Şimdi Ara

Hakkımızda suç duyurusu var mı nasıl öğreniriz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • s.a muhterem arkadaşlar ;

    mesela diyelim birisi ile sorun yaşadık hakkımızda savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi. bakın dava açtı demiyorum savcılığa suç duyurusunda bulundu ve karakol bizi ifade için çağıracak hani önceden tedbir için böyle bir durum olup olmadığını kimden yada nerden nasıl öğeniriz ? e devlet den bak demeyin çünkü orda sadece hakkımızda dava açılmış mı onları görebiliriz ?




  • Savcılık sorgu'dan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sertosman S kullanıcısına yanıt

    savcılık sorgu dediğiniz neresi oluyor acaba ? adliyede savcılık ön büro mu yoksa UYAP portalından mı ??

  • Savcılık ön büro.

  • av.ugurderman kullanıcısına yanıt

    eyvallah anlaşıldı saol..

  • Öğrenemezsin kardeşim. Öğrenirsen kaçma durumun/delil karartma/suçtan zarar görenin mağduriyeti vb. oluşacağı için savcılık soruşturmaları gizlilik gereği tarafınıza ifade alınacağı zaman tebliğ olunur kolluk kuvvetlerince.


    Bunun öncesinde, hiçbir savcılık bürosu "bakayım sistemden var mı bir soruşturman, kovuşturman" diye bir şey söylemez.Hatta hiçbir kolluk kuvveti de söylemez.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 10 Ağustos 2023; 17:40:19 >
  • nasıl öğrenemezsin usta ?? benden 2 sene kadar önce başıma bir olay geldi cimere bir doktoru şikayet ettim şikayet ederken de bazı kelimler kullandım ilgili kurumun konuyu adli makamlara ilettiği ve savcılığın soruşturma açtığını söylediler bana. neyse aradan 1 sene yakın zaman da geçti arayan soran yok gittim savcılık çn büroya derdimi anlattım dedim böyle böyle ne oldu bu işin akbeti dedim kardeşim soruşturma dava felan yok dosya kapanmış dedi..

  • 7805 7 kullanıcısına yanıt

    Bahsettiğiniz şeyle benim bahsettiğim şey birbirinden çok farklı. Kurum hangi savcılığa iletmiş sen hangi savcılığın ön bürosuna sordun? Adliyeler birbirlerinin dosyalarını göremez ki hele de savcılar veya savcılık ön bürolar hiç göremez birbirlerine ait olan şeyleri. Adliye ile ilgili görülebilecek şeyler Uyap Avukat portal, Uyap Vatandaş portal gibi şeylerle sınırlı.


    Gelelim sizin bahsettiğiniz şeye.


    Demek değildir ki onlar savcılığa iletmedi veya ilettiler ama işlem yapılmadı. Bazen bazı şeylerden vatandaş olarak haberimiz olmayabilir (arka planda savcının yaptığı soruşturma/kovuşturma evresini asla bilemeyiz)


    Savcılık ön büronun size "dava falan yok" demesi de çok saçma bir durum. Hakkınızda açılan davalar zaten Uyap Vatandaş da görülüyor. Davanın açılma aşaması ise hiçbir yerde gözükmez ilgili mahkeme bürosu dışında.


    Yine ekleyelim. Hiçbir kolluk kuvveti de size hakkınızda şu var mı bu var mı diye bilgi vermez. Denemesi bedava. Hatta GBT sorgusu bile yaptıramazsın talebin ile.


    https://www.egm.gov.tr/en-yakin-polis-merkezi


    https://www.jandarma.gov.tr/il-jandarma-komutanliklari-iletisim#


    (en yakın jandarma komutanlığı düğmesi çalışmıyor anlamadım tam)



    Not: Müracaat savcılığına başvuru sonrası size söz konusu başvuruyu takip edebileceğiniz bir takip no verilir müracaat savcılığı bürosu tarafından. Bu no hemen verilmiyor bu arada. Bu da çok farklı bir durum esasen ama ek bilgi olarak ekliyorum. Karakoldan şikayetçi olma (bir durumdan dolayı ifade verip MUKAYYİT POLİSİ aracılığı ile şikayetçi olma) durumunda ise size sms gelir emniyetten veya jandarmadan ve dosyanızın soruşturma evresi bitti ise savcılığa gönderildi smsi gelir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 16 Ağustos 2023; 2:52:5 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.