Şimdi Ara

[GÜNCELLENDİ] Evlenmeme 7 Gün Kaldı Olaylar Bitti (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
2
Favori
5.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • evlenmemen kız için daha iyi
  • Edit-2: Kusura bakmayın konuyu mobilde ki sorun yüzünden güncelleyemedim. 2 hafta kadar önce iki taraf birbirine girdi. Anneme sallayanlar olmuş ama kusura bakmayın her anne kendi evladının iyiliğini düşünür. O yüzden annemi bir kenara atamam. Ama tatlı tatlı nasıl yola getirilir öğrendim.

    Olay gelişimi şu şekilde kayınbabam beni aradı. Hoş sohbet vs konuşurken telefonu kapatmadan önce adetlerinden bahsettiler ve konuşulması lazım burada mahalle gençleriyle pazarlık vs oluyor dedi. Bende anlamlandıramadım. Ben işlerden dolayı gelemem ama babamları arayayım onlar gelebilirler dedim kapattım. Son zamanlarda zihinsel engelli dayımın bizimle kalması ve yan apartmanda tek başına yaşayan annanemin rahatsızlanması sebebi ile kız tarafı ile pek biraraya gelemedik. Karşı tarafta neden soğukluk var deyip sorguluyor sürekli.(hatunun babası bana söylüyor) Velhasıl babamı aradım baba böyle böyle telefonda konuştum. Adetleri vs varmış bir arayabilirmisin vs dedim. Babamda kalmış 20 gün adet şimdi mi söylenir deyip telefonu kapattı. Olay karşı tarafın aranmasıyla patlak veriyor. Telefonda Kayınbabam, düğünden önce bir görüşelim bizim buraların adetleri var vs demiş. Adet dediğide şu çok uzatmayacağım. Oğlan babası köy kahvesine gidermiş. Köyün gençleride gelirmiş kahveye. Kızı çıkarma parası isteyip pazarlık ederlermiş. Evdeki hastaların stresi ve birazda bizim kültürümüze uymayan bu adet sebebi ile babam karşı tarafa ben kızı sokaktan mı aldım ne idüğü belirsiz adamlarla pazarlık falan etmem. Çok meraklıysan kendin gidip pazarlığını yaparsın dedikten sonra tartışmışlar vs. Kötü bir şekilde telefon kapanmış. Sonrasında beni aradılar sinir ve küfür kıyamet. Ben zaten stresten geberecek pozisyondayım. Sonuç olarak babalar bitmesi noktasında karar kılmışlar. Ertesi gün babalar tekrar konuşmuş bitişi netleşsin diye. Hatunun babasıda ben ailemle bir görüşeyim haber veririm deyip kapatmış. Gece saat 11 de beni aradı kendisi. Ben yapıcı olmak istiyorum vs deyip fikrimi sordu. Bende babasına kızını istiyorum sizin problemleriniz sebebiyle biz arada kalıyoruz artık bu durum canımı sıkmaya başladı dedim. Bir yandanda telefonda bizimkileri telkin ediyorum birşey olmaz adettir ayarlanır vs deyip. Sonuç olarak 3 günlük buhran yaşandı. Ben bu olaylara şöyle bakıyorum. Öldürmeyen darbe güçlendiriyor. Şimdi hiçbir sıkıntımız yok çok şükür. Düğün gününü bekliyoruz. Hepinize sevgiler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • İşin sıkıntısı hep saçma sapan adetler. Yok kahvede pazarlık yapmak, yok çeyiziydi, perdesiydi. Sanki tüm akrabaları da nüfusuna alıyormuşsun gibi. Ulan bu ülkede evlenmek ne zor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O nasıl adetmiş abi ya kahvedeki gençler ne alaka

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mendieta58 kullanıcısına yanıt
    Abi acayip saçma ya, elalemin adamına para verilecek resmen. Kızda gözü olan birine bile para verilecek belki, böyle rezil adetler anca bizde olur.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: steven_stiffler

    Abi acayip saçma ya, elalemin adamına para verilecek resmen. Kızda gözü olan birine bile para verilecek belki, böyle rezil adetler anca bizde olur.
    Sorma saçma sapan seyler insanı iyice soğutuyor bu isten.Zaten adam bi dolu masraf ediyor iyice psikolojisini bozuyorlar.



    Ceyiz sandığına oturup para istemeler,gelini odaya kitleyip damattan para istemeler,yakin akrabalarına kıyafet aldırmalar,kuaföre götürmeler..yazarken içim sıkıldı yeminle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beş para etmez bir sürü düğün adetlerine sahibiz.

    Bir şey yapmaya çalışırsım, dıdısının dıdısınun bilmem kiminin iznini almak zorundasındır. O izni Almazsan herkes sanki dünyanın en önemli şeyi yapılmmaış gibi davranıyor. Eve eşya alırsın kaynana, bir sürü gereksiz akraba ortalığı karıştırır. Size ne lan o evde damat ve gelin oturacak sizi ne alakadar eder bu konular.



    Ekleme:




    Abimin nişanında başımıza gelen bir olay, kız evine nişana giden erkek tarafı kız tarafının hizmetini yapmak zorundaymış ( çorum adetiymiş) hizmet etmwdiğim iöin sonradan tartışmasu çıktı.

    böyle salak saçma bir sürü şey var daha


    Birader anneme giydiriyorlar demişsin ama, annene giydirenler yerden göge kadar haklılar......
    Emin ol annen, evlenecegin kişiyle aranı bozmak için elinden gelenin daha da fazlasını yapacak, ileride boşanırsanız bunun sebebi büyük ihtimalle annen olacaktır..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ryner -- 22 Nisan 2018; 15:20:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Son durum nedir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Noldu evlendin mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.