Şimdi Ara

Güneş Gözlüklerine DİKKAT!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • YAZ AYLARININ EN ÇOK TARTIŞMALI KONUSU

    Yaz aylarının en tartısmalı konusudur güneş gözlükleri. Duyarsız bütün insanlara tezgahta satılan 3-5 tl lik gözlüğün zararlarını anlatır dururuz.
    Üretiliş olarak bakıldığı zaman Çin'de üretilen bu gözlükler hiç bir kontrol yapılmadan üretildikleri için gözde miyopi, hipermetrop ve astigmatik gibi kırılma kusurları yaptığı kesindir.

    Gözde prizmatik etki yaratarak iki göz arasında da ilişkiyi bozabileceği gibi çift görmeye de neden olacaktır.
    Yazın siyah renkli gömlek giyen gördünüzmü ?
    Çünkü siyah, güneş ışınlarını direk üzerine çektiği için giyen pek görülmez. Tezgahta satılan siyah ve koyu renkli korumasız gözlüklerin verdiğimiz gömlek örneğinden ne farkı var ?

    Göz açısından bakacak olursak;
    Gözün kendine özgü koruma mekanizması vardır. Her insan güneşe maruz kaldığı zaman gözlerini kısar. Oysa uzakdoğu malları olan güneş gözlüklerinde gözün önüne koyu bir renk geldiği için, göz kendini korumaz. Sonuç olarakta ışığa direk maruz kalır.
    Yani kalitesiz bir cam bulunan güneş gözlüğünü takmamak daha hayırlı olacaktır.

    Normalde diğer güneş gözlüklerinde de koyu renk mevcut...
    Unutmayalım, kaliteli bir güneş gözlüğünde güneşin zararlı ışınlarına karşı U.V koruyucusu olacaktır. Ya da cam da bulunan Polarize özelliği gözümüze direk gelen yansıyan ışıkları kıracaktır. En büyük farkı da bu zaten.
    Ülkemizde bu tarz gözlüklerin neden satışa açık olduğunu da sorabilirsiniz. Sektör olarak ilgili yerler ile yapılan görüşmeler de sokakta satılan gözlüklerin denetiminin farklı bir kaç kuruma ait olduğu açıklandı. Ama hangi kurum ilgileniyor bizler hala çözemedik. Sektörde ki büyüklerimizin bu konu ile çalışmaları devam ediyor. Maalesef sağlığa zarar verdiğini hepimiz bildiğimiz halde bunun çözümünün olmaması hepimizi üzüyor.

    Çerçeve açısından zararları varmıdır peki diye bir soru aklımıza gelebilir.
    Çin'de kullanılmış plastik mamüllerinden çerceve yapıldığını biliyoruz. Vucut dokusunda alerji ve kızarıklık yapma olasılığı yüksek. Zaten renk atma ve kullanım süresi kısadır. Siz hiç tezgah gözlüğü alıpta 3 yıldır kullanıyorum diyen gördünüzmü ? Tabi ki hayır.

    Peki bu gözlüklere rağbet neden ?
    Bu gözlüklere rağbet falan yok. Sadece aksesuar olarak kullanan bir toplumumuz var. Bir de zararlı olduğu halde buna izin verenler. Çözüm yolu vatandaşımızda bitiyor.
    Sağlığını düşünen insanlar zaten kullanma gereksinimi duymuyor. Kullanan insanlara baktığımız zaman hepsi özentiden ibaret...

    Peki bizler nasıl davranmalıyız?
    Bizler sağlık sektörü çalışanlarıyız ve bunun bilincindeyiz. Güneş gözlüğü hakkında zaten müşterilerimizi ve vatandaşlarımızı uyarıyor gereken bilgileri de veriyoruz. Bütün optik sektörü çalışanları da bu konuda ellerinden geleni yapıyorlar. Yani herşeyden önce insan sağlığını düşünüyoruz.

    Kaynak: İsmail UYAR (Optisyen)







  • Çok önemli bir konu zararlı olduğunu biliyordum ama nedenini tam olarak bilmiyordum teşekkürler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.