Şimdi Ara

GX 750W PSU Geç Güçlenme Durumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Yakın zamanda sistem topladım ve bana biraz garip gelen bir durum için görüşlerinizi almak istiyorum. Durum şu ki PC min güç tuşuna bastığımda sistemin gücü alıp fanların çalışmaya başlaması/monitörde anakart sayfasının gelmesi yaklaşık olarak 5 sn yi buluyor. Sistemi yaklaşık 1 aydır kullanıyorum ve bir sorun yoktur diye düşünüyorum, fakat yine de konu dikkatimi çekiyor. Bu duruma neden olabilecek elemanlar olsa olsa PSU veya anakarttır. Sistemimde de Cooler Master HAF 912 Plus Kasa (Gx 750W PSU) ve Asrock Fatality Killer Z87 bulunuyor. Aklıma gelen ilk düşünce PSU kapasitörlerinin charge süresinden dolayı bir gecikme söz konusu olabilir. Konu hakkında görüşlerinizi almak isterim, şimdiden teşekkür ederim.



  • Konu hic sarmadi galiba :D

    Up Up Up
  • yakuza13 Y kullanıcısına yanıt
    Benimki dandik 500watt bir güç kaynağı yaklaşık 2-3 saniyede açılıyor pc. Eğer ilk aldığın günden beri hep böyle yapıyorsa kondansatörlerden büyük ihtimal. Kondansatörlerin kapasitesi büyük ise doyuma ulaşma zamanıda kapasiteye göre artıyor. Aslında iyi birşey mesela benim güç kaynağı dandik olduğu için klimayı açınca bilgisayarın usb portları kesiliyor. Fakat güç kaynağının içindeki kondansatörler yeterli kapasitede olsaydı böyle olmazdı. Endişelenecek birşey yok bence.
  • Teşekkür ederim, senin de belirttigin ve tahmin ettiğim gibi galiba olay. Endise degil de uzun zamandan beri masa üstü PC kullanmayinca garip gelmisti olay sadece.
  • Z77 Z87 lerde fan ve sistem kontrolü gibi birşey yapıyor geneli öyle zaten bastıkdan sonra kasa 3-4 sn sonra bip deyip açılır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.