Şimdi Ara

Hacettepe ve Kimya Mühendisliği Hakkında Soru Sorabilirsiniz (Okul bu sene bitti)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
2
Favori
1.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar, 2017'de sınava hazırlanırken foruma uğrardım böyle başlıklar hoş oluyordu fakat kimya mühendisliği hakkında pek bir şey bulamazdım. Tercih dönemi arifesinde sizlere yardımcı olmak isterim çünkü genellikle bu vakitler çok fazla kulaktan dolma bilgi ve yönlendirme eksiği ile hareket ediliyor. Hacettepe'yi bu sene bitirdim, Haziran ayına doğru 3 yerden aday mühendislik kabulu aldım ve şu an mutluluk denince akla gelen yerde aday mühendis olarak çalışıyorum.


    Okul, bölüm, öğrencilik, kendine geliştirme konusunda sorularınızı sorabilirsiniz.




  • çok zor diyorlar genel olarak bölüm doğru mu

  • sabun yapıyor musunuz

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Penanggalan kullanıcısına yanıt

    Düzgün bir okulda okursan kimya mühendisliği sistemli çalışma isteyene bir bölüm, online eğitim ile her ne kadar biraz laçkalaşmış olsa da özellikle 2 ve 3. sınıf çok zor geçiyor. Aldığımız dersler arasında tüm aktarım olayları (kütle, ısı, momentum diğer adıyla akışkanlar), reaksiyon mühendisliği, reaktör tasarımı, termodinamik, organik kimya, enstrumental analiz labı gibi dersler mevcut. Başta da dediğim gibi eğer bir düzenin olmazsa okulun çok büyük ihtimalle uzar.

  • Kurtçu Restrop kullanıcısına yanıt

    Lisans hayatımda yapmadım ama istersen yapabilirsin hocam. Gıda, malzeme, biyomühendislik gibi mühendislikler hep kimya mühendisliğinden türetildiği için yapabileceğin çok ama çok şey var.

  • kimya mühendisliğindense malzeme ve metularji okumak daha mantıklı diyolar doğru mu sence

  • Hocam bölümün yurt dışı imkanları nasıl? (diğer bölümlere kıyasla)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam biraz konu dışı olacak ama spider-man in kimyasal şeyleri kullanarak, bir insanı taşıyabilecek kadar güçlü bağlara sahip bir ağ üretmesi bilim dışı bir şey mi yoksa yapılabilir mi  

  • richardfeymanınsaçı kullanıcısına yanıt

    Eğer tamamen malzeme spesifik bir kariyer planın varsa belki daha mantıklı olabilir ama hedefin mezuniyetten sonra güzel bir işe girmek ise kimya mühendisliğinde bu ihtimal biraz daha fazla olabilir. Neden dersen şöyle örnek vereyim; ben iş, staj, MT başvuruları yaparken malzeme, petrokimya, gıda, ilaç alanlarında faaliyet gösteren yerlere başvurabiliyorum ama bir malzemeci için bu alan daha dar olabilir. Bizim bölüm lisans için bence daha mantıklı çünkü daha geniş bir yelpazesi var. Bilgisayar Mühendisliği vs. Yapay Zeka Mühendisliği şeklinde düşünebilirsin.

  • LeviEfendi kullanıcısına yanıt

    Bahsettiğin mezuniyet sonrası çalışma imkanıysa bunu söylemek çok zor çünkü çok fazla değişken var fakat okurken Erasmus gibi programlar vasıtasıyla gitmekten bahsediyorsan Hacettepe bu konuda gerçekten çok iyi. Bizim bölümde gitmek isteyip Erasmus sınavından yeterli puanı alıp (bölümüm İngilizce olduğu için herkes bu puanı alabilecek seviyede) gidemeyen görmedim. Kontenjan, ülke ve okul çeşitliliği var.


    Erasmus ile genellikle Köln, Aachen(Dünya'da Top 50'de), Wroclaw'a gidiyorlar.

  • Sanırım şu an için bilim dışı.

  • Sysmmhg S kullanıcısına yanıt

    Djkgkskfkkskf lan bu benle sabuncu diye dalga geçen eleman değil mi dmcmmxmfmd bölüme laf atıyordu şimdi mecbur kalmış yazmaya xncnnxmcmv


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sysmmhg S kullanıcısına yanıt

    Mesleğin, alınan eğitimin hakkının verilmemesi her türlü alanda görülebilir. Örnek olarak -çok popüler bir seçim olduğu- için tıp fakültesini mezunu biri için olası senaryoları ele alalım,


    1. Mezun oldunuz TUS vs uğraşmadan direkt pratisyen olarak başladınız belki alacağınız para 7-8k ve artma durumu da pek yok üzerine nöbetler ve yoğun çalışma temposu yaşarsınız.
    2. Eğitiminiz sırasında örneğin Almanca öğrenirseniz mezuniyet sonrası Almanya'da bir hayat kurabilirsiniz.
    3. TUS'tan iyi puanlar alıp istediğiniz bir alanda uzmanlaşıp sonrasında sizin yeteneklerinize ve dolasıyla tanınırlığınıza bağlı olarak çok ciddi meblalar kazanabilirsiniz.


    Kimya mühendisliğine geri dönecek olursak kendimden ve arkadaşlarımdan örnek vereyim.


    1. Ben lisans eğitimime iyi bir ingilizce altyapsı ile geldim lisans dönemimde bölümüm de ingilizce olduğu için dilimi oldukça ilerttim 4. sınıfın ikinci döneminde IELTS'den 7.5 alarak seviyemi sertifikalandırdım, eğitimim sırasında 2 tane Türkiye'de herkesin bildiği şirketlerde hakkını vererek staj yaptım ve fena olmayan bir ortalama ile mezun oldum (3.18) zaten Hacettepe mezunuyum tüm bunların sayesinde mutluluk denince akıllara gelen yerde işe girdim diyebilirim.
    2. Lisans döneminde biraz gayret(dil,staj,sosyal aktivite, birazcık da akademik başarı örnek verilebilir bu gayrete) ve düzgün iletişim yetenekleri ile güzel işler bulan çok arkadaşım oldu kimisi henüz 3. sınıfta yine herkesin bildiği şirketlerde çalışmaya başladı.
    3. Bölümümde hocaların yurtdışı akademik bağlantıları mevcut, bazı arkadaşlar yurtdışında mastera gittiler.

    Soruna gelecek olursam; o bahsettiğin işverenlerle zaten hiç muhatap olmadım çünkü ben üstte anlattığım şekilde kendimi geliştirmiştim dolayısıyla başvurularımı sadece kurumsal, kendini ispatlamış, çalışanına değer veren, alanında lider yerlere yaptım.


    Özetle sen kendini geliştirmedikten sonra Boğaziçi mezunu olmanın da bir anlamı yok ama şöyle sanılmasını da istemem "demek ki okulun bir önemi yok". Gözlemdiğim kadarı ile düzgün yerlerde işe alım süreçlerinde kümülatif olarak değerlendiriliyorsun (okul,dil,staj tecrübeleri, oturman kalkman, iletişim kabiliyetin) dolasıyla aslında burada da tıp fakültesine benzer bir süreç mevcut.





  • Sorularınızı sorabilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • upupup

  • hocam burayı tercihlerime ekleyeceğim iş imkanları yüksek mi sence ve hacettepenin etkisi var mı %90 gelir gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam mutluluk derken tam anlamadım. Mutlu akü mü?

    Bu arada hocam bu bölüm için ben kimya istemiyorum. Mühendislik yapmak istiyorum diyen birine uygun mudur? İnternette bulası zor. Bu bölümü okuyanlar tam olarak ne iş yapıyor. Ve düz kimya bölümünden ne farkı var?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hvl00 kullanıcısına yanıt
    Eti herhalde

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.