Şimdi Ara

Hangi ana babalar çocukları yüzünden cehennemde yanacaklar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çocuğunu Allahü tealanın bildirdiği şekilde değil de, kendi istediği şekilde yetiştiren anne babalar çocukları her günah işlediğinde onlara da yazılacak ve bunların yüzünden cehennemde yanacaklardır.


    Özellikle yaz tatilinde çocuklarının dinini imanını öğrenmesine engel olan veya bu tür yerlere göndermek aklına bile gelmeyen ve onları başıboş bırakan veya yaz okullarına yazdıran anne babalar, o çocuklar sizlere emanettir. Asıl sahibi sizler değilsiniz, sizler sadece o çocuğun dünyadaki imtihanı için vesile olan emanetçilersiniz.


    Emanet edilen çocuklara dinini imanını öğretmeyerek hem kendinizi hem de onları yakıyorsunuz. Yarın toprağın altına girdiğinizde arkanızdan kim bir Fatiha okuyacak hiç mi merak etmiyorsunuz.


    Kendisi kapalı olduğu halde küçük kızını açık gezdiren, kendisi pantolon giyemediği halde küçük kızına pantolon giydiren anneler, acaba sizler kızlarının sizin gibi olmasını ancak yetişkinliğe eriştiği zaman mı olmasını bekliyorsunuz?


    "Büyüyünce kendisi öğrenir canım, acelesi yok " diyen anne ve babalar, neden "büyüyünce kendisi okula gider, liseye üniye gider" demeyip de herşeyi tam zamanında, ağaç yaş iken eğilir sözüne uyarak hareket ediyorsunuz?


    İşinize gelince "ağaç yaşken eğilir" dersiniz, işinize gelmeyince "büyüyünce kendisi halleder" diye mazeret uydurursunuz.


    Mesela çocuğunun parmağı kibrit ateşinde yansa, içi yanan, o akşam uyuyamayan ana babalar, çocuklarına kıyamayıp onları sabah namazına kaldırmayarak, dünya ateşinden 70 kat daha şiddetli olan cehennem ateşine atıyorlar farkında değiller.


    Çocuklarının günah olan bir kariyer sahibi yapan ana babalar da o çocuk ekmeğini kazandıkça hem kendini hem de ana babasını cehenneme doğru sürüklüyorlar ama farkında değiller. Çünkü herşeyi okurlar ama hakiki din kitabını okuyup da yaptıkları işler ne kadar doğru bunu asla araştırmazlar, öğrenmezler.


    Sokakta küçük yaşta açık saçak gezen ve onların bu şekilde gezmesine izin veren ana babalar, acaba yarın ahırette bunun hesabını nasıl verecekler...


    Çocuk nasıl terbiye edilir


    Sual: Çocuğu nasıl terbiye etmelidir?

    CEVAP

    Çocuk, ana baba elinde bir emanettir. Çocukların temiz kalpleri kıymetli bir cevher olup, mum gibi, her şekli alabilir. Küçük iken, hiçbir şekle girmemiştir. Temiz bir toprak gibidir. Temiz toprağa hangi tohum ekilirse, onun mahsulü alınır. Onun için Ağaç yaşken eğilir demişlerdir. Bunun gibi çocuk da neye meylettirilirse, oraya yönelir. Eğer hayrı âdet eder, öğrenirse hayır üzerine büyür. Çocuklara iman, Kur'an ve Allahü teâlânın emirleri öğretilir ve yapmaya alıştırılırsa, din ve dünya saadetine ererler. Bu saadete ana-baba ve hocaları da ortak olur. Eğer bunlar öğretilmez ve alıştırılmaz ise, bedbaht olurlar. Yapacakları her kötülüğün günahı, ana-baba ve hocasına da verilir.


    Müslüman, emri altında bulunanlardan mesuldür. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

    (Hepiniz, bir sürünün çobanı gibisiniz. Çoban sürüsünü koruduğu gibi, siz de evinizde ve emriniz altında olanları Cehennemden korumalısınız! Onlara Müslümanlığı öğretmezseniz, mesul olursunuz.) [Müslim]


    (Çocuklarına Kur'an-ı kerim öğretenlere veya Kur'an-ı kerim hocasına gönderenlere, öğretilen Kur'anın her harfi için, on kere Kâbe-i muazzama ziyareti sevabı verilir ve kıyamette, başına devlet tâcı konur. Bütün insanlar görüp imrenir.) [Seadet-i Ebediyye]


    (Çok müslüman evladı, babaları yüzünden Veyl ismindeki Cehenneme gidecektir. Çünkü bunların babaları, yalnız para kazanmak ve keyf sürmek hırsına düşüp ve yalnız dünya işleri arkasında koşup, evlatlarına Müslümanlığı ve Kur'an-ı kerimi öğretmediler. Ben böyle babalardan uzağım. Onlar da benden uzaktır. Çocuklarına dinlerini öğretmeyenler Cehenneme gidecektir.) [Seadet-i Ebediyye]








  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.