Şimdi Ara

( Hacettepe vs Yıldız ) Bilgisayar Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
9.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öss öğrencisiyim ve dün itibariyle bitti maraton bitti. Bilgisayar mühendisliği hayalim. Şöyle ki 3 senedir kendi imkanlarımla programlama dili dahi öğreniyorum. Şimdi sormak istediğim soru şöyle:

    Peder beyle kavga edip duruyoruz. Bilgisayar mühendisi adamın iş bulma ihtimali dahi yok ülkede büyük yazılım firmaları yok vs. demekte. Merak ettiğim tabiki değişirde başlangıç ve 5 yıl tecrübeli bilgisar mühendisi ne kadar maaş alır ve işsiz kalma şansım nedir?

    2. sorumsa sıralamam ne yazık ki 15-20 bin arası olacak tahminimce. İtü bilgisayar istiyordum lâkin artık imkansız. Geriye YTÜ ve Hacettepe ikilisi arasında bir karar veremiyorum. İstanbul Ankara fark etmez. Eğitimi ve iş imkanı olarak hangisini önerebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LoRdS31 -- 24 Haziran 2013; 15:30:07 >



  • elbet okuan birileri görecek. up
  • YTÜ bilgisayar mühendisliğini geçen sene kazandım.Hazırlığı geçtim şimdi 2.sınıfa geçtim.
    Öncelikle YTÜ ye gelirken çok kararsızdım çünkü çocukluğumdan beri hedefim İTÜ ydü ve İTÜ yü malesef çok küçük bir puanla kapattım bu yüzden YTÜ ye gittim
    İlk başta tereddütlerim vardı okul ve eğitim konusunda İTÜ yle arasında dağlar kadar fark olduğunu sanıyordum YTÜ nün ama öyle değilmiş okuyunca farkettim.Odtü 10 üzerinden 9 ise itü 8 ytü 7 hacettep 5 tir(BENCE).Hacettepenin böyle olmasının nedeni TEKNİK üniversite olmaması ve hersene puanının çok fazla düşmesidir.Mühendislik okuyacaksan bence ODTÜ İTÜ veya YTÜ den başka üniversite düşünme tutuyorsa ODTÜ ve İTÜ önceliğin olsun tabiiki.
    YTÜ nün eğitimine gelince %30 ingilizce.1.sınıftın ilk döneminde 1 tane meslek dersi var BBG1 .Bu derste PASCAL dilini gösteriyolar malesef, Pascal göstermelerinin nedeni dili öğrenmek değil Algoritma mantığını öğrenmek. 1.dönem sadece algoritma öğretiyolar .Zaten iyi bir programcı olmak için süper dil bilmek değil süper algoritma bilmek önemlidir.2 tane proje ödevi var ve Labaratuvarda alıştırma yaptırıyolar veriyolar.2.dönemdede C gösteriyolar.2.sınıftata JAVA gösteriyolar.Okulun CE kadrosunde 5 prof var sanırım genel olarak hocalar iyi.
    Kulupler anlamındada en sosyal kulupler YTÜ de değil ama en iyi mühendislik kulupleri bence YTÜ de :).IEEE ,KVK ve İŞLETME kulupleri her sene en iyi kulup dalında ilk 3 te yer alıyorlar kesin kulupler ve sosyallik anlamında YTÜ gerçekten beklediğimden çok üst seviyede çıktı.
    Maaşlar konusundada aldığım bilgilere göre kendinin orta seviyede geliştirirsen giriş maaşın 2000 tl den aşağı olmuyor.Üst seviyede geliştirirsen 2000-3500 arası bir maaşla giriyorsun.Kendinin hiç geliştiremessende 1000 tl ye razı olursun şimdiden söyleyim.
    4-5 yıllık bir yazılımcıda kendini geliştirdiğin takdirde ve yabancı dili olduğu takdirde 4000-8000 tl arası alır edindiğim bilgilere göre


    edit:Maaşları biraz abartmışım şimdi okuyunca fark ettim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KKKrael -- 1 Temmuz 2013; 16:05:41 >




  • quote:

    Maaşlar konusundada aldığım bilgilere göre kendinin orta seviyede geliştirirsen giriş maaşın 2000 tl den aşağı olmuyor.Üst seviyede geliştirirsen 3000-5000 arası bir maaşla giriyorsun.Kendinin hiç geliştiremessende 1000 tl ye razı olursun şimdiden söyleyim.4-5 yıllık bir yazılımcıda kendini geliştirdiğin takdirde ve yabancı dili olduğu takdirde 5000-10000 tl arası alır edindiğim bilgilere göre



    Hocam arkadaşın hayatı ortada hariçten gazel okumayalım. 4-5 yıllık hiçbir yazılımcı 10 bin TL para alamaz. Harika işler başarmazsa. Benim var, itü bilgisayar mezunu tanıdığım 1,600'den başladı istanbulda 8 senedir çalışıyor 2,800 alıyor. Yani dediğin rakamlar uçuk. 5,000 TL ile işe başlamak demişsin zaten buradan kaybettin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StopDream -- 29 Haziran 2013; 17:40:33 >




  • millet olarak yorum yaparken ya dibe vurduruyoruz ya göğe çıkartıyoruz, bi ortamız yok :)
    bilgisayar mühendisinin iş bulma ihtimali yok diye bir şey yok. tam tersine, (itü mezunuyum ve yıldızlı arkadaşlarım da var) yıldız mezunu bir bilgisayar mühendisinin iş bulmama ihtimali yok.
    dünya üzerinde yazılım sadece google ve microsoftta yapılmıyor. o bankalarda iki tıkla işlem yaptığınız mobil ve internet şubeleri, ne bileyim şubedekilerin kullandığı yazılımlar mesela gökten zembille inmiyor :) bugün sadece garanti teknolojide yanılmıyorsam 800 kadar yazılımcı çalışıyor. yani başta bankalar büyük istihdam kaynağı.
    onun dışında aselsan, tübitak, havelsan gibi savunma sanayiine çalışan yerler var.
    netaş, alcatel, ericsson gibi telekomünikasyon şirketleri var. (netaş savunma da çalışıyor)
    türkcell, avea ve vodafone var ki çook fazla istihdam var buralarda da.
    irili ufaklı çeşitli sektörlere çalışan çook fazla şirket var.
    kendi şirketini kurma imkanın da var.
    istihdam oranı çok yüksek yani.


    yalnız....

    bu demek değil ki ben 5000 ile başlıycam 5 sene sonra 10000 alıcam.

    ben 2800 ile başladım 6 sene doldu 5-6 arası alıyorum.
    microsoftta çalışan arkadaşım da var (abd'de tabi :))
    okulu uzattıkça uzatıp şu an 2000 alan arkadaşım da.
    okuldan zar zor mezun olup şu an paraya para demeyen de var.
    sana kalmış yani. biraz da kısmet. şimdiden 5 sene sonrasını konuşmak çok anlamsız.

    babanın yorumuna gelince. aramıza hoş geldin. türk milleti nedense eliyle tutamadığı şeyi yok sayıyor. gökten zembille inmiş sanıyor. akıllı fırının iki tuşuna basınca sıcaklığı nasıl ayarladığını (ve bunun yazılımla yapıldığını) akıl edemiyor. ona göre o öyle yetenekleri olan bir kutu. ve gökten zembille iniyor sanki.

    başarılar.




  • ben de 5 yıl önce ytü ve hacettepe arasında karar verdim ve hacettepe bilgisayar mühendisliğini seçtim. hayatımın hatasını yaptım. kesinlikle tavsiye etmiyorum. şimdiki aklım olsa kesinlikle ytü seçerdim.

    bilgisayar mühendisinin iş bulması da çok kolay. okurken bile yarı zamanlı iş bulabilirsin. o konuda hiçbir sıkıntı yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KKKrael

    YTÜ bilgisayar mühendisliğini geçen sene kazandım.Hazırlığı geçtim şimdi 2.sınıfa geçtim.
    Öncelikle YTÜ ye gelirken çok kararsızdım çünkü çocukluğumdan beri hedefim İTÜ ydü ve İTÜ yü malesef çok küçük bir puanla kapattım bu yüzden YTÜ ye gittim
    İlk başta tereddütlerim vardı okul ve eğitim konusunda İTÜ yle arasında dağlar kadar fark olduğunu sanıyordum YTÜ nün ama öyle değilmiş okuyunca farkettim.Odtü 10 üzerinden 9 ise itü 8 ytü 7 hacettep 5 tir(BENCE).Hacettepenin böyle olmasının nedeni TEKNİK üniversite olmaması ve hersene puanının çok fazla düşmesidir.Mühendislik okuyacaksan bence ODTÜ İTÜ veya YTÜ den başka üniversite düşünme tutuyorsa ODTÜ ve İTÜ önceliğin olsun tabiiki.
    YTÜ nün eğitimine gelince %30 ingilizce.1.sınıftın ilk döneminde 1 tane meslek dersi var BBG1 .Bu derste PASCAL dilini gösteriyolar, Pascal göstermelerinin nedeni dili öğrenmek değil Algoritma mantığını öğrenmek. 1.dönem sadece algoritma öğretiyolar .Zaten iyi bir programcı olmak için süper dil bilmek değil süper algoritma bilmek önemlidir.2 tane proje ödevi var ve Labaratuvarda alıştırma yaptırıyolar veriyolar.2.dönemdede C gösteriyolar.2.sınıftata JAVA gösteriyolar.Okulun CE kadrosunde 5 prof var sanırım genel olarak hocalar iyi.
    Kulupler anlamındada en sosyal kulupler YTÜ de değil ama en iyi mühendislik kulupleri bence YTÜ de :).IEEE ,KVK ve İŞLETME kulupleri her sene en iyi kulup dalında ilk 3 te yer alıyorlar kesin kulupler ve sosyallik anlamında YTÜ gerçekten beklediğimden çok üst seviyede çıktı.
    Maaşlar konusundada aldığım bilgilere göre kendinin orta seviyede geliştirirsen giriş maaşın 2000 tl den aşağı olmuyor.Üst seviyede geliştirirsen 3000-5000 arası bir maaşla giriyorsun.Kendinin hiç geliştiremessende 1000 tl ye razı olursun şimdiden söyleyim.
    4-5 yıllık bir yazılımcıda kendini geliştirdiğin takdirde ve yabancı dili olduğu takdirde 5000-10000 tl arası alır edindiğim bilgilere göre

    Ben Elektrik Müh. okumama rağmen banada verdiler 1. yarıyılda o PAscal ı ne lanet bişeyudir o ya 70lerden kalma :) soruya gelecek olursak soran arkadaşa ben de YTÜ yü tavsiye ederim. Hem teknik bir üniversite hemde artık eskisi gibi değil. kendini geliştirmeye çalışıyor. bilmem gördünüz mü ama artık bolohna sistemine geçti ve çoğu bölüm %100 ingilizce olmuş. ayrıca 2. öğretimleride bi iki seneye kaldıracakmış. bu hızla giderse YTÜ çok yol alır. Ayrıca İStanbul faktörü de var. benim görüşüm ODTÜ dışında Ankarada hiçbir üniversitede okunmaz.




  • KKKrael K kullanıcısına yanıt
    hocam ben de galtasaray bilgisayar ile yıldız endüstri arasında kaldım..

    endüstri mühendisliğine nasıl bakıyorsun?
  • kirmik K kullanıcısına yanıt
    ben de Ytü Endüstri mühendisliği düşünüyorum.. endüstri müh. türkiyedeki durumu hakkında ne düşünüyorsunuz? maaşları hakkında bilginiz var mı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rashid52 -- 30 Haziran 2013; 16:58:05 >
  • Fikrim Yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kirmik K kullanıcısına yanıt
    sağol yine de araştırmaya devam
  • sonuçlar gelsin muhtemel tercihim yıldız teknik olacak gibi. yorum atan arkadaşlar gerçekten çok teşekkürler
  • baktımda herkes hacettepe bilgisayarı kötülemiş,kimisi demiş hacettepe bilgisayarı sectim pişmanım felan sadece gülüyorum.

    Hacettepe bilgisayar Türkiyenin ilk kurulan bilgisayar mühendisliklerindedir ve piyasada çok fazla mezun olmuş mühendisi vardır,iki gün sonra iş arayacağınız zaman anlarsınız demek istediğimi piyasada bu kadar mezun vererek belli bir isim yapmıştır ve bazı şirketler hacettepeli bilgisayarcıları iş ilanında ayrı bir yere koyar,savunma şirketlerine girersiniz,yurt dışına çıkabilirsiniz

    Puan olarak bakarsanız ise yıldız 90 kişi alıyor 461 puanda,Hacettee 105 kişi alıyor 457 puanda;buradan eğer yıldız da 105 kişi alsaydı o zaman görürdnüz puanı Hacettepenin altına düşerdi.

    Bana göre Yıldız her gecen gün kücülen bir üniversite,bilgisayar mühendisliği Davutpaşa kampüsüne gittiği zaman sosyal olanakları azalabilir.


    Gelelim hacettepe bilgisayarı sectim pişmanım diyen elemana,ispatlasana Hacettepe de okuyor olduğuna veya mezun olduğuna,köfteden atmak kolay
    @7-24




  • Merhabalar benim de genel gibi hedefim ITÜ Bilgisayar Mühendisliğiydi sıralama 17bin geldi büyük ihtimal Yıldıza girecem bilgisayar mühendisliği %100 ıngilizce mi yoksa 30 mu ve de var mı bi tavsiye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam teknik filan hikaye hacettepenin hocaları arasında vakti zamanında ahmet ünal yarımağan'ın, bilgisayar kelimesini türeten aydın köksal'ın, 1987-1985 yılları arasında tbd'nin başkanlığı yapan ersin töreci'nin de bulunduğu türkiye'nin en eski bilgisayar mühendisliği bölümüdür. bu bölümü diger bölümlerden ayıran en önemli avantaj lab ödevleri. ödevler ders veren hocalar tarafından derste verilmez, hoca tarafından değerlendirilmez; ayrı bir laboratuvar dersinde, asistanların sorumluluğunda dönem boyunca sıraya konularak tüm derslerden konular için iki haftalık ödevler verilir ve bu ödevler harbi harbi kol gibidir hepsi mezun oldunmu zaten iş konusunda emin ol hiç bir sorun yaşamayacaksın çünkü 4 senede 40 a yakın proje bitirmiş olacaksın ve bu yeni bir mühendisin cvsinde çok çok büyük bi deneyimdir.

    Ve ayretenhttp://www.linkedin.com sitesine girip aselsan, havelsan,tai,roketsan gibi binlerce çalışanı olan şirketlere girip oradaki çalışanların hangi okul mezunu olduklarını görebilirsin. Kaç tane hacettepeli kaç tane yıldızlı var bak bi derim ben.

    örnek olarak
    aselsanda 116 hacettepeli 9 yıldız teknik ,
    havelsanda 72 hacettepeli 3 yıldız teknik
    mezunu çalışan var(kayıtlı olmayan kişilerde var tabi siteye). digerlerinede girip bakabilirsin.

    Herhangi bir sorun olursa mesaj atman yeterli



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _KnocKOut_ -- 4 Temmuz 2013; 5:36:20 >




  • Benimde siralamam 8997 geldi yildiz mi hacettepe mi habire gidip geliyorum (bilgisayar)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aydin21127289

    hocam teknik filan hikaye hacettepenin hocaları arasında vakti zamanında ahmet ünal yarımağan'ın, bilgisayar kelimesini türeten aydın köksal'ın, 1987-1985 yılları arasında tbd'nin başkanlığı yapan ersin töreci'nin de bulunduğu türkiye'nin en eski bilgisayar mühendisliği bölümüdür. bu bölümü diger bölümlerden ayıran en önemli avantaj lab ödevleri. ödevler ders veren hocalar tarafından derste verilmez, hoca tarafından değerlendirilmez; ayrı bir laboratuvar dersinde, asistanların sorumluluğunda dönem boyunca sıraya konularak tüm derslerden konular için iki haftalık ödevler verilir ve bu ödevler harbi harbi kol gibidir hepsi mezun oldunmu zaten iş konusunda emin ol hiç bir sorun yaşamayacaksın çünkü 4 senede 40 a yakın proje bitirmiş olacaksın ve bu yeni bir mühendisin cvsinde çok çok büyük bi deneyimdir.

    Ve ayretenhttp://www.linkedin.com sitesine girip aselsan, havelsan,tai,roketsan gibi binlerce çalışanı olan şirketlere girip oradaki çalışanların hangi okul mezunu olduklarını görebilirsin. Kaç tane hacettepeli kaç tane yıldızlı var bak bi derim ben.

    örnek olarak
    aselsanda 116 hacettepeli 9 yıldız teknik ,
    havelsanda 72 hacettepeli 3 yıldız teknik
    mezunu çalışan var(kayıtlı olmayan kişilerde var tabi siteye). digerlerinede girip bakabilirsin.

    Herhangi bir sorun olursa mesaj atman yeterli

    iyide arkadaşım aselsan dediğin kurum ankarada dolayısıyla hacettepe mezunlarının sayıca fazla olması normal değilmi git istanbuldaki büyük firmalara bak kaç tane yıldızlı kaç tane hacettepeli var görürsün




  • quote:

    Orijinalden alıntı: batuhan13

    Benimde siralamam 8997 geldi yildiz mi hacettepe mi habire gidip geliyorum (bilgisayar)

    O sıralamayla Yıldız veya Hacettepeye gidip harcama. İtü'nün diğer mühendisliklerini de gözden geçirebilirsin. Olmadı Galatasaray'ı yaz.
  • Yıldız'ın değeri düşüyor, 20 k ile kapatmış bilgisayar. Sen mezun olduğunda 30-40 k yı bulur ve piyasa değeri düşer. O yüzden iyi üniversiteleri tercih etmelisin.
  • Puanı düşmeyen üniversite İTÜ ve üstündekiler.trikaş'a katılmıyorum bu konuda. Geri tüm üniversitelerin neredeyse düşüyor.

    Bende geçen sene 13k Sıralama yapmıştım İTÜ olmadı diye üzülmüştüm sonra gittim Bahçeşehir Bilgisayar yazdım. Yıldız Hacettepe Ege vs hepsini araştırdım akademik kadrolarından öğrenci yorumlarına kadar. Madem dedim İTÜ olmuyor o zaman vakıf üniversitesine giderim diye. Bir sene hazırlık okudum şimdi 1. sınıfa geçtim. Sadece devlet üniversitesi düşünmüyorsanız yardımcı olabilirim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.