Şimdi Ara

🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥 (11745. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: redferrari Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 9 Misafir - 10 Masaüstü
5 sn
235.743
Cevap
1.168
Favori
11.797.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1150 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • acquiles kullanıcısına yanıt
    Siyasi anlamda dedim "kendilerini" derken hocam. Yoksa kendilerinde para mok gibi hiç şüphesiz.

    Ülkeyi rahat rahat yönetip malı götürmeye devam etmek varken aç gözlülük + iktisat ilmini hafife almak suretiyle cahil cesareti göstererek servet transferine yönelerek sahip oldukları yönetsel konforu da yok ettiler kendi adlarına, şimdi uğraş dur koltukta kalmak uğruna sağdan soldan tavizler dahilinde para bulmak için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 16 Nisan 2024; 12:38:21 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

    Burada arkadaşlar bana gıcık oluyor devalüasyon yapılmamalı dediğim için


    ama durum tam da sizin yazdığınız gibi


    "bu ağır yoksulluk varken üstüne bir posta daha tek seferde %40-50 devalüasyon yaparlarsa vatandaşın tabutuna çiviyi çakmış olurlar."

  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Thy Ile tcdd to satıp kurtulacaklar bitti gitti :)
    O gazla biraz süre kazanırlar sonrasına sonra bakarız

    Hatta daha temizi, Türkiye varlık fonunu komple satalım mis



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 16 Nisan 2024; 12:37:43 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Cirrus- kullanıcısına yanıt

    Bende sizin neye itiraz ettiğinizi anlamadım. RTE faiz-nas diye bir şey ortaya attı tüm laikler muhalefet vs bunun peşinden koştu.RTE herkesi oyaladı, kandırdı .RTE 'ye kötü ekonomi, yüksek bütçe açığı ,yüksek işsizlik ile eleştirmek yerine nas ile eleştirildi buda RTEnin istediği bir şeydi


    Bana yazdığın ilk mesajına baktım şu: Faizi enflasyon seviyesine çıkarıp bu sırada bütçeyi de kontrol edip, sanayi üretimini artırırsanız o enflasyon çatır çatır düşer. S


    Yani faiz bir nevi yaraya yapılan turnikedir. Size tedaviyi uygulayabilmeniz için zaman kazandırır. Turnike yapıp müdahale etmezseniz hasta bir süre sonunda ölür. Sonra da turnike niye işe yaramadı dersiniz.


    Biz şu an yarım yamalak turnikeyle kan kaybını azalttık ama akmaya devam ediyor... Tedavi ise hiç yok. Öyle bakıyoruz hastaya.


    Faizi indirip çıkarmak bütçeyi dengeye getiren bir şey değil ki hatta yüksek faiz bütçeyi daha borçlu hale bile getirebir. Yüksek faiz sadece kredilerin boşa akmasını engeller fakat bununda çözümü konut kredisinin 1 kişiye 1 konut kredisi k.kart limitlerini 50 bin tüketici kredilerini 100 binle sınırla bu şekilde zaten kredinin boşa akmasını engellemiş olursun. Düşük faizli kredi ile dediğin sanayi üretimini artırıp işsizliği azaltabilirsin .%80-100-150 oranlı ticari krediyle kim sanayi üretimini artırıp yeni işçi alır işletmeye


    Yani öncede yazdığım gibi zaten bütçeye denge getirdiğin zaman ne enflasyon nede faiz sorunu olur . Fakat bunu görmeyip faizle tedavi etmeye çalıştığında iktidarın tuzağına düşmüş oluruz. Gerçek tedaviyi kimse yazmıyor herkes nasla ilgili birşey yazıyor ama bütçe nasıl düzelecek yazmıyor. Biz yazdığımız zaman memur açlıktan ölsün mü deniyor yada emekli -işçi düşmanı diye karalamaya çalışıyorlar . Tamam ihalelerle 1 e 10 kazanılmasın 5li çetede olmasın ama bunlara oy veren de emekli memur vs . Emekli ve memura bir şey yapmazsan 5li çetede götürmeye devam ediyor sanki 5li çete ile bunlar arasında gizli bir mutabakat var ... Bütçenin nasıl düzeleceğini söylemeden yazılan çoğu şeyin anlamı kalmıyor





  • Boş işlerin işsiz elemanı yine her zaman olduğu gibi goy goy mesajlarını otomatiğe bağlamış yazılamlara laf yetiştirip sefil egosunu tatmin etmekte 🤭

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok alakasız bir soru daha soracağım.


    10 yıldan fazla üye olan kullanıcı sayısı bu bölümde fazla. Donanimhaber in kurucusu kimdir? araştırdım ancak çok net bir bilgi bulamadım.


    Pek çok moderator, gerçekten işini doğru bir şekilde yapmıyor. Bu arkadaşlar gerçekten konuları doğru düzgün takip ediyorlar mı o bile koca bir soru işareti.


    Bu forumda gerçekten çok kıymetli güzel bilgiler edindik. Bazı şeylerin yolunda gitmediğini, 1.dereceden sorumlu kim ise onunla paylaşmak isterim.


    Önerebileceğiniz birileri var mıdır?

  • svs S kullanıcısına yanıt

    https://www.donanimhaber.com/editor/gun


    Alıntı

    metni:

    1999 yılında Gün Oksay tarafından kuruldu. İlk başlarda yalnızca haber sitesi olarak gönüllü editörler yardımıyla yayım yaptı. 2001 yılında Donanımhaber forumu kuruldu. Kısa bir süre sonra İstanbul Kozyatağı'nda Donanımhaber ofisi kuruldu. Burada geliştirme ekibi, forum yönetimi ve haber editörleri görev yapmaktadır. Forumun kurulmasıyla aktif katılımcılar arasında bilgi aktarımı başladı. Donanımhaber sitesinde teknoloji dışında otomobil dünyası, alışveriş fırsatları (sıcak fırsatlar), ikinci el eşya satışı, müzik, elektronik gibi her türlü konuda forumlar bulunmaktadır. Forumun Konu Dışı adı verilen bölümünde de her yaştan kullanıcı her türlü konu hakkında tartışabilmektedir. Konu dışı yapılanması Twitter denemeleri gibi değişik etkinlikler yapmakta olup bazı sitelerin ünlü olmasına katkı sağlamıştır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 16 Nisan 2024; 13:57:20 >




  • acquiles kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler.


    İnşallah dikkate alır yazacaklarımı...

  • acquiles kullanıcısına yanıt
    Monaco yacth club fiyatlarına baktım hocam inanırmısın pahalı gelmedi ki ben alışverişi resmen 2 yıldır pahalı olduğu için minimuma çekmiş biriyim. :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tek_Kisilik_Muhalefet T kullanıcısına yanıt

    Valla bende anlamadım. Mesela bu yazdıklarınız olduğu gibi doğru. Bu tartışma neden çıktı?🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥 

  • Devuluasyon yapilmali acilen.Bu sekilde zaten gitmez Tl degeri sacma sapan yuksek kaldi boyle olmasi ekonomiye daha cok zararli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aléister Crowley kullanıcısına yanıt

    süper ZARARSIZ bir yöntem artık yok. en az zararlı yoldan gitmek gerekiyor. ama insanlar şimşek abi sihirli değneğiyle her şeyi düzeltecek zannediyor.




    Alıntı

    metni:
    Devalüasyon genellikle bir ülkenin para biriminin değerini düşürmek için yapılan bir ekonomik politika aracıdır. Bir ülke devalüasyonu genellikle şu nedenlerle yapabilir:Ticaret Dengesi Düzeltme: Bir ülke ticaret açığıyla karşı karşıyaysa, yani ithalatı ihracattan daha fazla ise, devalüasyon yaparak ihracatı teşvik edebilir. Düşük para birimi, ihracatı daha ucuz hale getirir ve ithalatı pahalılaştırır, böylece ticaret açığını azaltabilir.Rekabet Gücünün Arttırılması: Bir ülke ekonomisi diğer ülkelerin ekonomileriyle rekabet edebilmek için devalüasyonu tercih edebilir. Düşük para birimi, ülkenin ihracat mallarını daha rekabetçi hale getirir ve yabancı turistleri, yatırımcıları ve ithalatçıları çeker.Dış Borçların Azaltılması: Bir ülke dış borçlarını azaltmak istiyorsa, para biriminin değerini düşürerek dış borçlarını daha az değerli hale getirebilir. Bu, dış borçların gerçek değeri üzerinde bir tür indirim sağlar.İhracat Endeksli Ekonomilerde İstihdamı Koruma: İhracata dayalı ekonomilere sahip ülkeler, ihracatçılarını korumak ve istihdamı sürdürmek için devalüasyonu kullanabilir. Düşük para birimi, ihracatçıların rekabet gücünü artırarak istihdamı koruyabilir.Likidite Problemleri: Bazı durumlarda, bir ülke döviz rezervlerinin tükenmesi veya likidite sıkıntısı yaşadığında, devalüasyon bir çıkış yolunu temsil edebilir. Düşük para birimi, dış ticaret dengesizliklerini ve döviz rezervlerindeki baskıyı hafifletebilir.Ancak devalüasyonun bazı olumsuz etkileri de olabilir. Örneğin, ithalatın pahalılaşmasıyla enflasyon artabilir ve iç piyasada malların fiyatları yükselerek tüketici satın alma gücünü azaltabilir. Ayrıca, döviz kuru belirsizliği yatırımları ve ekonomik istikrarı olumsuz etkileyebilir.




    Devalüasyon sonrası enflasyonu kontrol altında tutmak için birkaç önlem alınabilir:

    1. Para Politikası Müdahaleleri: Merkez bankaları, devalüasyon sonrası oluşabilecek enflasyonu kontrol altında tutmak için para politikasını ayarlayabilir. Faiz oranlarını artırarak kredi maliyetlerini yükseltebilir veya likiditeyi azaltabilirler.
    2. Mali Politika Düzenlemeleri: Hükümetler, harcama politikalarını ve vergi politikalarını ayarlayarak talebi kontrol altında tutabilir ve enflasyonu dizginleyebilir. Harcamaları kısıtlayabilir veya vergileri artırabilirler.
    3. Ücret ve Fiyat Kontrolleri: Hükümetler, ücret ve fiyatların aşırı artmasını önlemek için geçici olarak ücret ve fiyat kontrol mekanizmalarını uygulayabilirler. Ancak, bu tür kontrollerin uzun vadede etkili olmadığı ve piyasada distorsiyonlara neden olabileceği unutulmamalıdır.
    4. Rekabet Politikaları: Piyasadaki rekabeti artırmak ve monopolistik eğilimleri önlemek için rekabet politikaları güçlendirilebilir. Daha fazla rekabet, fiyat artışlarını kontrol etmeye yardımcı olabilir.
    5. Üretkenlik Artışı Teşvikleri: Üretkenliği artırmak için teşvikler sağlanabilir ve altyapı yatırımları yapılabilir. Bu, fiyat artışlarını sınırlamak ve talep artışlarına cevap verebilmek için üretimi artırabilir.
    6. Gelir Politikaları: Gelir dağılımındaki dengesizlikleri düzeltmek için gelir politikaları uygulanabilir. Daha adil bir gelir dağılımı, talep artışlarını daha dengeli bir şekilde yönlendirebilir ve enflasyonu kontrol altında tutabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 16 Nisan 2024; 14:36:33 >




  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

    IMF borcunu bitirdik havaları atıyorlardı. Dönüp dolaşıp yine aynı yere gelmeleri.



    🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥para doxyoutube
    erdoğan 'IMF bizden 5 milyar dolar belki de avro borç istedi'
    https://www.youtube.com/watch?si=SfCvwkBEfI9d9hjV&v=etwrJ__mdYE&feature=youtu.be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • svs S kullanıcısına yanıt

    İlaç firmalarını batıracaklar hiç ilaç bulamayacağız herhalde.

  • tsufrankwoli kullanıcısına yanıt

    Son 3 yıldır ülkeye gelmeyen ilaçlar var. HIV ilacı gibi. Sanırım özel imkanlarla ithal ediliyor ama SGK listesinde yok çoğu eski ilaç. Arz yok, firmalar getirmiyor. Patent alıp TR'de üretim yapmakta olan firmalar da faaliyetlerini azalttı diye duydum. Sonu çok sıkıntılı bu durumun, şakaya gelir gibi bir yanı yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

    korkum şuan türk kimliğimizin değersizleştirilmesi yüzünden vize onayı alamıyoruz, ileride para sıkıntım olmadığında hiv ülkede patlak verdiğinde kara listeye falan alınırsak gidememekten korkuyorum 🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥 

  • almanyadan pahalıya tekstil ihraç etmeye çalışırsan, doğal sonuç... neyseki doları 32 de tutuyoruz hamdolsun, tek kalemiz son kalemiz 🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥 







    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 16 Nisan 2024; 16:47:45 >
  • Bugün ilginç bir şey oldu. Burgan bank swift ücreti almıyor diye 60 doları İsviçre bankası'na Burgan Bank'tan yolladım, benden hiç bir komisyon kesmedi muhabir bankalar, İsviçre hesabıma aynen 60 dolar yattı. Bilginize.

  • SON DAKİKA!

    Yiyecek ve içecek satılan yerlerde yüzde 8 olan KDV oranı yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV oranı da yüzde 20’ye çıkartılacak. (alkol dahil)


    🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥
    🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥ibrahim Haskoloğlu (@haskologlu) on Xtwitter
    🔴#SONDAKİKA | Maliye Bakanlığı lokanta ve kafelerde KDV oranlarında artış yapmaya hazırlanıyor.
    https://twitter.com/haskologlu/status/1780237400565801139

    hani zam yoktu başkan

    🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥


    🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥

    @Ooohhh!!!




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ry4n -- 16 Nisan 2024; 17:18:25 >




  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.