Şimdi Ara

Güç Kaynağı Bağlantısı Nasıl Olmalı? 3x8pin rtx 4070 ti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
2
Favori
1.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Yeni sistem topluyorum ve sistem özellikleri aşağıdaki gibi:


    Zotac RTX 4070 Ti Trinity OC Ekran Kartı

    i7 13700k İşlemci

    Asus Mag B760 Tomahawk Wifi DDR5 Anakart (üzerinde CPU için 2 adet 8 pinlik giriş var)

    Corsair RM750x 750W PSU


    Güç kaynağını çok incelemeden satın aldım malesef. Üstünde aşağıdaki bağlantılar mevcut.


    Güç Kaynağı Bağlantısı Nasıl Olmalı? 3x8pin rtx 4070 ti



    Sorum ise aldığım ekran kartını 3 adet 8 pin ile bağlamam gerekiyor.



    Güç Kaynağı Bağlantısı Nasıl Olmalı? 3x8pin rtx 4070 ti



    Hem anakarttaki 2 adet 8 pin CPU girişini hem de GPU nun istediği 3 x 8 pinlik girişi bu PSU ile yapabilir miyim?

    Yoksa PSU'yu yanlış mı almışım? Ürünü sinerji.gen.tr'nin mağazasından elden aldım. Yanlış almışsam iade alırlar mı?


    Arkadaşlar bu konularda henüz yeniyim malesef. Her türlü bilgilendirmenize açığım. Bütün akşamdan beri bu konu üzerine araştırma yapıyorum fakat kesin bir çözüm bulamadım. Ayrıca PSU kutusu içinden çıkan üzerinde PCIe yazan kablolarda bir tarafı 8 pin iken kablonun ucunda bir 6 + 2 pin çıkışı var ve aynı pinlerle seri bağlantılı bir başka 6 pin + yanında 2 pinli bir çıkışı daha var. Bu kablolara çok yabancıyım. :( Ne yapmalıyım? Gerekli bağlantıyı bu setupla yapabilir miyim?


    Çok teşekkürler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blackkan -- 15 Haziran 2023; 0:9:55 >







  • İşlemciye overclock yapmayacaksanız (o anakartla pek müsait değil) tek 4+4 pin de yeterli olur diye düşünüyorum. Oradan artanı ekran kartına verebilirsiniz.

    Corsair'ın şöyle bir dönüştürücüsü var, RM750X uyumlu da. Sanırım parayla satıyorlar.
    https://www.corsair.com/ca/en/p/pc-components-accessories/cp-8920274/12-pin-gpu-power-cable-cp-8920274
    https://www.akakce.com/kasa-aksesuari/en-ucuz-corsair-cp-8920274-12-pin-gpu-guc-kablosu-fiyati,2012387848.html

    Kutuyu açtınız diye iade almamak için çamura yatacaklardır muhtemelen. Bir şekilde iade ederseniz şuna bakınız. O 3x8 pin dönüştürücüyü de kutuya kaldırırsınız. Tebilonda 4200; Amazonda 4300 TL.
    https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-msi-mpg-a850g-850-w-fiyati,233906281.html




  • corsair in kendi kablosunu da alabilirsiniz. fakat 3x8 pin olarak 2 kablo kullanabilirsiniz 1 tane Y olarak baglayip digerini normal 8 pin baglarsiniz. Herhangibir problem olmaz. Zaten 3080 dahi 330w civari guc tuketiyor :)

  • B 760 çipset k işlemciler için OC ' a çok uygun değil z serisi daha uygundur. Fakat fabrika çıkışı kullanacaksanız işlemciyi tek 8 pin de yeter. İstiyorsanız çift 8 pin işlemci için ayrılan kablolarıda takabilirsiniz zararı olmaz.


    Ekran kartı için ise elinizde gösterdiğiniz aparata bir ekran kartı için ayrılmış tek kablodaki 2 8 pini bağlayın. Diğer çift 8 pin kablonunda birini kalan aparattaki 8 pine takın.


    Yani iki ayrı ekran kartı kablosundaki toplam 4 adet çıkıştan 3 nü bu şekilde pay edin. Bir kablodaki bir 8 pinde boşta kalacak tabi.

  • rtx295 R kullanıcısına yanıt

    Hocam merhabalar. Evet Tek kablonun bir tarafındaki 2 x 8 pini adaptördeki 8 pinlerden 2'sine bağlayıp (dediğiniz gibi Y şeklinde bağlayarak) üçüncü 8 pini de aynı kabloyu normal bağlantı şeklinde kullanarak 12 pin adaptöründeki 8 pinlerin 3'ünü de doldurabilirim. Ancak bu ne kadar mantıklıdır?


    3 pini kablolardan birini Y yaparak tamamlamak ile corsairin 12 pin 2 x 8 pin dönüştürücü kablosuyla yapacağım 2'li 8 pin bağlantısı arasındaki fark kabloların taşıyabileceği maksimum akım farklılığı mıdır? Yani sorun şuan sadece kabloların taşıyabileceği akım değerlerinde mi yoksa PSU'nun 2 adet 8 pin çıkışı bu gücü karşılamaya yetip yetmeme sorunu da olur mu?

  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Hocam bu dönüştürücü kablo benim elimdeki PCIe kablolardan daha fazla akım mı taşıyabiliyor? Bu yüzden mi 3 8 pin yerine 2 8 pin çıkışı mevcut?


    Ayrıca bu kablonun RM750x ile uyumlu olup olmadığını nasıl teyit edebilim?


    PSU'yu geri vermeyi sormaktan vazgeçtim. Bir süre kullandıktan sonra attığınız linkteki gibi 12 pin soketine sahip bir PSU almayı düşünüyorum.

  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

    Hocam merhabalar, yanıtınız için teşekkürler.


    Söylediğinizi anladım. Üstte diğer arkadaşların söylediği gibi siz de kablolardan birini Y şeklinde kullanıp diğerini normal kullanarak adaptördeki 3 soketi de doldurmaktan bahsediyorsunuz. Merak ettiğim konu bu şekilde kullanmanın GPU'ma PSU'ma Anakartıma İşlemcime bir zararı olur mu? Bu şekilde kullanmak yerine üstte arkadaşın attığı linkte 12 pin to 2 x 8 pin adaptörünü alsam daha faydalı olur mu?


    Bir diğer sorum güç kaynağını anlamak üzerine olacak. Mesela PSU'nun tek bir 8 pin çıkışından 750 Wattın tamamını alabilir miyim? Yoksa bütün çıkışların verebileceği maksimum Watt değeri mi var?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blackkan -- 15 Haziran 2023; 21:53:12 >
  • Blackkan kullanıcısına yanıt

    Merhabalar, evet yukardaki arkadaşların dedikleri doğru. Mecburen hemen hemen aynı şeyleri yazmak durumundaydım zaten.

    Benim bahsettim gibi de olur ben zotac 4070 ti yi (oc lu olan model değil ) Kendi anlattım gibi kullanyorum kutudan çıkan adaptörle.


    Bndeki zotac versiyonu 2 adet 8 pinli ayrı ayrı 2 kablo ile bağladım. Güç kaynağım 3.0 destekli olmadığı için. Ama aparatla da da doğru bağlantılar yapıldımı sorun olmuyor.

    Zarar olur mu diye sormuşsunuz olmaz. Bahsedilen aparat alınsa da olur . Ben kendi kartımı sizdeki psunun 850 olanı ile kullanıyorum.


    Ama güç gereksinimi o kadar değil tabi. sizdeki 750 de yeter 4070 tiye hatta 4080 bile muhtemelen.


    Son sorunuz için. Tek 8 pin den o kadar güç alamazsınız. Yeni 3.0 destekli psu olanlar tek 16 pinden 600 watt verebiliyor. Tek 8 pin eski tip olandan en fazla psu ve kablo kalitesine göre 150 - 200 watt arası oluyor bilidiğim.


    3- 5 şaşabilir. 750 watt dediği genelde totalde yük altında verebileceği son değerdir, bazı kalitesiz psular veremez peak değerdir onlar için. Onlarda biraz şaşabilir tabi watt değeri olarak.


    Ama bizim kullandığımız model corsair rmx serileri kalitelidir ve vaadettiğini verir arızası yoksa. Geri vermenize pek gerek yok bnce ama verip 3.0 atx psu alırsanız direk 16 pin çıkştan 600 watt veriyor 4090 bile sorunsuz çalışır.


    Ama bnce 4070 ti için çok gerekli değil psuyu değiştirmek, tabi karar yine sizin. 4070 ti ye elinizdeki psu yeterli bnce.


    Birde arkadaşımızn verdiği linkteki aparat sizdeki 3 8 pinle ile aynı işi görmüyormu aynı şey değilmi acaba? Sizdeki 3 adet 8 pin istemiyormu kartınız ? Verilen linkteki bnm kullandığım gibi 2 adet 8 pinli .


    Ben mi gözden bir şey kaçırıyorum olabilirde. Yani sizin elinizdeki aparat işinizi görür gibime geliyor.





  • Blackkan kullanıcısına yanıt

    Type 4 kablo diye geçiyor. Corsair yaptığına göre ona göre tasarlamıştır. Ürün sayfasında uyumlu psuların listesi de var.

    Zaten 4070Ti, bir 4090 değil. O kadar güç çekmeyeceği için 3x8 pin'in 2sini aynı pcie kabloya takabilirsiniz. Sorun olacağını sanmıyorum. Corsair'ın 12vhpwr dönüştürücü kablosu, daha temiz / rahat bir kablolama için işe yarar.

  • Blackkan kullanıcısına yanıt

    75w pci 150w da 8 pin ler veriyor. Yani fazlasi ile kablo lar elektirigi tasiyacaktir. Sorun olmaz

  • Merhabalar arkadaşlar . Thermaltake tr2 s 750 watt 80 plus güç kaynağım var . Ve bundan 1 adet 8 pin çıkıyor.1 kablodan çatal şeklinde 2 adet 8 pin bulunuyor yani bir nevi çoğaltıcı.
    Asus rtx 470 Super ekran kartına geçtim ama 2 adet güç kablosu bağlayın diyor . Ben tek gelen kablodan 2 ucu 8 pin olan uçları bağladım .şuan çalışıyor ama sıkıntı yaratırmı.bu şekilde kullanan varmı.
  • stetra kullanıcısına yanıt

    Stabilite ve verimlilik açısından 2 adet ayrı kablo ile bağlamak her zaman daha iyidir. Ben öyle yapıyorum. 1 kablo ucundaki 2 adet 8 pin ile bağlamak ancak daha üst psularla biraz daha uygun olabilir. O durum psu iyi olsa bile yine de o şekil bağlamak sıkntı çıkarabilir ilerde. Garantisi yok ...


    Thermaltake in tr2 modeli alt sınıf üründür. O şekil kullanmaya çok müsait değil. Sıkntı çıkarana kadar kullanılabilir de (gittiği yere kadar). Ben olsam 4070 super alıyorsam kaliteli birde gold 700 - 750 watt psu alırdım 2 ayrı kablo ile bağlantıyı yapardım, şahsi fikrim...

  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

    Risk oluşturur mu şuan için. .yada yüksek risk oluşturumu .maçı götürürmü bu haliyle

  • stetra kullanıcısına yanıt

    Yüksek risk derken , psu yıl olarak çok eski ise kartı ve sistemi tam yükte verimlilikle besleyemeyeceğinden reset atma , kapanma veya oyunlarda yükte hafif veya ağır takılma kasma veya normalden düşük fps alma gibi durumlar olur.


    Bilgisayar düzgün çalışıyorsa çat diye hemen parça bozulması gibi bir şey olmaz kolay kolay , yukarda belirttim durumlar olur önce. Psu çok eski deilse uzun bir süre düzgünde çalışabilir. Şu an için bütçe yoksa böyle de mecburen devam edilecek.


    Bir arkadaş aynı thermaltake 750 tr2 ile rx 6900xt de sorunlar yaşamıştı. Siyah ekran, reset gibi. Daha iyi bir marka model gold psuya geçince sorunlar ortadan kalktı. Sizde illa sorun olacak diye bir kural yok zaten.


    Deneyip görmekte fayda var. Sorun değil bütçem var deniyorsa, markanın daha iyi güç kaynağına veya farklı iyi kaliteli bir marka modele de geçilebilir.





  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

    Cevap için teşekkürler .ilk cevabınızdan sonra banada mantıklı geldi.

    sıvı soğutucu 240m

    İ5 13600kf

    32 GB 6000mhz ram ddr5

    Rtx 4070 süper

    1 ssd

    2 harddisk

    Bunlar düşünülünce evet değişmem gerek birde ekran kartına zara veririm .

    COUGAR GEX850 850W 80PLUS GOLD GÜÇ KAYNAĞI modeline bakıyorum araştırma içindeyim

  • stetra kullanıcısına yanıt

    Siz 4070 super için onlarda güç bağlantısı yeni nesil 16 pin. Onun için aynı paralara yeni nesil 3.0 atx yapıda olan psu seçerseniz daha uygun olur. Bu tip psuların içinden 16 pin güç kablosu çıkıyopr daha sağlıklı olur. Hem de ilerisi için. Birkaç link bırakayim bunları araştırın siz. Sizn cougar da kaliteli ama o eski nesil olan modeli yanlış görmediysem.


    Bnm bıraktım modellerin 750 watt olanları da 4070 super için yeterli olur. 850 wattlar pahalı gelirse. Ama almışken ilersi için 850 watta az farksa ödenir.



    Bitfenix de kalitelidir. 850 watt gold 4.668 TL



    akakce.com
    BitFenix BFG Gold 850 W Power Supply Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-bitfenix-bfg-gold-850-w-fiyati,305445441.html

    High power da tercih edilebilir 850 watt Bunun fiyatı az daha uygun. 4.068 TL İkisi de kalitelidir marka olarak...



    akakce.com
    High Power Performance Gold GD HP1-S2850GD-F14C 850 W Power Supply Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-high-power-performance-gold-hp1-s2850gd-f14c-850-w-fiyati,315772590.html




  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler. Ama şöle bir alternatif de var .güncel PSU.

    ATX 3.0 pcıe 5


    www.vatanbilgisayar.com
    FSP HYDRO GT PRO ATX3.0 (PCIe5.0) 850W 80PLUS GOLD SEMI MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/fsp-hydro-gt-pro-atx3-0-pcie5-0-850w-80plus-gold-semi-moduler-guc-kaynagi.html
  • stetra kullanıcısına yanıt

    O fsp de olur, fsp markası da kaliteli . Ama vatanda biraz pahalı sepette 4.900 ama başka yerlerde de bakmak lazım ürüne fiyata. O fsp modeli de yarı modüler kablo.


    Edit : bnm gösterdiklerimde atx 3.0 pcıe 5 fspde öyle




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 30 Ocak 2024; 0:43:34 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erhan1982DZC

    O fsp de olur, fsp markası da kaliteli . Ama vatanda biraz pahalı sepette 4.900 ama başka yerlerde de bakmak lazım ürüne fiyata. O fsp modeli de yarı modüler kablo.


    Edit : bnm gösterdiklerimde atx 3.0 pcıe 5 fspde öyle

    Aynen şu an en uygun vatanda .4900 iyi fiyat. Önemli olan ATX 3.0 ve pcıe 5. Olması

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.