Şimdi Ara

güç kaynağı sağlıklı çalışıyor mu (High Power 500W)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar selam. ekran kartı konusunda da yazmıştım. bilgisayarı topladığımdan beri ekranda ara ara çıkan dalgalanmalar, göz kırpma şeklinde gidip gelmeler oluyor. özellikle sisteme yük bindiğinde meydana geliyor. dün ekran kartını değiştirdim ve sorun devam etti. başka monitör ile de denediğimde sorun hala devam ediyordu. ekran kartı ve monitörde problem yok diye kabul ettiğim için şimdi de güç kaynağından emin olmak istiyorum. makinada high power 500W güç kaynağı var. voltaj değerlerinin sağlıklı olduğunu nasıl anlarım ? herhangi bir test programı tavsiye edebilirmisiniz ?

    bir de high power 500W kullananlardan ricam benim güç kaynağına dokunduğumda sanki ortalama değerlerden daha yüksek sıcaklık var gibi geliyor. eski 350W lık güç kaynağı bile bu derece ısınmıyordu. fan altta olduğundan mıdır bilemiyorum ama aletin arkasında bir hava akımı da hissetmiyorum. sizde de durum aynı mı acaba ?







  • Sistem bileşenlerini yazarsan daha iyi olur kardeşim
  • Bilgisayarınız (monitör dahil) direkt şebekeye mi bağlı yoksa arada ups var mı? Kullandığınız priz toprak hatta sahip mi?
  • High power iyi bir markadır yani sistem bileşenlerini bilmiyoruz ama tahmin de etmiyorum high end olduğunu
    Ups alacaksınız yada başka makinada test edin psu yu
  • bileşenler şöyle

    gigabyte ep43 anakart
    Q8400 işlemci
    4gb hyperx ram
    512mb hd4830 ekran kartı
    500gb WD caviar black hdd
    2 tane 12cm fan
    500W high power güç kaynağı

    priz olayı aklıma gelmemişti. akşam farklı bir prize takıp deneyeyim. bilgisayar ile priz arasında şu akım korumalı uzatmalardan var. binada toprak hattı yok maalesef. daha doğrusu sadece mutfakta var toprak hattı. malum eski apartman. fakat daha önce aynı prize bağlı ev arkadaşımın bilg. ı vardı. onunla hiç problem yaşamadık. yan odada emektar P4 makina var. onda da hiç problem yok. bu kadar para döküp sorun yaşamak cidden insanın canını sıkıyor.

    dediğim gibi bu titreme ve dalgalanmanın nedenini arıyorum hala. ekran ve ekran kartı gibi bileşenlerden olmadığını anladım. şimdi aklıma akımdaki olası bir problem geldi. herhangi bir program vasıtası ile anakarta gelen akım miktarını ölçebilirmiyim acaba.




  • kardeşim high power kaliteli bir psudur o sisteme fazlasıyla yeter
    sorun psuda olmaması lazım
    ama istersen farklı bir psu takıp çalıştır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThE LoSt -- 3 Eylül 2009; 16:36:42 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.