Şimdi Ara

GÜNEŞLİ HAVALARDA KANALLARIN BAZILARI ÇEKMİYOR?????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
3.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Slm arkadaşlar benim sıkıntım şu ki güneşin olduğu günlerde Atv, Atv avrupa, (bazen)Kanal D, show türk, td1 kanallarını izliyemiyorum ama sabah güneş yoksa bu kannallar rahat izleniyor. ayrıca sürekli izleyemediğim kanallar ise AVRASYA tv, eurotürk. Bu arada dvb-s karttan izliyorum lnb demi problem olabilir yoksa çanak ayarımı bozuk dersiniz. yardım edenlere şimdiden tşk.



  • Problem büyük ihtimalle anten ayarından olabilir, ama PC kartın eğer silikon tunerli veya küçük tunerli bir kart ise düşük sembol değerli yayınlarda problem yaratabiliyor bu tip kartlar.
  • enteresan...!
    normalde hep yağmurdan yakınırlardı, demekki güneşinde etkisi oluyormuş..



    kolay gelsin.
  • tahminimce tesisat sıcaktan etkileniyor. Türksat lnb sine giren kablo ucunu tekrar monte edin. Eğer lnb sıcaktan etkilenip frekans sapması yapıyorsa kanalın frekansı ile oynayın.
  • ben işyerinden bağlandığım için biraz zaman alıyor cevaplamam onun için kusura bakmayın. şimdi arkadaşlar sabah 9.30 a kadar bahsettiğim kanallar da sinyal vardı yani atv lerden falan temelli sinyal alamıyor değilim dikkat ettim güneş çanağa 1, 1.5 vurunca sinyal gidiyor bazı şimdi akşam ilk yapacağım iş lnb nin girişini (tesisatı) kontrol etmek akşam bakayın neticeyi bildiririm. tşk
  • kışın farkediyor mu?
  • Nisan ayında aldım aslında, yani görmedim ama 3,4 gün önce hava güneşli değildi ve hepsini izliyebildim
  • O zaman büyük ihtimalle antenin çanak kısmı alümünyum tutucular ise farklı bir madenden yapılmış, güneş ışınları bu madenler üzerinde farklı genleşmeler yarattığından bu sorunu yaşıyorsunuz, durum bende de aynı ama bende bir problem yaratmıyor güneşin yaydığı ısı. bana sorarsanız sorun LNB tutucusunda olabilir, eğer kalitesiz bir plastik maddeden yapılduysa güneşten çok fazla etkilenerek alıcı bölüm odaktan sapma yapıyor olabilir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sgerrard

    O zaman büyük ihtimalle antenin çanak kısmı alümünyum tutucular ise farklı bir madenden yapılmış, güneş ışınları bu madenler üzerinde farklı genleşmeler yarattığından bu sorunu yaşıyorsunuz, durum bende de aynı ama bende bir problem yaratmıyor güneşin yaydığı ısı. bana sorarsanız sorun LNB tutucusunda olabilir, eğer kalitesiz bir plastik maddeden yapılduysa güneşten çok fazla etkilenerek alıcı bölüm odaktan sapma yapıyor olabilir.

    Peki kardeş ben su döksem çanağın üzerine sinyal kaybolduğunda herhalde normale döner en azından bir süreliğine.. eğer olmazsa ne yapmak lazım çanağımı değiştirmek lazım
  • LNB tutucusundan daha çok kuşkulanıyorum, bir de şimdi aklıma geldi senin çanak antene bir göz at, yüzeyi pütürsüz ve parlak boya ile mi boyanmış, eğer öyleyse anteni değiştirmen şart, LNB ler genelde 25 derece sıcaklıkta en iyi performanslarını verirler antenin yüzeyi pütürsüz ve parlak ise anten güneş ışınlarını antenin odağına gönderiyor demektir ki o zaman 40-50 dereceyi bulan sıcaklık LNB performansının düşmesinde etkili olur. En son ihtimal anteni değiştireceksin.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gezer.net

    enteresan...!
    normalde hep yağmurdan yakınırlardı, demekki güneşinde etkisi oluyormuş..



    kolay gelsin.



    ilk böle bişi duyuyorum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: egzantirig


    quote:

    Orjinalden alıntı: gezer.net

    enteresan...!
    normalde hep yağmurdan yakınırlardı, demekki güneşinde etkisi oluyormuş..



    kolay gelsin.



    ilk böle bişi duyuyorum

    bende




  • quote:

    Orjinalden alıntı: sgerrard

    LNB tutucusundan daha çok kuşkulanıyorum, bir de şimdi aklıma geldi senin çanak antene bir göz at, yüzeyi pütürsüz ve parlak boya ile mi boyanmış, eğer öyleyse anteni değiştirmen şart, LNB ler genelde 25 derece sıcaklıkta en iyi performanslarını verirler antenin yüzeyi pütürsüz ve parlak ise anten güneş ışınlarını antenin odağına gönderiyor demektir ki o zaman 40-50 dereceyi bulan sıcaklık LNB performansının düşmesinde etkili olur. En son ihtimal anteni değiştireceksin.


    evt mantıklı.. bazı elektronik parçalar belirli sıcaklık aralığında optimum performans gösterirler.. bu değerler ds lerinde vardır.. sgerrard'ın tavsiyelerine uy bence




  • Jikolata ve Sgerrard haklı.Anteninde bir sorun olmalı.Ama değiştirmek yerine uygun mat bir boyayla boyarsan sorun olmaz sanırım.
  • çok ilginç valla
    quote:

    Orjinalden alıntı: egzantirig


    quote:

    Orjinalden alıntı: gezer.net

    enteresan...!
    normalde hep yağmurdan yakınırlardı, demekki güneşinde etkisi oluyormuş..



    kolay gelsin.



    ilk böle bişi duyuyorum




  • Biraz geç cevap veriyorum ondan dolayı kusura bakmayın iş güç işte. şimdi arkadaşlar tesisatı kontrolettim disec ve lnb girişlerini yeniden düzgünce taktım zataen balkonda yani uzun bir tesisat değil. buna rağmen değişen bir şey olmadı havanın sıcak olduğu günlerde odaklanma problemini yine yaşıyorum (türkmen, atv, atv avp., avrasya, eurotürk, td1) bu kanallar yine çekmiyor yalnız diğer kanallar gayet iyi sonuçta bir odaklanma problemi var herhalde (sıcaktan kaynaklı) şu boyama meselesini nasıl yaparız yani ne boyası kullanmak lazım antipas çeksek olurmu? teşekkürler.
  • Kanallar sıcaktan dolayı çıkmadığı zaman kanal frekansları ile oyna. Eğer yayınları 2-3 farkla bulabilirsen o lnb den hemen kurtul. Her lnb nin sıcağa karşı tepkisi farklıdır.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: deheci

    Kanallar sıcaktan dolayı çıkmadığı zaman kanal frekansları ile oyna. Eğer yayınları 2-3 farkla bulabilirsen o lnb den hemen kurtul. Her lnb nin sıcağa karşı tepkisi farklıdır.

    Birader dediğin gibi bütün sorunlu kanalları 2 farkla buldu ve ayarları ona göre değiştirdim gayet net kanallar teşekkür yalnız lnb yi bu ayarlarla kullanamazmıyız yani ilerde problem çıkartırmı demek istediğin.
  • yaw aynı sorun bendede vardı çok yardımcı oldu tşk
  • benim güneş-yağmur faketmiyo da star ve o pakettekiler bazen gidiyo neden acaba?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.