Şimdi Ara

' Güneş ışığı MS’den koruyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Güneş ışığı MS’den koruyor

    Çocukken güneşten daha fazla yararlananlarda MS riski azalıyor...
     ' Güneş ışığı MS’den koruyor.

    İSTANBUL - Dünyada yaklaşık 2 milyon insanı etkileyen sinir sistemi hastalığı Multiple Skleroz yani MS ile güneş ışığı arasında bağlantı kuruldu. ABD’de yapılan bir araştırma, çocukken güneş ışığından daha fazla yararlananlarda hastalığa yakalanma olasılığının önemli ölçüde azaldığını ortaya koydu.

    Dünyada en yaygın görülen sinir sistemi hastalıkları arasında yer alan Multiple Skleroz yani kısa adıyla MS’e ilişkin yeni ipuçları elde edildi. Güney Kaliforniya Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma güneş ışığıyla hastalık arasında bir ilişki kuruyor.

    Genetik olarak MS’e yakalanma riski eşit durumdaki 79 ikiz kardeş üzerinde yapılan araştırmada çocukken güneş ışığından daha fazla yararlananlarda MS’e yakalanma riskinin daha düşük olduğu sonucuna ulasıldı.

    Araştırmada, dışarıda daha çok vakit geçirenlerde bu hastalığa yakalanma riskinin yüzde 57 azaldığı tespit edildi.

    Bilimadamları, ultra viyole ışınlarının bağışıklık sistemini etkiliyerek ya da vücutta D vitami üretimini sağlayarak hastalığa karşı direnci artırmış olabileceğini belirtiyor.

    Uzmanlar, bu sonuca karşın güneş ışığına fazla maruz kalmanın başta cilt kanseri gibi ciddi sonuçlara yol açabileceği uyarısında da bulunuyor.

    Daha önce yapılan bir başka araştırma da D vitamini alan kadınlarda MS’in gelişme riskinin yüzde 40 azaldığını ortaya koymuştu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazan -- 30 Temmuz 2007; 16:34:34 >







  • İlginç. Kimse yorum yapmamış. Yorum yapmak için yaptım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.