Şimdi Ara

Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
4
Favori
4.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İyi günler DH Forum müdavimleri. Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği 2. Sınıf öğrencisiyim. Tercih döneminde çok kararsız kaldığım için sizde aynı duruma düşmeyin diye bu konuyu açıyorum. Sorularınızı yorum ya da özel mesaj olarak alabilirim elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.

    Sıralamalar;

    2017- 20.816
    2016- 21.358
    2015- 22.190
    2014- 23.400

    Bölümümüz 41 yıl önce Türkiye’nin ilk iki bilgisayar mühendisliği bölümünden biri olarak Aydın Köksal tarafından kurulmuş. Aydın Köksal aynı zamanda enformatik biliminde kullandığımız birçok kelimeyi dilimize kazandırmıştır. Aşağıdaki linke göz atmanızı öneririm.

    AydinKoksal

    Öncelikle şunu belirtmek istiyorum eğer bu bölümde okumak ve başarılı olmak istiyorsanız araştırmacı olmak ZORUNDASINIZ. Bunun için İngilizcenizin iyi olması gerekir. İngilizceniz B1-B2 düzeyindeyse hazırlık okumanızı tavsiye etmem. 1 ay kursa gidip sene başındaki proficiency sınavını geçin çünkü kendimden biliyorum aşırı sıkıldım hazırlık sınıfında. Ama ingilizceniz kötü düzeydeyse okumanızı tavsiye ederim.

    İlk senede Programlamaya Giriş 1 ve 2 dersleri aşırı önemlidir. Bu derslere asılmanız gerekir çünkü kalırsanız gelecek seneki programlama derslerini alamazsınız. Bu bağlı ders özelliği geçen sene geldi ve çok can yaktı. Bu derslerden geçmenin kilit noktasıysa ödevlerini düzenli yapmaktır. Bir dönemde 5-6 ödev verilir, genelde ikişer hafta süreleri olur. İki haftayı düzenli değerlendirirseniz ödevden tam puanı kaparsınız zaten. Ödevler zor ve uğraştırıcıdır, bitirmek için çok fazla araştırma yapmanız gerekir. (Genelde daha anlatmadıkları şeyleri ödev verirler.) Bu ödevleri hakkıyla yapan öğrenciler vizelerde pek zorlanmaz.

    Temel derslere giren hocalarda sınavları genelde zor yaparlar. Özellikle fizik2 (bence birinci sınıfın en zor dersi) de diğer üniveristelerdeki arkadaşlarım sınav kağıtlarını fullerken bizde durum tam tersi olur. Tabi düzenli çalışırsanız bunuda 3.00 üstü ortalamayla verirsiniz fakat çoğu kişi programlama dururken temel derslere çalışmaz.

    Ekşi sözlükte yazılanlarada değinmek istiyorum. Örneğin bir entryde hocalar öğrenmenizle ilgilenmez sadece dersi geçmenizle ilgilenir tarzı bir şey denmiş. Zaten dersi geçen adam öğrenmiştir der ve yoluma devam ederim. Çünkü ödevler ve sınavlar UĞRAŞTIRICI VE KASINTI.
    Diğer bir entryde laboratuvarların eksikliğinden bahsedilmiş. Kısmen doğru bu. Zaten çoğu kişi kendi bilgisayarıyla geldiği için pek sıkıntı çıkmıyor (ilk iki sene için konuşuyorum. 3. Ve 4. Sınıflarda alan derslerini almaya başladığınızda laboratuvarlardaki eksikliği hissedersiniz büyük ihtimalle )

    Öğretim üyeleri çok geniş ve çeşitli araştırma konularında çalışıyorlar. Bu yönden bölüm çok zengin. (Yapay zeka, görüntü işleme, makine öğrenmesi gibi)

    Mezunların büyük çoğunluğu ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN, TUSAŞ dörtlüsünde çalışır. Bir kısmı teknokentlerde iş bulur ya da kendi işini kurar, bir kısmıysa yüksek lisans yapıp yurt dışına gider ya da direk yurt dışında yüksek lisans yapar. Aşağıda mezunların çalıştıkları yerleri görebilirsiniz;

    Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği

    Erasmus olanakları;
    Bölümün 4 okulla karşılıklı erasmus anlaşması var. Bunlardan 3ü lisans öğrencisi kabul ediyor. 2si Almanya’da diğeri Hollanda’da. Hollanda’da bulunan okul için Flemenkçe bilmeniz zorunlu kılınmış. Almanya’da bulunanlar için İngilizce bilmeniz yeterli. Ortalamanızı belirli bir düzeyin üstünde tuttuğunuz sürece kabul edilme olasılığınız çok yüksek.

    Bölüm Cinsiyet Dağılımı;
    Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği

    DREAM ARAŞTIRMA PROGRAMI;
    Bölümde lisans öğrencilerinin de katılabileceği DREAM adında bir program da bulunuyor. Bu program basitçe belirli bir konuda proje geliştirme ve araştırma yapma üzerine kurulu. Akademik kariyer yapmak isteyenler bu programada gönüllü olarak katılabiliyor. Detaylar; DREAM
    Bölüm 2018 URAP sıralamasında Dünya genelinde 634. Sırada yer almış. Türkiye’de ise 6. Sırada.
    Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği
    KAYNAK



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basedtyrone -- 31 Temmuz 2018; 1:2:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Okuldan ve bölümden memnun musunuz, veya sizi memnun etmeyen yanları neler?

    Yurt imkanları nasıl? Yurtlar hakkında bilgi verebilir misiniz?

    Hazırlığı atlayabildiğimiz takdirde derslerde sıkıntı çeker miyiz? Hazırlık eğitimi illaki bir şeyler katar mı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okulda pek siyasi olay yaşanmadığı için memnunum fakat kışları çok soğuk oluyor

    Yurt konusuna gelirsek okulda 1 Kyk kız yurdu var fakat kyk erkek yurdu yok. Öğrenci evleri ve özel yurtta var kampüsün içinde. Öğrenci evleri tarafında bir inşaat var ne olduğunu bilmiyorum ama umarım erkek KYK yurdudur Fiyat olarak geçen sene 600-900₺ arası değişiyordu. Kız KYK 340₺ idi sanırım. Tercih döneminde SKSDB tüm fiyatları yayınlar. Öğrenci evlerinde yer bulamayabilirsiniz o yüzden elinizden geldiğince erken başvurun, reddedilirseniz müdüre gidip biraz ağlayın alırsınız oda büyük ihtimalle .Okulda 3 tane yemekhane var. Geçen sene fiyat 2.05₺ idi.Semt Servisi 2.20 ya da 2.50₺ idi pek kullanmadığım için bilmiyorum. 3 yemekhane dışında kampüste Parlar Öğrenci Yurdu’nun yemekhanesi var herkes yararlanabiliyor. Aldığın kadar ödüyosun orda. BAM ve City’de de burger king, kebapçı, simitçi, börekçi, starbucks gibi yerler var.



    Hazırlık eğitimi dediğim gibi düzeyin B1-B2 ise okuman anlamsız bence sene başındaki sınavı geçmeye odaklan. Hazırlık eğitiminde temel İngilizce öğretildiği için bölümde sürekli yeni kelimeler öğrenceksin ve açıkçası ilk başlarda biraz zorlancaksın. İngilizcen hiç yoksa hazırlık kesinlikle oku.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam hacettepe nükleer enerji mühendisliği okuyan tanıdığın varmı veya bölüm hakkinda bilgin varmı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir arkadaşım var burda okuyan bölüm fizik mühendisliği ile aynı binada fakat dışlanmış gibi. Üniversite tarafından yeterli özenin gösterilmediğini düşünüyordu. Ama bildiğim kadarıyla bu bölüm başka yerde yok. Eğerki hayalinse bu bölüm tabikide yazmalısın. Ama fizik okuyup daha sonra yüksek lisans ile radyasyon fiziği alanında uzmanlaşan tanıdığım vardı bu da bir ihtimal. Sadece lisans odaklı düşünmemelisiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam marmara mı hacettepe mi? ama objektif olmaya çalışın
    kime sorsam kendi üniversitesini tavsiye ediyor çünkü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xenophoctopus -- 23 Temmuz 2018; 17:21:16 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • xenophoctopus kullanıcısına yanıt
    Marmara hakkında cidden hiç bilgim yok tercih döneminde de hiç araştırmamıştım şehir dışındaki üniversiteleri. Diyebileceğim tek şey savunma alanında çalışmak istiyorsan Hacettepe yaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • basedtyrone kullanıcısına yanıt
    eyvallah hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam tercihlerimde hem hacettepe hem de ytü olacak fakat hangisini öne yazmam gerektiği konusunda kararsızım. Sizce ytü vs hacettepe bilgisayarda neler dikkate alınmalı? Hacettepe'nin ingilizce olması ve savunma sanayiide göze çarpması artı olarak görünüyor ama diğer tarafta ytü teknik bir üni ve istanbul'da siz karar verirken nasıl verdiniz?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 ve uzeri ortalama yapmak ne kadar zor mesalla bölümde 100 ogrenci varsa ortalama kacininki 3+

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lol567 L kullanıcısına yanıt
    İstanbul takıntın varsa YTÜ yaz, çoğu yazılım firması istanbulda bununda bir artısı olabilir ama sıralama olarak aynı sayılırlar sadece YTÜ nün kontenjanı 90 olduğu için o yüzden yüksekte kapatıyor. Ama Ankara savunma sanayisi şehri bunları göz önünde bulundur ona göre tercihini yap. Ben 20 senedir Ankara’da yaşadığım için Hacettepe yazdım yani şehri daha ön plana aldım tercihte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dişhekimiolurmu kullanıcısına yanıt
    3.00 üstü ortalama yapmak zor değil sadece emek istiyor. 5 kişilik arkadaş grubumun 3ünün ortalaması 3.00 üstü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • basedtyrone kullanıcısına yanıt
    Hocam ben istanbulda da ankarada da yaşamıyorum o yüzden okul odaklı tercihi öne almaya çalışıyorum. Sıralamanın pek önemi yok sıralama aynı zaten.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizce bu bölüm Makine, İnşaat, EEM gibi bölümlerden daha mı zor yoksa daha mı kolay? Kaç kişi kalıyor mesela bir dersten?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bestoftimes B kullanıcısına yanıt
    Öncelikle şehir bazında bakarsak Hacettepe ve TOBB Ankara’da. Ankara’da savunma daha ön planda. TOBB’un araştırma alanları ile Hacettepe’nin alanları birbirine çok benziyor. Öğretim elemanlarının bir kısmı Hacettepe mezunu.

    İstanbul’da ise yazılım firmaları çoğunlukta. Staj bulmak belki İstanbul’da daha kolay olur.? Galatasaray Üniversitesi teknik bir üniversite olmadığı için imkanlarının daha kısıtlı olacağını düşünüyorum o yüzden ben YTÜ’yü Galatasaray’dan önce yazardım.

    Üstteki yorumlarda da dediğim gibi ben şehir tercihi yapıp Hacettepe yazdım. O yüzden sıralamam Hacettepe-YTÜ-Galatasaray olurdu. (TOBB tam burslu tutmuyodu )

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Makine ve EE çok ayrı. Özellikle makine çünkü bölüm dersleri çok daha kasıntı, bölümü 5.5-6 senede bitiren çok. Bilgisayarda 4.5-5 senede bitiriyorlar genelde. İnşaat hakkında bilgim yok maalesef. Ama makine ve Elektriğe kıyasla Bilgisayar daha hafif kalır (bence). Biraz da zevk meselesi. Elektriği ne lisede ne de üniversitede hiç anlamamışımdır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • basedtyrone kullanıcısına yanıt
    Bunu şunun icin sordum aselsan roketsan gibi sirletlere girmek icin ortalama 3+ olmak gerekiyormus ortalamasi 3 uzeri olanda 20-25 kisi oluyormus sadece diye duymustum dohrumu diye merak ettim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dişhekimiolurmu kullanıcısına yanıt
    Sayı hakkında hiç bilgim yok fakat söylediğin civarda olduğunu tahmin ediyorum. Evet genelde dediğin şirketler 3.00+ ortalama istiyor fakat not tek başına kriter olamaz. Örneğin üst sınıftaki arkadaşım github profili sayesinde şuan İngilterede staj yapıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani dünya sıralamasında verdiğin kaynak da çok kaliteliymiş.. Erciyes YTÜ'den önde.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.