Şimdi Ara

**Günlük Doğalgaz Tüketiminiz Kaç Metreküp** (223. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.033
Cevap
137
Favori
570.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 221222223224225
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bazen 50 derece yapıyorum takip ettim çok fark etmedi bugün fatura geldi 29 gün 217 metreküp tüketim olmuş ev çok da güneş almıyor bunu da göz önüne almak lazım aslinda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selamlar.konyada yaşıyorum.oturduğum ev yeni yapıldı ve yalıtımı var deniyor.yerden ısıtma sistemi var.arçelik dgk 20 hp lcd kombi takılı.galibe hermetik kombi bu.yerden ısıtma ve şofbenin ayarı 40 derecede.ev dublex 220 m2.üst katta kullanmadığınız iki odanın vanasını kapattığım halde günlük ort tüketim 15 m3.tüketim sizce çok değil mi.yanlış yaptığım bi husus mu var.böyle olduğu halde verimli bi ısıtma yok.kombinin yakın olduğu odalar iyi ısınıyor.uzaktakiler biraz daha serin oluyor.oda termostatı yok.kombiyle ilgili bi sorun olabilir mi ya da yeden ısıtma derecesini kaça ayarlamalıyım.daha mı yükselteyim.yerden ısıtma sisteminde sorun yok dendi.şu an kullandığımız odalarda sıcaklık açısından sorun yok.yerden ısıtma daha verimli olur deniliyor ama bu verimi alamıyorum ben.
  • aliserpil2006 A kullanıcısına yanıt
    Yerden ısıtma iyi yapılırsa çok verimlidir, ama maalesef ülkemizde hesap kitap yapılmadan iş bilmezler tarafından yapılınca çok problem oluyor, izolasyonundan şapına kadar çok dikkat edilmeli, Kombiye yakın odaların vanalarını kısarak suyu diğer odalara yönlendirebilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fayyildirim

    Bazen 50 derece yapıyorum takip ettim çok fark etmedi bugün fatura geldi 29 gün 217 metreküp tüketim olmuş ev çok da güneş almıyor bunu da göz önüne almak lazım aslinda
    fatura ne kadar geldi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 156 m3 (32 günlük) kullanım 207₺ fatura geldi. Geçen ay 174 m3 e 224₺ gelmişti. Faturayı tüketime bölünce bu ay 1m3 1,32₺ geçen ay 1,28₺ oluyor. Alttan alttan zam yapıyorlar. Bu arada geçen ay neden tüketim daha yüksek sebebi, trvler ev 23 derece olacak şekilde ayarlıydı kazan sıcaklığı 39-40 civarıydı, petekler genelde soğuk veya yarısı ılıktı ama banyo ve antrede trv olmadığı için hep sıcaktı bunlar. Bu ay da tüm trvleri sona getirip kazan sıcaklığını önce 35 e sıcak olunca da 32 ye düşürdüm ev 23 derecede kaldı böylece. Ara ara salonun altı yanmadığı için soğuk günlerde trvleri ayarlayıp kazan sıcaklığını yükselttik o günlerde tüketim de biraz arttı tabi ama genel olarak 32 derecede çalıştı kombi. Salonun diğer odalardan soğuk günlerde 1 derece daha serin olmasından dolayı peteği mi büyütsek acaba bilemedim ama bu sefer de alt kattakiler yaktığında petek büyük gelecek hem de 1 derece fark için bir sürü iş çıkacak başımıza o yüzden ne yapmak konusunda kararsızım. Gerçi bu şekilde de sıkıntı yok diğer odalar 23-24 oluyor salon 22-23 arasında gidip geliyor çok da önemsenecek bir fark var gibi de durmuyor. Evin özelliklerini de her zaman yazıyoruz yine belirteyim. Yer Sivas, ara kat kuzeydoğu ve kuzey batı cephe. Yalıtım var alt üst yakıyor (altta salon hariç) 3+1 ev her yer yanıyor toplam 7,5mt petek var. Kombi balkonda ve yoğuşmalı. Sıcaklıklar da ortalama gündüzleri 3-4 derece geceleri de eksilere düşüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batu25 -- 24 Aralık 2018; 15:16:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Unchangeable kullanıcısına yanıt
    @Unchangeable 308.5 geldi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fayyildirim

    @Unchangeable 308.5 geldi

    Isınabildiyseniz normal aslında. Sizin ev büyük ve güneş almıyordu sanırım. Isınma bedelleri maalesef iyi yalıtım olmayan evlerde pek düşük değildir. Düşüktür ve düşük fatura ödeyenler evlerini 19-20 derecede tutuyorlardır ya da termos gibi yalıtımları var.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu aykı fatura 184 M3 düzeltme 189 M3 5 M3 eklemisler

    296 TL fatura 1 M3 1.608 TL

    32 günlük fatura günde 5.75 M3 tüketim olmuş

    Buderus kombi gb072 ortalama 35 derecede yandı evin sıcaklığı 23 derece ve hiç kapatilmadi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yer Trabzon gündüz 10. 15 derece

    Gece 2 , 8 derece aralığında çoğunlukla hava iyi durumda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yer İzmir şuan dış sıcaklık 6 derece gece 3 derece civarıydı.

    05.30-06.45 = 22 derece
    18.00-23.45 = 22 derece
    Diğer zamanlar 20.5 derece

    Yalıtım yok günlük tüketim 6.3 m3 oldu normal mi ?
  • sonic35 kullanıcısına yanıt
    yalıtım yoksa normal
  • Arkadaşlar merhaba
    Şöyle bir sorum var, yeni taşındığım evde kiracıyım 20 yıllık bir ev yalıtım yok kombi buderus standart bir kombi. Çok büyük bir salon var ve ısıtmanın mümkünatı yok ya da çok masraflı olur. O sebepten salonu kapatıyoruz buraya kadar da sorun yok fakat sorun şu; salonun duvarında oda termostatı var fakat salon kapalı olduğu için doğal olarak işlevsiz kalıyor ama işlevsiz kalsa bile kombi veriyi oradan aldığı için ona göre çalışıyor, mesela salon kapalı olduğu için 14 derece gösteriyor, termostat ise 19'a ayarlı fakat hiç bir mantığı yok yani salon kapalı olduğu için 19'a hiç bir zaman çıkmayacak. Diğer odalarımın ısınmasında sıkıntı yok ama salondaki bu durumun tüketime olumsuz bir yanı olur mu? Olursa ne yapmam gerekir sökmeliyim ya da nasıl sökebilirim mi bu duvar termostatını?
  • Termostat istediğiniz ısıya gelemeyeceği için sürekli çalışıyor. Termostatı sokseniz de kombiniz aynı mantık ile çalışıyor olacak. Onun yerine termostatı yaşam alanınıza taşırsaniz daha doğru olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mkkabaoglu

    Termostat istediğiniz ısıya gelemeyeceği için sürekli çalışıyor. Termostatı sokseniz de kombiniz aynı mantık ile çalışıyor olacak. Onun yerine termostatı yaşam alanınıza taşırsaniz daha doğru olacaktır.
    Hocam merak ettiğim o yani termostat yokmuş gibi çalışır değil mi? Fazladan bir tüketim yapmasın da ondan korkuyorum. Oda termostatını yaşam alanına taşıyamam heralde mesafe çok uzar kiracı olduğum için de onla ilgili bir masraf yapamam
  • Oda istediğin sıcaklığa gelmeyeceği için termostat yokmuş gibi çalışır. Dilersen termostata giren 2 kabloyu sokup birbirine bağla tamamen termostat devreden çıksın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • son 2-3 gündür 14-15 m3 gaz harcamam var samsunda allah sonumuzu hayretsin.
  • kombinizin modelini bilmiyorum ama siz her ihtimale karşı oda termostatının kablolarını söküp iki kabloyu birbirine bağlayarak kısadevre yapın. çünkü bazı kombiler ayarlanan ısı ile ölçtüğü ısı arasında çok fark olunca son gaz çalışıyorlar.
  • Yer: Burdur
    dış sıcaklık gece: -5, -6 gündüz: 0, 1 derece.
    65m2 çatı kat. Mantolama var çatı yalıtımı idare eder. 3,7m petek uzunluğu, kombi baymak duotec premix yoğuşmalı.

    22 derece set sıcaklığı. 24 saatlik tüketim: 5,9m3
  • Yer mersin

    150 m2 4+1 ev arakat ama alt boş üst klima kullanıyor yalıtım yok. sistem merkeziyle göre döşendiği için petek ler kısa. c.tsi akşam açıldı gaz. 55c kazan sıcaklığı petekler trv ot yok. 5 günlük tüketim 40 m3 airfel premix

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar benimde bir sorum olacak cevaplarsanız çok sevinirim bizde yeni doğalgaz döşettik 4 katlı bina 4. Katta oturuyoruz ev yalıtımlı altımız boş petek su sıcaklığı 55 derecede oda termostatından da 21 e ayarladım gaz açılalı 2 gün oldu 30 m3 gaz yakmışız normal mi sizce neden bu kadar çok yaktı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atabeyyy -- 28 Aralık 2018; 22:59:10 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 221222223224225
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.