Şimdi Ara

● GÜNCEL ● Üst Seviye Güç Kaynakları Hangileri ? - Güç Kaynağı Seçimi Rehberi? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
238
Cevap
6
Favori
10.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Metality kullanıcısına yanıt
    zurnanin zirt dedigi yer sukadar sukadar watt diyor :)

    su elinde ki voltu ölctügü alete bakar misin Metality hocam, senin gibi birinin bu ayrintiyi kacirmamasi gerekirdi ->https://www.tomshardware.com/reviews/corsair-ax1600i-psu,5406-4.html voltaji karsilastirabilirsin. Oyuncakla voltaj ölcümeyecegini bu arkadasa anlatin.

    burda anlatabilecegi AC kablosu icin 14AWG oldugu ve EPS lerinde 16AWG oldugu gibi premium özelliklerden ve platform daki farkliliklardan hic bahsetmemis. Bilse anlatacagi seyler zaten.

    Gecen vatan bilgisayar 6200 lük sistemi anlatiyor ne olur izle ->https://www.youtube.com/watch?v=ttQ9YPq2bh8 ve bana yakaladigin hatalarini yazabilir misin? cok izlemene gerek yok bende 5.dk ya kadar dayanabildim zaten.

    youtuberligina sözüm yok iyi bir youtuber, iyi bir reklamci.. lakin donanim konusunda kutunun üzerindekileri okumaktan baska bildigi birsey yok. Ha custom sivi sogutma kurulumunu da iyi biliyor, el becerisi yüksek arkadasin.




  • cooler master elite v3 aldım daha yeni.Bu konu beni ürküttü.
  • arkdaşlar selamlar

    yaklasık 8 yada 10 yıl önce xliance 600w gamer edition 80+ bronze bir power sub aldım ve halen kullanıyorum ozaman göre iyidirdedik aldık tabi teknoloji yenilendi

    sizitemim 2600x 3 fanlı kasa 1 m2 nvme 2 ssd 1 sata 2 hdd rx 470 8gb ilerde 5600xt almayı planlıyorum ne dersiniz değiştirmelimiyim yoksa xliance iyidir devamı dersiniz

    alırsam gözem fsp hydro G pro 750w kestirdim ne dersiniz yada corsair rm 750 de olur

    not: yeni cihaz modüler ve mumkun oldukca sessis olsun isterim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DJ ICEMAN -- 20 Haziran 2020; 15:54:41 >
  • kunGFu kullanıcısına yanıt
    Donanımhaber için çektiği Gigabyte B450 Aorus Pro modelini tanıttığından beri Levon'u eleştirdiğinin farkındayım. Sınıfın en dolu anakartı demişti ancak gerçekte çok eleştirilip gömülen bir modeldi. Genel anlamda videolarını beğeniyorum. Vatan hazır sistem gibi videolarını paylaşmam. ASUS PRIME B450M-K, çöp güç kaynağı ve single ramli bir sistemi almam.

    https://www.youtube.com/watch?v=A9XPj7jNCkw


    Yine bu videodaki Xigmatek Venom X RGB Temperli 650Watt kasayı önermem. İçindeki XIGMATEK X-POWER 650W 80PLUS Güç Kaynağını görünce kaçarım. https://www.youtube.com/watch?v=x2-MCPa_3rU


    Corsair AX1600i videosunu rahatça paylaştım. İncelemelerden iyi puan alan güç kaynağı. Esas Linustechtips bana garip geliyordu. FSP Hyper M85 modeli listede Corsair VS'den alttaydı. Ben bu durumu başka bir konuda eleştirmiştim. Onlarla iletişime geçip bu durumu anlatmışsın sanırım. Nihayet düzeltme yapılmış. Tier D'den Tier B'ye yükseltmişler. Fsp gibi bilindik markada bu hatayı yapıyorlarsa orda gözden kaçan bilmediğimiz modeller de vardır. Eski listelere göre şu an güncellenen liste daha iyi tabii.




  • Metality kullanıcısına yanıt
    Aslında doluluk ve genel bileşen kalitesi olarak b450 aorus pro konusunda haklıydı. Ama gigabyte, 400 serisi anakartlarda sadece x470 gaming 7 de doğru dürüst mosfet kullanınca, haliyle (b450 pro dahil) ağır eleştiri aldılar. Benim yaptığım gibi sadece fazları sayıp "oooo bunun vrm olayı iyiymiş" diyenler insanları yanlış yönlendirdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Metality kullanıcısına yanıt
    hocam diyor ki m2 ssd nin fps e katkisi var gibi ac bak orda öyle birseyler yuvarliyor, 3000mhz hizinda düsük gecikmeli cl16 (?) ram, anakart güncellenmis bios sayesinde iste yüksek hizli ramler falan (anakarti bir anlatiyor, sanirsin eksigi yok fazlasi var), rakiplerinden bir farki da 650wlik yüüüksek bir psu... tek kanalli ram hakkinda hangisi kolpaliyor cözemedim, eger 2x8gb olsiymis ilerde upgrade yapmak istediklerinde iki rami degistirmek zorunda kalirlarmis bu yüzde direk 16gb takarak sizden bir adim önce hareket ediyorlarmis yani sizi düsünüyorlarmis. bunlar ilk 5-6dk icinde yakaladiklarim belki kacirdiklarimda vardir. daha ilerisine zaten bakmadim.

    hocam begenmek yada begenmemek degil, ben söylediklerine bakiyorum, yanlis, güler yüzüne bakip puan veremem ve aynen, taa o zamandan belliydi eleman zaten. Hic bir gelisme olmamis, eline aldigi hersey mükemmel harika ötesi fevkalade adam parasinin derdinde anliyorum lakin izleyenleri de yanlis yönlendiriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Master_Sergeant kullanıcısına yanıt
    Aynen sade o da degil bir de iddialasti burda bizle.. yok mosfetleri iyi falan... hybrid iste bilmem ne özelligi ile gigabyte farkini yine konusturmus. olm bi dur la, biledigin seyi niye kendinden ilave edip, sana anlat dediler diye güzelleme yaparak anlatiyorsun
    ama bak vatan 6200 lük pc yi anlatirkende sadece iyi yanlarini yada güzellestirilebilecek seyleri söylüyor. haliyle bu review degil reklam oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muten Baba kullanıcısına yanıt
    8600K oc + 1080 oc sistemimde 3 yıl kullandım, şu an da 3700x ile devam ediyorum. FSP HYDRO 700

    1x8cm 4x14cm fan, 3 depolama birimi, 2 ram, 2 led serit takılı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmettsezis -- 20 Haziran 2020; 21:13:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kunGFu kullanıcısına yanıt
    Benim yaptığım gibi yapacaktı. "6 çekirdek ryzen kullanıcılarını üzmez, 8+ sahipleri daha üst modellere baksın ya da oc işini unutsun" deyip olayı kapatacaktı. Özellikle hakim olunmayan konularda iddalaşmak genel ve karakter kalitesini düşürür. Neyse sağlık olsun, bendeki b450 aorus proyu kardeşime kakalayıp olayı kapattım .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Master_Sergeant kullanıcısına yanıt
    aa hocam siz white_p****** sünüz o zaman, simdi cikardim sizi bende ne oldu ona acaba diyordum, epeydir görmüyorum ben gibi forumu mu birakti diye düsünüyordum meger nick degismis



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 20 Haziran 2020; 21:21:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kunGFu kullanıcısına yanıt
    Review dediğini tr yi geç dünyada yapan çok az zaten neden çünkü money talk. Bir ürüne ulaşmanın 2 yolu var, dist yada tr ofisinden istemek yada gidip paranla almak. Bir ürün çıktığında ona ulaşıp inceleme yapamazsan zaten bir tadı tuzu da kalmıyor, birde bu işin para döngüsü gereği adam çıkıp eline anakartı alıp bu çöp pert vs. Diyemez. Onun yerine ürünü incelememeyi tercih eder. Bende eski bir editör olarak söylüyorum, bir firmadan bir ürün inceliyorsam yani paramla almamışsam ( çok nadir kalır ürün geri gönderilir basında gezer), kullanıcıya nasıl yanlış bilgi vermemek olmayan birşey var göstermemek lazımsa ve buna gayret ediyorsam, ürünü de kişisel fikrim den dolayı yanlış yorumlamamaya çalışıyorum yani daha çok teknik veriler üzerinden gidip kendi fikirlerimi ekleyerek.

    Anakart incelemesinde yaptığı bir yanlış yok, görmek istediğin detayda bir inceleme değil sadece, hevesli ve heyecanlı bir YouTuber olduğu için incelemeden ziyade tanıtım havası var , tabi istediğimiz testler de eksik, zaten genel olarak içeriklerin %95 i tanıtım YouTube da inceleme değil. Psu konusunda da tr de 3 yer psu testi yapar zaten o sebeple inceleme vs. Olamaz anca o da tanıtım olur. Beklentilerin çok yüksek hocam tr şartlarında bu mümkün değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kunGFu kullanıcısına yanıt
    Heya white_predator um. Uzun zaman aynı nicki kullanınca değişiklik olsun istedim. Forum eski kalitesinde olmasada kolay kolay bırakmam. Üstatlardan çok şey öğrendik, ama çoğunun küstürülüp bilgi dolu konular açılmaz olması insanı üzüyor ister istemez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Master_Sergeant kullanıcısına yanıt
    kunGFu kullanıcısına yanıt
    Gigabyte sevdiğim markadır. Ancak Aorus gibi üst modelinde doğru tercih yapmazsan eleştirilirsin.


    @kunGFu Vatan hazır sistem ve Xigmatek Venom X RGB Temperli 650Watt kasalı videoları tanıtım amaçlı olduğundan para kazanıyor. Bu videolarda eleştiri beklemem açıkçası. Bilmeyenler bu tarz videolara inanıyor tabii. O konuda sana hak veriyorum.
  • Muten Baba kullanıcısına yanıt
    Psu nun voltajini ölcmek icin kullandigi alet böyle bir videoya yakismissa ben daha hic konusmayayim. Multimetren mi yok, ölcmeyi mi bilmiyorsun anlamadim ki... 11,8V falan cikmis diyor o oyuncakla... Benim mi kriterim yüksek? Anakart incelemesinde de, vatan pcde de, psuda da hata var hocam, siz isin sanatsal yönünü ele aliyorsaniz ona karismam. Cöp pert olaylarina girmeden aletin güclü ve zayif yönlerini anlatirsin, kendi düsüncelerinide ayrica yorum olarak ilave edersin isteyince olur ama "money talk" yapiliyorsa hersey süper mükemmel fevkalade zaten...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kunGFu kullanıcısına yanıt
    Money talk dediğimi yanlış anlama hocam para kazandığından değil, inceleme kanalları bu işi kendi büyük bütçeleri olmadığı için tam hakkıyla yapamaz bu yüzden diyorum tr yi bırak dünyada az sayarsın. Şöyle örneklendireyim, ben kendi kanalımda hiç bir firma ile çalışmadan kendi bütçemle birşeyler yapsam, YouTube izlenmesinden elde ettiğim gelir çok yetersiz kalır yani böyle bir ticaret olmaz kanal devamlılık gösteremez yani tanıtım bütçesi olmak zorunda, haliyle bazı arkadaşlar ne bulursa tanıyabilir ve gördüğümüz gibi 50tl lik mouse ve klavyeyi öve öve öküz edebilir, bazıları da bu konuda seçici olur ve incelemeye değer gördüğü ve başına iş çıkarmayacak ürünleri tercih eder. Mevzu bundan ibaret. Dediğim gibi psu incelemesini tr de yapabilecek zaten 3 5 kişi vardır, kalanların hepsi ben dahil 3 4 psu konusu açtım, hepsi ancak tanıtım olur bakma inceleme başlığı olduğuna. Anakartta da durum benzer ama nispeten daha fazla kaynak ve imkan var. Adam da elindeki imkana göre bir inceleme yapıyor yanlış söylediği birşey yok sadece değinmediği şeyler var. Bunu da ben normal karşılıyorum. Daha önce birçok kere de yazdım, hazır sistemlerde çöp kasa ve psu kullanımı son yılda patladı resmen. 80plus sertifikası var diye bir psu yu kaliteli adletmek tam bir gaflet. Sadece şartlar bunu gerektiriyor artık. Rtx2060 ve kaliteli anakart ve psu su olan bir sistem in yanına dandik ucundan yetecek bir psu koy ve fazlarını soğutamayan giriş seviyesi bir anakart koy ama 2080 koy, bak abartısız söylüyorum 2060 lı olan sistemden bir tane satamaz sın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Muten Baba kullanıcısına yanıt
    Aslında dirtytalk yapacaklar. Wunde baa, yee, ohhh diyerek verecekler şaplağı psu ya, anakarta, kasaya. Bence daha çok izlenir .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, arkadaşlar rm 750 alınır mı ?
  • dexter1905 kullanıcısına yanıt
    alınır. Ama alacağın fiyata bağlı. Japon kapasitor yok. ama 10 yıl garantisi var.
  • Arkadaşlar merhabalar, yeni bi sistem kurdum fakat sıvı soğutucu, kasa ve PSU hakkında herhangi bir bilgim yok. Topladığım sistem şöyle;

    MSI Gtx 1660ti Gaming
    İntel Core I7 9700k
    Gigabyte Z390 Gaming X
    Samsung 970 Evo Plus Ssd
    Hyperx Fury 3200Mhz 16 Cl

    Şimdiden teşekkür ederim



  • Teknobiyotik'in açıklamasından bize gerekli olan kısmı alıyorum. Zaten diğer açıklamaları gereksiz övgü ve polemik. Yazıyı atarlı adminleri hazırlamış olabilir.


    Güç Kaynağımızdaki 12V Dışındaki Kanallar Gidiyor
    Anakart Üzerindeki DC Dönüştürücü Üzerinden Anakarttan Sata Güç Dönüşümü Yapılıyor
    Anakart Güç Bağlantımız Alıştığımız 24 Pinden 10 Pine Değişiyor
    6Pin PCI-ex Güç Bağlantısı ( ATX Board Power 2 ) Anakart İçin Güç Verici Olarak Kullanılıyor
    Yük Altında Değilken Sistem (IDLE ) Yarısından Daha Az Güç Çekecek !

    https://blog.teknobiyotik.com/dunyanin-en-cok-izlenen-teknoloji-youtuberi-linus-highpower-asrock-devrimini-anlatiyor/


    Bakalım böyle bir gelişim yaşanacak mı? 24 pin anakart bağlantısı görmek istemiyorum:)




  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.