Şimdi Ara

Hadi kızım, evlen artık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu hafta vizyona giren tek romantik komedi olan Ben Sana Demiştim, hayatını ailesine adamış bir annenin ve kızının hikayesi üzerinden giderek internet üzerinden koca bulma olayını ti’ye alıyor. Sonunu tahmin edebileceğiniz türden filmlerden olsa da anne kız ilişkileri hakkında hoş sahneler barındıran filmin en büyük kozu yılların eskitemediği usta oyuncu Diane Keaton. Keaton’a Amerika’nın ünlü şarkıcılarından Mandy Moore eşlik ediyor.


    BECAUSE I SAID SO
    BEN SANA DEMİŞTİM
    Yön: Michael Lehmann
    Oyn: Diane Keaton, Mandy Moore, Gabriel Macht, Tom Everett Scott
    Tür: Komedi - Romantik
    Süre: 102 dk.

    Anneliğin ilk kuralını herkes bilir: öyle ya da böyle çocuğunun hayatına burnunu sokup, müdahale edeceksin.

    Kötü anlamda söylemiyorum; bu durumun aşırı sevgi ve koruma içgüdüsünden kaynaklandığını hepimiz biliyoruz. Ama bu, işe, aşka, kısacası hayata karışan annelerin bazen abarttığı ve zarar verdiği gerçeğinin üstünü örtmüyor elbette.

    Özellikle emeklilik yaşına ermiş, ununu eleyip, eteğini asmış bir annelere bakın, onların pireyi deve yapıp, günlük problemleri bile dünya meselesi haline getirmesi kaçınılmaz oluyor.

    Bir anne için en büyük problem hiç kuşkusuz çocuğun mürüvvetini görememek (ondan sonra da torununu kucağına alamamak derdi başlıyor ki o da başka bir filmin konusu olur herhalde).

    Ben Sana Demiştim konusunu yaşı gelip evlenmeyen bir kız annesinin çabaları üzerine inşa ediyor.

    Filmin merkezinde yalnız yaşayan, yaşı kemale ermiş kızına uygun koca bulmak için çırpınan bir anne ve bir türlü rahat bırakmadığı o zavallı kızı var.

    ÇÖPÇATAN ANNE

    Eileen (Diane Ketaon), iyi niyetli (hangi anne kötü niyetli olabilir ki) fakat her şeye fazlasıyla burnunu sokan bir anne. İşini gücünü kurmuş, evlenme çağına gelmiş kızı Milly’nin (Mandy Moore) ciddi bir ilişkisi olmamasına o kadar üzülüyor ki çareyi çöpçatanlıkta buluyor.

    Bizlerdeki görücü usulüne benzer bir yöntem kullanıyor Eileen. En önemli farkı teknolojinin faydalarından sonuna kadar yararlanıyor olması. Kızına internet üzerinden koca ararken elemeyi bizzat kendi yapıyor. Ve uygun aday olduğunu düşündüğü zengin mimarı kızına yönlendirmekte gecikmiyor.

    Genç kız annesinin onaylamadığı müzisyen bir gençle de ilişkiye girince bir anda iki erkeği aynı anda idare eder duruma düşüyor. İşler de bundan sonra hayli karışıyor zaten. İşin trajik yanı ise Milly’nin her şeyin annesinin başının altından çıktığından bihaber olması.

    ANNE KIZIN YAKINLAŞTIĞI SAHNEYE DİKKAT

    Hudson Hawk ve 40 Gün 40 Gece gibi filmlerin de yönetmeni Michael Lehman’ın yönettiği Ben Sana Demiştim, bir yandan internet üzerinden koca bulma olayını ti’ye alırken diğer yandan da iki erkek arasında sıkışıp kalan bir kadının ikilemlerini yansıtıyor perdeye.

    Romantik komedilerin bildik tüm formüllerini başarıyla uygulandığı filmi sırdan sınıfına sokan özelliği ise içinde hiçbir sürpriz barındırmayan senaryosu; her şey tahmin edildiği gibi ilerliyor ve sonlanıyor.

    Bol sürprizli, şaşırtmalı, dönemeçli yeni moda filmler için bu tekdüzeliği sürpriz olarak algılayacaklar olabilir belki ama sonuçta Ben Sana Demiştim, sonu rahatlıkla tahmin edilen romantik komedilerden biri olarak anılmaya mahkum.

    "YAPACAKSIN, ÇÜNKÜ BEN ÖYLE DİYORUM"

    Çoğu sahnede bağırıp, çağırarak abartılı bir performans sergilediğini düşündüğüm ama pek çok hayranı ve kredisi olduğunu bildiğim Diane Keaton tabii ki filmin en büyük kozu.

    Ama başta kızkardeşler arasındaki diyaloglar ve Milly’nin annesin sırrını öğrendikten sonra anne kızın yakınlaştığı sahne olmak üzere pek çok hoş detayı da göz ardı etmemek gerek. Bence bu filmin en büyük artısı kızkardeş ve anne kız ilişkilerine sempatik, içten ve gerçekçi bir bakış açısı getiren sahneleri.

    Filmdeki örnek uç noktalarda olabilir belki ama kızının hayatına öyle ya da böyle müdahale etmeyen, ağzından arada sırada da olsa “yapacaksın, çünkü ben öyle diyorum” lafları dökülmeyen bir anne tanıyanınız var mı acaba?









  • +1
  • ÇOK GÜZEL BİR FİLM
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.