Şimdi Ara

Hangi AMD işlemci?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar, ne zamandır yeni sistem kurmak istiyorum, yeni sistem AMD tabanlı olsun istiyorum, ancak bir konuda bilgisiz ve kararsızım. Kullanım amacım Oyun (her çeşit, yani eski online oyunlarda ,son çıkan sağlam grafikli oyunlarda olabilir.)5 yıl dayan sın yeter, upgrade etmem . BU nedenle işlemcim. Örneğin: AMD Ryzen™5 7600X Soket AM5 4.7GHz 32MB 105W 5nm mi yoksa AMD Ryzen™7 5800X Soket AM4 3.8GHz 32MB 105W 7nm İşlemci

    Gerçi, mantıklı olan AM5 li ama dahili ekran kartı var ya, gıcık ediyor, sanki ekran kartına ayrılan gücü işlemciden çalınıyor.(zaten sağlam bir ekran kartı alacağım) bende onun yerine aynı maddi değerlerde AM4 ryzen 7 5800 bir şey alıyım diyorum.

    Sizlere bu konuda bir danışmak istedim

    Bilgilendirirseniz sevinirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cevatk1 -- 2 Nisan 2023; 23:52:55 >



  • ryzen 5 serisi soket için çıkan son işlemci 5 yılda götürür 10 yılda ama almışken am5 almak daha iyi paranız varsa tabi ben olsam ryzen 3900x-3950x alır yoluma bakarım ucuz bir çözüm oyunlarda pek bir fark yaratmıyor şuan için. 2 yıl sonra çıkacak pci exp 5.0 ekran kartlarıyla ve ssd leri bir tık eksik kullanacağım hepsi bu. para meselesi yani parada sorun yoksa ryzen yerine intel i9 serisi tercih edilebilir aralarındaki fark dediğim gibi duygusal sadece.

  • Eski online oyunlardan kastınız silkroad, knight online falansa hiç AMD'ye bulaşmayın. Bu oyunlar 20 senelik, o zaman Ryzen olmadığı için muadili intel işlemcilere göre daha düşük performans veriyor.

    Bütçenizi ve monitör falan da dahil mi olduğunu yazın. Ona göre öneri yaparız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok iyi tespit, ben yaşça eskidim ama, hem zevklerim, hem de sağlık sorunlarım nedeniyle eski toprak online oyunlara bayılırım, ancak ne var ki grafik ve görüntü kalitesi ne düşkün biri olaraktan da son çıkan sağlam oyunlara da ara ara bakmıyorum değilim, bütçem duruma göre monitör süz 30k ya da çıkabilir. Beni rahatsız eden AMD olursa AM5 isterim tabi ki ama serinin dahili ekran kartıyla gelmesi(eeee zaten bi dünya para verip harici bir ekran kartı alacam ya)yani kısacası ekran kartlı olsun olmasın update işine hiç girmeden, 5 yıl boyunca sağlam oyunları da oynatan bir işlemci.

  • Ekran kartı olarak ne alacaksınız? RTX 3070 ve altında işlemciden dolayı pek fark olmayabilir. Ayrıca hangi çözünürlükte oynayacaksınız? Mesela 2K çözünürlük ve RTX 3070 ekran kartının yanına uygun fiyatlı B550 anakart ile R5 5600 alıp yıllarca kullanabilirsiniz. AM5 biraz sıkıntılı gibi. RAM meselesi ve başlangıç süresi gibi. Anakartları da pahalı. İhtiyacınızı ve bütçenizi netleştirmeniz lazım. Intel tarafında da 12 ve 13 serisinin i5'leri sizi yıllarca götürür. Dahili ekran kartına takılmanıza gerek yok. Herhangi bir nedenle görüntü sorunu yaşarsanız hemen test etme imkanı sağlıyor.


    Burada karşılaştırma var. 3070 bile 2K'da güçlü işlemcinin hakkını tam veremiyor.

    techspot
    4 Years of Ryzen 5, CPU & GPU Scaling Benchmark
    https://www.techspot.com/article/2201-four-years-of-ryzen-5-gpu-scaling/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demirci25 -- 3 Nisan 2023; 18:57:0 >




  • Açıkçası (sizin de belirtiğiniz gibi )AMD şuan şart değil yeni bir PC toplayacağım da şu ana kadar çok İntel tabanlı PC im oldu , bu seferde AMD tabanlı yapayım dedim, sağ olsun formdaki arkadaşlar kafamı karıştırdı.AM5 toplamaya kalktın mı > işlemci + anakart +ddr5 2*16 ,ee ona göre de soğutucu-kasa-psu derken 30k yı da geçiyor.

    Genel amaç eski ama baba online oyunlar, ara sırada sağlam , yeni nesil oyunlar.30k masimum 20k felan olsa(gayet iyi özellikli bir pc tabi)harika olur.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.