Şimdi Ara

Hacamatta kan tam çıkmaz ise nolur ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
57.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kansızlık problemim yok ilk defa hacamat yaptırdım 1 ay sonra tekrar yaptırmam gerektiğini söyledi , evde sırtıma baktım üst 2 kupanın olduğu yer hariç morarma bile yok sanırım benden kan çıkmadı , bu yüzden birdaha çağırmış olabilirmi, gerçi bana sende baya nazar var ruhsal sorunların var gibi ondan tekrar gel 1 ay sonra dedi bundan dolayı kan çıkmamış olabilirmi? Başka başına gelen var mı ?



  • Nedir ya şeklindeki yorumları kınıyorum. Bir çok kişi doğru kişide yapıldığı taktirde büyük bir rahatlama olduğunu söylüyor. Kardeşim bile baş ağrısından müzdarip idi ve hacamatta kalıcı çözüm buldu. Ki oda senede bir defa tabi.

    Avrupada bile hacamat sistemi var arkadaşlar.
  • Psikolojik sorunlar, vücuda görsel olarak etki etmediği sürece kan akışından ruhsal, mental, duygusal sorunların varlığı tespit edilemez. Saçlarda beyazlama, aşırı sinirlilik, iştahsızlık gibi sonuçlar var ise, böyle bir yorum yapmak için de hacamat yapmaya gerek yoktur. Hacamat'ta asıl amaç direkt kanın akışını sağlamak değildir. Olabildiğince ufak yarıklar açmak ve kan ile birlikte lenf sıvısını alabilmek mühimdir. Dolayısıyla akışkan bir kandan ziyade yoğun ve kıvamlı bir sıvı çıkarılır. Son yıllarda yaşam koçluğu gibi sadece eğitim sertifikalarıyla öyle ya da böyle bir şekilde hacamat yapmaya başlamış bireylerden ziyade, işini bilen; mümkünse doktor, deneyimli ve reçete bazlı çalışan kişiler ile bu işlemi yapmak daha sağlıklı olacaktır. Yaşadığınız şehri bilmiyorum ancak Ankara ve çevresindeyseniz yönlendirebileceğim doktorlar mevcut. Hacamat artık birçok insan tarafından araştırılan bir konu haline gelmeye başladı. Farklı bilgiler edinmek isterseniz www.sincanmedikal.com adlı siteyi ziyaret edebilir veya özelden bana ulaşabilirsiniz! Sağlıklı günler!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KuşkularınaSonVer -- 7 Ocak 2019; 10:30:40 >




  • Hacamat nedir abi ya kacinci yuzyilda yasiyorsunuz
  • Hacamat nedir ne ya? Elbette senede bir defa da olsa yapılmalı.
  • Nedir ya şeklindeki yorumları kınıyorum. Bir çok kişi doğru kişide yapıldığı taktirde büyük bir rahatlama olduğunu söylüyor. Kardeşim bile baş ağrısından müzdarip idi ve hacamatta kalıcı çözüm buldu. Ki oda senede bir defa tabi.

    Avrupada bile hacamat sistemi var arkadaşlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RiorraW

    Nedir ya şeklindeki yorumları kınıyorum. Bir çok kişi doğru kişide yapıldığı taktirde büyük bir rahatlama olduğunu söylüyor. Kardeşim bile baş ağrısından müzdarip idi ve hacamatta kalıcı çözüm buldu. Ki oda senede bir defa tabi.

    Avrupada bile hacamat sistemi var arkadaşlar.
    Hacamat yüzünden hiv virüsü kapan 2 kişi tanıyorum desem ?
  • Jeolojici kullanıcısına yanıt
    Siz hastanede mikrop kapmıyor musunuz hiç? Veya iyileşme ümidiyle gidip enfeksiyon kapan?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RiorraW

    Siz hastanede mikrop kapmıyor musunuz hiç? Veya iyileşme ümidiyle gidip enfeksiyon kapan?
    Hivin ne olduğunu nasıl kapıldığını bile bilmiyor gibisin. Bu yüzden seninle tartışmayacağım gidin hacamat yaptırın. Geçmezse de üfürükçü hocaya gidin çok iyi geliyormuş.
  • Jeolojici kullanıcısına yanıt
    Hiv in ne olduğunu bilmeyen mi var? Hele ki sağlık sektöründe eczanede çalışan biri bunu bilmeyecek kadar aciz mi? Yada siz böyle insanları önyargınızla dinci veya sorgulayıcısız olarak mı yargılıyorsunuz ne haddinize?

    Siz gidin üfürükcüye.
  • hacamat öncesi perhiz yaptın mı , hacamatta fazla kan çıkmaması normal eğer ki alınan bölgede veya vücutta fazla toksin bulunmuyorsa
  • quote:

    Orijinalden alıntı: axelfoly

    hacamat öncesi perhiz yaptın mı , hacamatta fazla kan çıkmaması normal eğer ki alınan bölgede veya vücutta fazla toksin bulunmuyorsa
    2 gün önce 2 gün sonra hayvansal protein diyeti evet, ama tam çıkmadı olmadı 1 ay sonra tekrar gel dedi bana kimine diyomuş kimine demiyomuş, gidenlere sorduğum kadarıyla ama sebebini çözemedim
  • sercan2626 kullanıcısına yanıt
    kanın çok çıkmasından ziyade kendini nasıl hissettin hacamat sonrası fazla veya az kan çıkması aslında çokta önemli değil
  • Bu gün ilk defa ben de yaptırdım , adam acımadan sırtıma sırtıma faça attı öyle böyle değil bir hafta önce hayvansal gıdaları tüketmeği bıraktım bol sarımsak yedim , sabah ve akşam sirke içip kanı sulandırdım. Aç karnına gittim , başım döndü sarardım bayılmamak için kendimi zor tuttum bayılırsam adam durumdan faydalanıp bir kaç kupa daha koyar başka yerden de kan alır filan

    Benden de çok kan çıkmadı kuyruk sokumu omuz belimin orta yerinden beş noktadan kupa koydu o değil de çok fazla başım ağırıdı bir de sırtımda aşırı yanmma varr.
  • Jeolojici kullanıcısına yanıt
    21 yy yaşıyoruz. Modern dünya da yaygın bir tedavi şekli. Bilmiyorsanız öğrenin. 21 yy teknolojisini kullanarak öğrenebilirsiniz
  • işim olmaz varoş işi geliyo bana :D

    fakirler yaptırıyor genelde
  • Nası fakirler yaptırıyo sen hiç 5 dakikası 100 tl olan bi eylem gerçekleştirdinmi :)
  • HACAMAT NE İŞE YARIYOR KISACA ANLATAYIM OKUMAK İSTEYENLER İÇİN TABİİ..

    İbn Abbas r.a., Rasulullah s.a.v.'in şöyle buyurduğunu rivayet etmiştir: "Miraç gecesi, hangi melek topluluğuna rastladıysam onlar bana; "Ey Muhammed kan aldırmaya (hacamata) devam et ve ümmetine de bunu emret" diyorlardı"

    Yediğimiz içtiğimiz kullandığımız ilaca kadar faydası olmayan herşeyin vücuttan atılması gerekiyor,
    eee Vücudun Atamadığı, durduğu sürece de sağlığı etkileyen baş ağrısı, migren, fıtık, cilt hastalığı, bacaklarda romatizmal haslıklar, şiddetli ağrılar, Kanser gibi saymakla bitmeyen (Hacamattaki Şifayı araştırınız) hastalıklara sebebiyet veren vücuda faydası olmayan Pis kanı vücut atamıyor durdukçada deri altında ileri ki yaşlarda gaz oluşuyor bu gaz insanı yürütmemeye kadar ilerliyor, çok şiddetli Migrene sebebiyet oluyor burdan gerisini saymayacağım hazıra alışmayalım araştıralım bu kan vücuttan Hacamat Yöntemi ile alınıyor ayrıca Sülük Tedavisi hacamatı tamamlayıcı niteliktedir..
    Bursa'da olanlar için Yüksek İhtisas Hastanesine Bağlı GETAT diye arattırırsanız hacamattan sülüğe bir sürü geleneksel tamamlayıcı tedavi yöntemleri var ben bu hastanede hacamat oldum çok şükür baya rahatladım..

    hacamat arabanın yağını değiştirmek gibidir istediğiniz zaman istediğiniz kadar yaptırabilirsiniz sınırlaması yoktur..
    Sünnet olan belli günleri vardır onlara riayet etmekte fayda vardır..
    https://www.youtube.com/channel/UCIrQLUCW8VJ4rbdm5yGZrDg Süleyman Gök beyin videolarını izleyin kendiniz bile usta olabilirsiniz araştırın sadece..

    NOT: Hacamattan kimseye hastalık bulaşmaz ancak kullanılan kupalar yıkanıp tekrar kullanılırsa bu çok yanlış ve yasaktır.. hacamatta kullanılan kupalar tek kullanımlıktır çöpe atılmalı yada usulunce imha edilmelidir birde hacamat ustası jilet veya neşteri deriye çok hafif uygulamalı yoksa deride yaralar uzun süre geçmiyor... kantaron yağı sürdüğünüzde kısa sürede hacamat yaraları geçiyor..

    Dr. Aidin Salih Gerçek Tıp Kitabında Hacamatı sürekli över anlatır alın okuyun çok şey öğrenirsiniz.. bu anlatılanları yabana atmayın.. yıl olmuş 2000 bilmem kaç diyenlere tek diyeceğim cahiller bilmediklerinden araştırmadıklarından hacamatı ve sülüğü hor görüyorlar..

    Aşağıdaki açıklamalar Alıntıdır.. İsteyen Okuyabilir..


    Ayrıca başka bir Hadis-i Şerifte şöyle buyrulmaktadır:

    Ebu Hureyre'den (r.a.) rivayetle: "Sizin tedavi olduğunuz şeylerde hayırlı olan biri varsa o da hacamattır"

    Bu emirlerden sonra İslam toplumları tedaviler arasında hacamata özel bir önem vermiştir. Günümüze kadar ulaşan bu tedavi yöntemi çağdaş araştırmalara da konu olmaktadır.
    Kafa hacamatı yaptırmak 7 derde şifadır: Cinnet, baş ağrısı, cüzam, maraz, uyuklama, diş ağrısı, baş dönmesi.” hadis-i şerifi buna örnek. Şu anda İslam dünyası, tedaviyi, bu hadisler doğrultusunda uyguluyor. C-7 diye adlandırılan omuz, baş, kürek kemikleri ve kalp hizası, bel ve kuyruk sokumu, ayak bileklerini kapsayan bu noktalar, bugün dünyadaki bilim adamlarının da kupa terapisi için tavsiye ettiği yerler. Çünkü bu 7 bölge, vücutta atıkların toplandığı yerler ve hastalıklar bu noktalarda kendini belli ediyor.

    AYIN HANGİ GÜNLERİNDE YAPILMALI

    (Hacamat Hicri ayın günlerine göre yapılır)

    Her ayda hacamat olabileceğin 4 gün vardır o geçti mi, diğer ay beklenecek. Hacamat gökteki ayın (HİCRİ)17-19-21 inci günlerinde yapılmalıdır. En faydalısı 17. gündür. Hacamat ayın ilk günlerinden 14'üne kadar(gökteki ayın büyüme günlerinde) faydalı değildir. 15 inden 21 ine kadar(Hicri ve tek günlerde) günlerde faydalıdır. 22 sinden 30 una kadar ay küçük olduğu için bedenler zayıf olur ve çıkan kan az olacağından faydası az olur(Bunun içindir ki ameliyatlar mümkünse ayın 14 ünden sonra yapılmalıdır.Bunun için denilmiştir ki; Kesilmesi istenen bir iş, ay küçülürken, yani 14 ünden 30 una kadar yapılmalı-Devam etmesi istenen bir iş de ay büyürken yani 1 inden 14 üne kadar yapılmalı.Mümkünse devam etmesi istenen bir işe ayın ilk çarşambası başlanmalı.-Bununla beraber ayın 1 inde ortasından ve sonunda bir işe başlama-Marifetname). Hadis-i Şeriflerde, tekli günler tavsiye edilmiştir. Bu günler içinde en çok faydalı olduğu gün ayın (Hicri)17. günüdür. Ondan sonra (Hicri)19, ondan sonra (Hicri)21, ondan sonra (Hicri)15 nci gündür.

    HAFTANIN HANGİ GÜNLERİNDE YAPILMALI

    Hacamat PAZARTESİ günü yapılmalıdır.Hakkında teşvik olup yasak olmayan tek gün pazartesidir. Haftanın üç günü hakkında hem teşvik edici, hem de yasaklayıcı Hadis-i Şerifler vardır. Eğer Pazartesi günü mümkün olmazsa, bu üç günde hacamat olunabilir. Bu günler; PAZAR, SALI, PERŞEMBE (Salı günü ayın, hicri 17'nci gününe gelirse hacamat için çok uygundur.)

    HANGİ GÜNLERDE YAPILMAMALI

    Haftanın üç günü hakkında teşvik olmayıp sadece yasaklayıcı Hadis-i Şerifler vardır. Bu üç günde yasak günlerdir; ÇARŞAMBA,
    CUMA, CUMARTESİ(Bu günlerde ameliyat, mümkünse yapılmamalıdır.) BU GÜNLERDE KESİNLİKLE HACAMAT OLMAMALIDIR. Hadis-i Şerif'te "Kim Çarşamba veya Cumartesi günü hacamat olurda bedeninde alaca hastalığı görürse, sadece kendini kınasın.","Cuma günü bir saat vardır, kim o saatte hacamat olursa mutlaka ölür.", "Cuma, Cumartesi, Pazar günleri hacamat olmaktan kaçının."

    ŞÜPHELİ GÜNLER

    Haftanın üç günü ise hem yasaklanmış, hem teşvik edilmiştir. Bunlar; PAZAR, SALI, PERŞEMBE günleridir. Eğer Pazartesi (Pazartesi en faydalı gündür) hacamat olmak mümkün olmaz ise bu günlerde olunabilir. Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Salı günü kan günüdür. O günde bir saat vardır, kan durmaz." Ebu Davud, Tıbb 5, (3862).

    GÜNÜN HANGİ SAATİNDE YAPILMALI

    En faydalısı güneş doğduktan 1 saat geçtikten sonraki 2 saattir (bu 2 saatten sonra da öğlen kerahet vaktine kadar da hacamat yapılabilir), bu mümkün olmazsa öğlen ikindi arası.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.