Şimdi Ara

Hangi ani su ısıtıcısı.?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba.


    Bu sabah mutfağı su içinde bulunca, önce buzdolabı çortladı diye ufak çaplı bir kalp hoplaması yaşadım. Ancak esas suçlunun kazanı delinen 15'lik tezgah altı şofbeni olduğunu çözmem uzun sürmedi. Ariston andris lux 15'in kazanı gördüğüm kadarı ile kaynak yerinden "ışığa doğru yürümüş". Ekonomik ömrü 7 yıldır denen arkadaş, ne ilginçtir ki tam da 7 yaşını bitirmişti. Herneyse...


    Yemenden kahve getirmek, kombiden mutfağa su çekmekten daha kolay. Dolayısı ile kombiden al demeyin, öyle bir imkan yok. Mutfağın yerini değiştirmiştim yıllar önce. Kombiden su alamama nedenim de budur. O yüzden kış için bu şofbenin yerine ani su ısıtıcısı aramaya başladım. İhtiyacım olduğu zaman sadece kullandığım kadar suyu ısıtmak için enerji harcaması, beni bu yönde yürümeye itti. Boşu boşuna kullanmadığım zamanda sürekli suyu ılık tutmak için bu şofben denen zımbırtının çalışması saçmaydı zaten.


    Ancak ani su ısıtıcılarının genelinde şöyle bir durum/sorun var sanırım. Ucuz/dandik olanları, sıfır basınçta (açık) çalışmak durumundalar(mış). Yani biryerden suyu açacaksınız, o su cihaza girecek ısınacak ve cihazı terkedecek. Ama bu benim işime yaramaz. Zamanında bunu bilmeden ve şofbeni almadan önce piyasa malı ani su ısıtıcısını bu şekilde takıp 2. dakikasında patlatmışlığım vardır. Ortalık göl olmuştu. Ben suyun cihaza girmesini, cihazdan çıkan suyun mutfak tezgahındaki musluğa gitmesini istiyorum. Musluğu açarsam cihaz çalışacak, kapayınca duracak. Yani cihaz içindeki su sürekli şebeke basıncı altında olacak. Bir de şu var; banyolarda kullanılan o zottirik ısıtıcılarda, iş bitince kapatıp biraz su akıtmak gerekiyor. Bende yukarıda anlattığım bağlantının doğası gereği, o olay da olmayacak. Aksi taktirde cihazın girişine (yani tezgah altına) sıcak suyu kontrol etmek için bir vana koymam gerek ve bu da saçmasapan, işime yaramayan bir durum.


    Bir de elektrik derdi var tabi. İstediğim gibi olan cihazlar hep trifaze gibi. Bildiğiniz, önerebileceğiniz 220 ile çalışan bir su ısıtıcısı var mıdır?


    Fazla uzattım, kusura bakmayın; özetleyecek olursam: bildiğiniz, çoğunuzun evinde olan, mutfak tezgahına ankastre edilmiş bir musluğa bağlayabileceğim bir "tezgah altı" ani su ısıtıcısı arıyorum. Monofaze. Şimdiden teşekkürler.


    Ekleme: Öyle banyo suyu gibi ısıtsın derdim yok. Kışın çivi gibi gelen suyu kırsın, ellerimiz soğuk sudan çatırdamasın yeter.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabitelli -- 28 Ağustos 2023; 21:5:42 >







  • kesinlikle veito alın en kalitelisi veitodur . simensden 3 gömlek daha sağlam ve kalitelidir.

  • yavzi kullanıcısına yanıt

    Veito aldım almasına da, şu su direnci 1300 ohm ve üstü olmalıdır geyiği yüzünden takmadım daha. Kullanma kılavuzunda öyle yazıyor. Büyükçekmece barajından veriliyor su bizim bulunduğumuz yerdeki şebekeye. Aylık analizlere baktığımda 1000 ohm ve altına düştüğü aylar oluyor B.Çekmecenin. Çarpılmayalım sonra.

  • rabitelli kullanıcısına yanıt

    valla o kısmını billemem ohm konularında hiçbir fikrim yok ama bunda sorun yaşayacaksanız hepsindede yaşayacaksınız demektir.

    bizim binada 7 yıldırdır kullandığımız veito cihazlar var daha hiç bir sıkıntı çıkmadı kalkitesini ordan biliyorum .

    simensler patır patır bozuldular yerine hep veito taktık taş gibi maşallah

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.