyor ve hepsinin ortak bazı şikayetleri var 3g yuzunden javelin kullanan arkadaşlarla karşılaştırdıgımızda yarı yarıya pil düşüşü gözlemledik. Bunun dışında çekmeme ve bazı şebeke sorunları hepsinde var. Bende sizinle aynı durumdayım ocak ayını bekliyorum açıkçası. Amerikada hangi eyalettesiniz gerçi ebayde buluyorsanız iyi bir profilden almanız en iddalı olanıdır çünkü ordada unlock olayları burdaki gibi işliyor yani kontratlı alıp freeye çıkarılan telefonlar fahiş fiyattan satılıyor gittigidiyor gibi .. Umarım yardımcı olmuşumdur.




  • Ozdamar , Tour'da yaşanan sıkıntılar hakkında pek bişey bulamadım. BIS uyeligini hemen acarmıyım bilmiyorum yani ev'de işde PC varken yolda gecen sure cok fazla değilken ve çokda önemli bir e-mail olayım olmayacağı için şimdilik düşünmediğim bir olay BIS.

    Lakin operatörlerin sunduğu internet paketlerinden alıp kullanabilirmiyim diye düşünüyorum önceki mesajımdada belirtttiğim gibi bu 3G olayını bütün blackberrylerde kulanabilirmiyiz yoksa 3G desteği olan bold ve Tour dışındaki modellere bakmayacağız anlamını mı taşıyor.

    Skype önemli bir mevzu okuduğum kadarı ile versiyonu 4 üzeri olan BB'lerde kullanabildiği yönünde tabi yeni bir olay.. Ben ABD değilim kardeşim NYC'de. Ebay'de top seller olan kişilerden alınabilir gibi geliyor bana ama tabi deneyimli arkadaşlar varsa düşüncelerini paylaşırlarsa daha kolay karar verebiliriz




  • Şimdi Şöyle BİS'in içine internet de dahil yani bis paketi aktivasyonu yapmadan ne browser ne bb messenger ne msn nede herhangi net uygulaması geliyor. Bu aktivasyonu yaptıktan sonra dediğim gibi internet paketi almanıza zaten gerek yok en azından turkcellde durum bu şekilde. Aktivasyon yaptıktan sonra mail tanıtmasanızda oluyor yani derseniz ben mail kullanmam sizin tercihiniz tabi .

    Zaten yine turkcell için konuştuğumda bis dışında net pkaeti 30tl yani aynı paraya geliyo. 3G desteği olması şart tabi 3G networkunden yararlanmak için yani 3g hızında nete erişebilmek için. Bu Bold'da mevcut.Tour'da da mevcut. Skype olayı hakkında pek bir bilgim yok benimde olmazsa olmazım gerçekten bir ihtiyaç.

    Ocak gibi onyx 9700 diye bir modelden bahsediliyor sanırım onun ithatalı olacak Türkiyeye ben onu bekliyorum açıkçası ama tour'da benim için yeterli bir cihaz. sizden ricam eğer alıpta getirirseniz tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

    Tour hakkında söylenenlere ve kullanıcı yorumları için şu linke tıklayabilirsiniz:
    http://www.clubblackberry.com/index.php?topic=1498.0



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf -- 12 Ekim 2009; 18:52:16 >




  • Dostum ne yaptın son durum nedir bilgi verebilirmisin tour aldınmı acaba *
  • 8700 mı alsak bende araştıryorum.en ucuz u 8700 galiba, kamera ve hafıza kartı yok galiba :)
  • Merhaba
    8700 modeli bb nin en eski ve kurumsal modeli daha cok firmalar calisanlarina dagitiyor,fiyat araligini soylersen sana hangi bb
    Secmen konusunda yardimci olma sansim artar.
  • BB tour aldım 450 USD'ye cihaz şimdi ABD'de haftaya istanbulda aksilik olmaz ise, yanlız kardeşim kendi sim kartını takmış ve kullanamamış cihazın operatörü verizon'du sanırım kardeşimin operatörünü bilemiyorum ama aynı değil halbuki satıcı cihazın unlocked olduğunu belirtmişti sitesinde. Acaba başka bir durum mu mevcut yoksa unlocked yapılmamışmıdır? Yapılmamış ise nasıl yapmak gerekir?
  • unlocked yapılması ıcın verızonu arıcak yurt dısında kullanıcam dıcek telefonu ona unlock kod verecekler.KArdesının uzerınde verizon bis abonelıgı varsa onuda kaldırtsın yoksa tr de bis hızmetı alamazsın operatorlerden.
  • Merhaba
    Eger cihazda sim kilit var ise türkiyede çogu yerde bu sim kilit olayını çözüyorlar,Benim kullandığım bold mesela orange firmasını aitti ama kırdırdım ama kırdırma işleminden önce mutlaka cihazı bir pasaporta kaydettirmen gerekiyor.
    Cihaz lock kırma işlemi için yardımcı olabileceğim yerler var.Hayırlı olsun buarada çok iyi tercih
  • Şİmdi kardesim halletmiş cihazı aldıgımız yer ile görüşüp gerekli kodu vs. almış sanırım verizon cihazda kendi operatoru olant-mobile ile sorunsuz çalışmış, herhangi bir BIS aboneliğide mevcut değil.

    Zaten cihaz buraya gelsin hemen pasaporta kayıt ettiriceğiz. Sonrasında burada TURKCELL hattım ile sorunsuz kullanabilirim sanırım, tabi BIS aboneliği içinde turkcell ile görüşmek lazım galiba. Keşke bu BIS olayında biraz daha ucuz olabilrselerdi.. Tek kötü yanı bu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: holywars

    Şİmdi kardesim halletmiş cihazı aldıgımız yer ile görüşüp gerekli kodu vs. almış sanırım verizon cihazda kendi operatoru olant-mobile ile sorunsuz çalışmış, herhangi bir BIS aboneliğide mevcut değil.

    Zaten cihaz buraya gelsin hemen pasaporta kayıt ettiriceğiz. Sonrasında burada TURKCELL hattım ile sorunsuz kullanabilirim sanırım, tabi BIS aboneliği içinde turkcell ile görüşmek lazım galiba. Keşke bu BIS olayında biraz daha ucuz olabilrselerdi.. Tek kötü yanı bu.


    Dostum ben konuştum paylaşmak isterim.

    42TL Aylık 4GB limitli paket. Eğer aynı pakete indirimli sahip olmak istiyorsan 12 ay kullanıcam diye taahüt veriyorsun aylık 30tl ye geliyor. Birde bir ufak paket var . Bir de ufak olan paket var ama sanırım yetmez ama yinede yazayım fiyatını tam olsun, 25TL ye 2MB limitli paket.Bununda 12 aylık taahütlü olan tutarı 13TL




  • ben de nyc deyim. blackberry leri yeni yeni arastırıyorum tam özelliklerini işlevlerini bilmiyorum ama. tr de kullanmak istedigim bi telefon. denizcilik okuyorum ileri de de bana lazım olabilecek sürekli liman liman gazicez çünkü. ne öneririsiniz hangisi neden olmalı. tr de trkcll hat kullanıcam en güzeli bu sanırım bi de avea hattım war. sizce ne yapmalıyım...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkcem54

    ben de nyc deyim. blackberry leri yeni yeni arastırıyorum tam özelliklerini işlevlerini bilmiyorum ama. tr de kullanmak istedigim bi telefon. denizcilik okuyorum ileri de de bana lazım olabilecek sürekli liman liman gazicez çünkü. ne öneririsiniz hangisi neden olmalı. tr de trkcll hat kullanıcam en güzeli bu sanırım bi de avea hattım war. sizce ne yapmalıyım...


    Şuan için alınacak en mantıklı telefon yeni curve oda boyutları dolayısı ile. Eğer büyüklüğüne razı isen yeni bold alabilirsin 9700. Her ikisinide rahatça kullanabilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.