Şimdi Ara

HAKİKİ ERZURUM OLTU TAŞI İLE RUS OLTUSU ARASINDAKİ FARKLAR NELERDİR ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
14.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamın aleyküm beyler;
    Erzurum oltusu bir tesbih almayı düşünüyorum.Ancak aldığım tesbihin gerçekten oltu taşı olduğuna nasıl inanacağım.Araştırdığım kadarıyla rus oltusuyla arasında hiçbir fark olmadığı sadece fiyat farkı olduğu bir farkta oltu taşı daha çabuk kırılıyor,rus oltusu ise düştüğünde kırılmama gibi bir sertliğe sahip olduğu.Bunun dışında belirgin farkları yok mudur ? Anlayanlar bilir alacağım tesbih günümüz şartlarında pahalı bir tesbih dışarı çıkacak vaktim olmadığı için internet üzerinden almayı düşünüyorum.Ancak gelir gelmez iade süresi kısa olduğu için emin olmam lazım.Araştırmama rağmen belirgin bir fark bulamadım.Düşünüyorum ki illaha ki bir fark vardır.Şimdiden ilginize teşekkürler beyler :)



  • Gercek Erzurum oltusu parlak siyah renktedir. Kagida veya duvara surttugunde kahverengi renkte boyar. Rus oltusu ise adi sadece Rus olup, Gurcistan'dan gelmekte. Bunun rengi de kahverengiye yakindir. Duvara surttugunde daha acik renkte boya verir.



    Her iki oltuda da kalite acisindan bir fark yok. Turkiye'de az bulunmasi ve isleyecek adamin bulunmamasindan dolayi fiyatlar 3-4 kat artiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında rus taşı ile oltu taşı arasında nerdeyse hiç bir fark yoktur oltu taşı daha az çıkar çıkarılması zahmetlidir birde oltu taşı daha kalitetelidir diye bir efsane varki doğru değildir bu yüzden rus varsa rus alın aradaki farkı anlayamazsınız zaten.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Victor Branco V kullanıcısına yanıt
    Rus oltusu mu al diyorsun yani ? Bir de almayı düşündüğüm erzurum oltusu dedikleri tesbihte 925 ayar gümüş püskül var dşyorlar cazip gelen bir kısmı da o.Rus oltusunda bu gümüş püskül yok mesela kararsız kaldım iyice.
  • Haşin_ErKeK kullanıcısına yanıt
    Hocam hiçbir fark olmadığını söylemişsin erzurum oltusunun püskülü 925 ayar gümüş rus oltusunun ki ise normal bir püskül kararsız kaldım iyice.Dediğine göre erzurum oltusu alırsam boşa para vermiş olurum diyorsun hiçbir fark yok dediğine göre sonuç itibariyle erzurum oltusu alırsan fazla para vermiş olmaktan başka birşey yapmazsın diyorsun yani ?
  • Biri Erzurum oltu taşı diğeri Rus oltu taşı.
  • Bende ikisiden de var. Renk haricinde bir fark yok. Oltu tasini islemeye bile 100 dolar iscilik istiyor cogu. Bence ucuz olanindan al.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.