Şimdi Ara

GÜNCEL ATX Anakart için Kasa ve PSU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selamlar,

    Yeni bir sistem topladım. Tecrübe etmiş, bilgi sahibi olan arkadaşlardan Psu ve Atx boyutlu kasa önerilerinize ihtiyacım var.

    İşlemci :i5 9400F
    Anakart :Asus TUF z390 gaming plus(bu anakarta o işlemci ne alaka diyeceksiniz aslında b365 lere bakıyordum. Ancak eller tutulur. Gigabayte ve Rog lara baktığım zaman fiyatın (ASUS geri ödeme kampanyası ile) aşağı yukarı 100-150tl fark ettiğini görünce bu ikiliyi seçtim. Hem memnun olmazsam işlemciyi satıp upgrade yapabileceğimi düşündüm.
    E.kartı :gtx1070 tercih ettim. İki kart buldum. Önereceğiniz kasa burada çok önemli bu doğrultuda rog strix modelini veya dual fan bir modeli tercih edeceğim. Bugün yaşadığım olaydan sonra 2000tl ye 3 haftalık bir GIGABYTE RTX 2060 aldım. Merak edenler için kısaca açıklıyım. 18 Ay garantili bir 1070 rog strix O.C. modelini almaya gittim. Stress testi ve gpu-z ile kontrollerini sağladım. Kartta bir anormallik vardı. Garantisi var dedi arkadaş ancak daha sonra yok şu firmadan yok bu firmadan derken olmadığı ortaya çıkınca artık açıkçası iyice tiksindim. Kaybettiğim 2 saat ve ikinci elde yaşadığım bir kötü tecrübe daha eklendi. Mining. uygulananlar ile yaşadıklarım cabası.
    Ram :2x8gb Team T force 3000mhz modeli
    HDD : WD 2TB bir modeli var.
    SSD : Samsunng s850 250gb modeli


    Elimde olan parçalar bunlar. Bu doğrultuda yapacağınız özellikle kasa boyutu bilhassa seçeceğim ekran kartı için çok önemlidir.
    Kasanın ışıklı mışıklı olması önemli değil.

    Kasa için dikkat ettiklerim;

    -Gerçekten cazırtı, cuzurtu, hurultu vb. sesler çıkarmaması sessizliği,
    -Şeffaf yan panel bulunması(akrilik, temperli vb olabilir)
    -Bazı markalara ön yargım var (aerocool, frisby türevleri kendilerinin ucuza anakart, psu koydukları eciş bücüş kasalar)

    PSU için önerileriniz,

    -Sistemi stabilize olarak çalıştırması,
    -1-2 yıl içerisinde rtx2080 veya muadili bir karta geçtiğim zaman değiştirmek zorunda kalmamak,
    -ve yine çok önemli olan sessiz çalışması kendi adıma en önemli unsurlardır.


    ve gelelim en güzel kısmına bu 2 parça için ise bütçem maksimum 800-850 dir. 851 bile düşünmüyorum.

    örn. kasa olarak şunun ikinci eline bakabilirsin veya bir tanıdığınızın, sizin olabilir önerebilirsiniz. Ancak psu için 0 ürün aradığımı belirmek isterim.

    Kendim yine bir yandan ürün incelemeleri ve kullanıcı yorumlarını araştırmaya devam ediyorum. Ancak hanım artık yeter dediği için sizlerin desteğinize ihtiyacım var
    GÜNCEL ATX Anakart için Kasa ve PSU

    Edit:Yeni aldığım bileşenlerin fotoğraflarını eklendi. Bu doğrultuda yapacağınız önerilere hala açık olduğumu sizlere belirtmek isterim.
    Edit:2 PSU BE Queit ve FSP nin 600w modelleri ile arasında çok gidilip gelinmiş. Sonuçta kullandıkları kapasitör ve diğer bileşenler nedeni ile FSP alınmıştır. Ancak ses konusunda diğerinin hep daha iyi olduğunu okudum. Bilginize.
    Alttaki mesaj kirliliğinden dolayı lütfen kusura bakmayınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alcnarslan -- 8 Kasım 2019; 13:33:5 >







  • Ekran kartini 2. el mi alacaksiniz? Ne kadar butce ayirdiniz?

    Kasa;

    https://www.incehesap.com/sharkoon-tg5-blue-usb-3-0-midi-tower-pencereli-gaming-oyuncu-kasa-fiyati-44193/

    PSU;

    https://www.sinerji.gen.tr/sharkoon-550w-gold-zero-80-gold-yari-moduler-guc-kaynagi-pmu419200

    Bu butcede daha iyisini bulamazsiniz. Yine de diger onerileri de bekleyin bakalim.




  • CCaaNN kullanıcısına yanıt
    Öncelikle değerli fikirlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Önce PSU yu ele almak istiyorum. Benzer bir psuyu incelemiştim. Ancak yarı modüler olması ve kablo sistemlerinin az olması nedeni ile vazgeçmiştim. Bu biraz daha kapsamlı gözüküyor(henüz detaylı inceleme fırsatım olmadı). Ancak gold sertifikalı olması ileriye yönelikte verimli olacağını düşündüğüm bir konu(benim adıma çünkü ileride takacağım kart 2070 olursa yine yetecektir. Ses konusunda bir hayli iyi yorumlar gördüm).

    -Psu öneriniz gerçekten çok güzel tebrik ediyorum. Aklımdaki tek soru işareti yarı modül onu incelemem gerek.


    Kasa ile ilgili konuşacak olursak 3 ön fan aktif iken db değerleri çok çok iyi ancak hava sirkülasyonunun nasıl olduğunu incelemek gerekli. Tek merak ettiğim husus o oldu. Beğenmediğim bir özelliği psu kasanın içine sığmıyor. HDD yuvasının sökülmesi gerekiyor. Peki hdd nereye koyulabilir bu oldu? Ancak artı yönleri çook fazla yine çok güzel bir öneri olmuş tebrikler.

    Her ne kadar beğenmiyor olsamda msi vampiric bir alternatif. İki ürününde(kasa olarak) artı ve eksileri var.

    Kart ile ilgili sorduğunuz soruya cevap vermek gerekirse, 1300 1600TL bandında olur. Garanti durumu, test performansları, model marka olarak değişiliklik gösterebilir. Yine öneriniz varsa dinlerim.




  • alcnarslan kullanıcısına yanıt
    Hocam ekran karti olarak 1070ti a yonelmenizi onerecektim. Performans acisindan ciddi fark hissedersiniz. Onu da listenize ekleyin eger 1.600 uzeri de mumkunse. Onun disinda dediginiz butcede guzel urun 1070. sifir dusunurseniz butceyi 2.000 uzerine cekmek lazim, gerek yok gibi.

    Tg5 modelinde dediginiz durum hakkinda bilgim yok acikcasi, bir arastirin bakalim. Psu nun yari moduler olmasinin nasil bir dezavantaji var ki size? Bence cok daha mantikli en azindan yari moduler olmasi psularin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun agır çöp
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    Amd olmadığı için mi ağır çöp? Söylemlerinizi açıklayın, izah edin ki insanlar bilgilensin engin bilgilerinizden faydalansın değil mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CCaaNN kullanıcısına yanıt
    Belirttiğim gibi kablo sistemlerinden dolayı yarı modüler düşünmüyordum. Ancak belirttiğiniz modelin zengin bir içeriği mevcut.

    Ekran kartı ile ilgili de ben öyle çok fazla yeni oyunları takip eden şu AAA oyun çıktı işte yüksek ayarlarda oynayayayım diye endişesi, tercihi olan birisi değilim. Xbox ve Ps4 te düşük ayarlarda da olsa onları oynuyorum. Daha çok belirli başlı oynadığım online oyunlar için bu kartı tercih ettim. Ti ile arasında oynadığım oyunlar 5 10 yok ama hadi 10da diyelim fps farkı var. O nedenle gereksiz gördüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alcnarslan kullanıcısına yanıt
    hem öyle hem böyle

    güncel oyunlar için 6/6 tred ölüm üstüne intel de alıcagın son ürün çünkü soket destegi bitti artık

    yaptıgın z390 yatırımıda boş yatırım olmus oluyor

    üstüne birde eski 1070 almak zaten tamamen hatalı işlem sürekli driver ile performansı düşen bir ürün

    bunları üst üste koydugunuzda verginiz paraya bir çöp almıs oluyorsunuz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 6 Kasım 2019; 17:9:37 >
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    Vakti zamanında amd nin en güncel ve performans olarak zamanın kendince uzmanları tarafından önerilen bileşenlerden bir sistem oluşturup kullandım. Tek söyleyeceğim şey bir daha amd mi tövbe. Ancak kullanmak isteyen kimseye karışmam kendi bilecekleri iş herkesin kişisel görüşü ve bütçesi dahilinde olan bir durum o nedenle bana intel mi amd mi diye de sorsa her iki sisteminde kendine göre + ve - lerini söylerim. peki Amd ne zaman değiştirecek chipseti biliyor musunuz?

    Kart meselesine gelince rtx bir ekran kartına gerçekten ama gerçekten şuan için ihtiyacım yok. Üst yorumda ne için kullanacağımı belirttim. Bir ikincisi bu işler bütçe meselesi parasını sen mi veriyorsun?
    Bu arada şunu da belirteyim sanırım başlığı veya konu içeriğini okumadınız sanırım. Ancak ben yine de söyleyeyim brand set tavsiyesi kesinlikle istemedim. Sadece kasa ve psu önerisi adına bir konu açtım. Sizi şöyle fanboyların tartıştığı konulara doğru uğurlamak istiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alcnarslan -- 6 Kasım 2019; 17:27:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • alcnarslan kullanıcısına yanıt
    dostum ne demişler dogru söyliyeni 9 koyden kovarlar diye

    sizde 6/6 işlemcinizle ve dandik 1070 inizle başarılar diliyorum iyi günler
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    Şu yorumlarınıza bakarak bile daha öğreneceğimiz o kadar çok şey var diyorum ki gerçekten... chipset ile ilgili cevap vermediniz amd ne zaman değiştirecek biliyor musunuz? Ben sistemi fiyat performans olarak düzenledim. Kullanım amacım belli render işim yok, çoklu kullanım yapacağım bir iş yok. Aksine bana tek çekirdek performansı gerekli değil mi? Bakıyorum i5 980TL ryzen 3600 1400 tl anakarta bakıyoruz. Amd nin güncel kartları daha pahalı intel chipset daha ucuz. En başını okusaydınız gerçekten ne amaçla topladığımı anlardınız. Başta i5 ve b365 chipsetli bir anakart bakıyordum. Mosfetleri, kapasitörleri vb. Diğer özellikleri derken baktığım anakartlar matx olmasına rağmen 700 800 lere çıkınca bu kez asus un geri ödeme kampanyası olduğunu gördüm. Ve bundan faydalanmaya karar verdim. Bu bana ne kazandırdı? 2666mhz ram e 270 lira vermektense 3000mhz ram e(aynı cl modeli ve marka) 209 liraya almak daha mantıklı geldi. Yetmedi işlemciden memnun kalmazsam değiştirme fırsatı çıkmış oldu. Ben gayet bu durumu olumlu görüyorum. Amd sistem kullanmak istediğim zaman alacağım performans vereceğim parayı karşılıyor mu? Kesinlikle karşılamıyor. Neyse konuyu daha fazla dallanıp bulandırmanın anlamı yok. Size 32*32 işlemcileriniz ile mutluluklar onlar bize fps kazandıracak. Gözünüzü seveyim gidin bu konuları tartışmayı seven, bu konuların tartışıldığı konulara yelken açın sağlıcakla 10.köy e giderken işlemcinize taş değmesin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • alcnarslan kullanıcısına yanıt
    yav arkadasım siz zaten intel fanı olmusunuz ben size gerçegi söylesem bile kabul etmeicenizi adım gibi biliyom çünkü aldıgınız ürünü savunucaksınız bizim millete bu huy çok yaygındır

    sizinle niye tartısıyım kaile bile almıyorum

    sizi iyi günler diliyorum başak konuya git diyorsun sonrada bana saçma argümanlı yazılar yazıyorsun dostum elindeki işlemci çöp anla be adam çöp işte amd nin ryzen 3500x i i bile tokatlıyor senin işlemciyi gelmiş yok 3600 diyor ne garip adamlar var ya ryzen 2600 bile oc ile rahatça 9400 ü havada uçuruyor

    amd çipseti am4 soket i 2016 da çıkardı 2020 de degiştiricek bu sırada da b350 anakartı olan adam 4000 serisi işlemci ile mutlu mesut kullancak 2016 da aldıgı 300 tl lik anakart ile 4600 vs ile mutlu mesut daha fazla tek çekirdek gücü olan üstüne çokcu çekirdegi daha güçlü olan bir işlemci alcak

    ryzen 3600 dedigin işelmci i7 8700k ile aynı performans da tek çekirdek olarak

    önce bir ögren sorna yaz hadi size iyi günler diliyorum boşa agzını yorma konuna son yazım.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.