Şimdi Ara

GTX 960 aldım, oyun sırasında sistem reset atıyor! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @fuko08 Yok hocam ne yazık ki elimde deneyebilecek hiç parçam yok. Kartı sıfır aldım. Sorunu çözene kadar körlemesine parça almam lazım herhalde. Çok can sıkıcı bir durum.

    @eXteras Oyun açılsa bir deneme yaparım da açılmıyor artık oyunlar. Bu sebeple ısıyla alakalı olduğunu düşünmüyorum, oyun açılmadan nasıl ısınır işlemci.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bloodmoney09 -- 9 Mart 2017; 17:3:29 >
  • PhysX sürücüleri yüklü mü?
  • bloodmoney09 kullanıcısına yanıt
    Hiçbir oyun açılmıyor mu? Yoksa açıldığı gibi reset mi atıyor? Açıldığı gibi reset atarsa ani yük bindiği için psu kaynaklı olabilir.
  • bloodmoney09 kullanıcısına yanıt
    Yakınlarından denemek için psu bulabilirsen güç sıkıntısı olup olmadığını deneyebilirsin olmadı kartı yine yakınlarında deneyebilirsin yada yakınnda 1 bilgisayarcı varsa yine psu deneyebilirsin, bu arada kartın güç soketine giren kablolardan tutarak sokete ittirirsin belki kablolar soket içinde hareket ediyor tam temas sağlanamıyorda olabilir, işlemcide overclock varsa stok hıza düşürebilirsin bu sayede güç kullanımı oldukça düşeceğinden daha uzun sürelerde oyun oynayabiliyorsan yine güç sıkıntısı olduğunu netleştirmiş olur.
  • soporo kullanıcısına yanıt
    Analog girişli (VGA) monitörü olduğundan dijital çevirici maliyeti veya riskine girmek istemedi.
  • Birkaç saattir internette bakınıyorum ve bu durumu yaşayan yerli ve yabancı kaynaklarda o kadar çok başlık açılmış ki. Çoğunluk gtx 900 serisi gibi.
    Ama çözüme çok farklı metodlarla ulaşanlar olmuş. Bir kısmı psu değişimiyle çözmüş olsa da çok komik denecek yöntemlerle çözenlerde var. Kafam çok karıştı gerçekten.
  • Yorumlar için teşekkürler. Yarın bir bilgisayarcı bulup deneme yapmaya çalışacağım. Sorunu bu şekilde bulursam ne ala. Ancak bulamazsam psu alacağım sanırım. Bana piyasadaki uzun ömürlü 650-750watt arası 80+ bir psu önerebilir misiniz? Bütçe max 500tl.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bloodmoney09 kullanıcısına yanıt
    Bende thermaltake 500 watt psu vardı gtx 560le beraber. Crysis 3 gibi ağır oyunlarda bilgisayar alev üfleyip reset atıyordu ilkin sıcaklıktan sandım meğer psu beslemiyomuş. Yine thermaltake aynı seriden 550 watt veren psu aldım. Ne ısınma kaldı ne kapanma bazen 50 watt bile etkileyebiliyor yani. O yüzden senin sorununu benimkine çok benzettim. Psu olma ihtimalı yüksek. Emin olmak için yeni almadan önce dene.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bloodmoney09

    Az önce rise of Tomb raider'ı yükledim, daha oyunun menüsü açılmadan reset atıyor. Aynı şekilde witcher 3'de açılır açılmaz kapanıyor artık. İlginçtir RE7'de sıkıntı yok. Neden ikisinde yapıp birinde yapmıyor olabilir? Yazılımsal sıkıntı olabilir mi?

    ben sana direk durumu nasil cözecegini aciklayayim.
    öncelikle msi afterbutrner yada evga precision gibi programlardan birini kur. GPU mhz hizi ekranda görebilecegin sekilde ayarla. yani fps degerlerini falan görme özelligi var biliyorsun. senin sadece gpu hizini görmeye ihtiyacin var suan. sonra oyun acilisinda gözün gpu hizinmin ne seviyeye ulastigini gözlemlemekte olsun. örnek veriyorum eger kartinin boost hizi 1200mh ise ama oyun da bu hizin üstünde bir deger görüyorsan sana söyleyecegim: kartin hizini düsürmek ve normale getirmek. evet biliyorum piyasadaki kartlar boost hizinin da üstübne otomatik cikip daha iyi performans veriyor evet güzel birsey ama nedense bazilari ciddi sorun yasatiyor. ayni sorun bende de var ve bu sorunu bu sekilde cözebiliyorum sadece. bende de tomraider da daha ana menüde reset atiyor. daha ana menüde GPU kullanimi %100 e ulasiyor ve Boost GPU hizi 1020 iken 1090 a cikiyor bende ve reset atiyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bloodmoney09

    Yorumlar için teşekkürler. Yarın bir bilgisayarcı bulup deneme yapmaya çalışacağım. Sorunu bu şekilde bulursam ne ala. Ancak bulamazsam psu alacağım sanırım. Bana piyasadaki uzun ömürlü 650-750watt arası 80+ bir psu önerebilir misiniz? Bütçe max 500tl.

    Ayrica PSU degistirme islemlerini bende denedim ve olan parama oldu. PSU sorunu degil. Cünkü sendede ayni sekilde TOmb Raider in ana menüsünde direk yapiyor. Bu arada bendeki Asus model. ve daha önceki asus kartlarimda da bu sorunu yasamistim. Suan asus a karsi biraz antipati olusmaya basladi.
  • Hocam tam anlamadım. Menü gelmeden sistem resetliyor nasıl kontrol edeceğim mhz değerini? Kontrol etmeden direk mhz'yi aşağı çeksem olmaz mı?
  • bloodmoney09 kullanıcısına yanıt
    Bencede psu sorunu yaşıyorsun, eVGA SSC ler yğksek hızlarda çalışan kartlar ve fabrika çıkışı o.c li kartlar olduğundan stok karta göre daha fazla güç tüketirler ancak mevcut psu bu karta fazlasıyla yeterli gelmesi gerekirken sorun çıkartıyor, psu 2 yılı aşkın bir süreden beri kullanımdaysa değer kaybetmiş olabilir yada arızalanmış olabilir ve zaten xigmatek model sıralamasına göre calibre serisi alt (giriş ) sınıfta yani çokta kaliteli değil.

    Yeni alacağın bilindik bir markaya sahip 500W psu da işini fazlasıyla görebilicektir.

    Sana bosst hızı düşür öyle kullan diyen arkadaşı sallamana da hiç gerek yok, çünkü boost hızını düşürücek olduktan sonra SSC ibaresinn hiç bir anlamı yok, o modelin SSC versiyonları GPU boost hızı olrk oyunlarda 1460mhz lerde gezer, misal bende msı modeli var boost hızı 1279mhz olrk verilmiş ancak boost 2.0 ile oyunda hızı 1380mhz de yani boost 2.0 zaten 60-100mhz arası markaya göre maxwel kartlara ekler, bende üzerine 150-160mhz daha koyabiliyorum (1530-50mhz gibi hızlara ulaşıyor) ve hiç 1 sıkıntı çıkartmıyor, kısaca fabrika çıkışı gelen bu hıza snn müdahale etmen hem gereksiz hemde yersiz olur ve haliyle kartın olmasın gereken performansınnda altında çalışması gibi bir durum oluşur v.s.




  • 2 secenek var ya psu yada ekran kartında sıkıntı var

    aldıgın yer pc topluyorsa kasayı kucakla gotur (ekran kartını aldıgın yer)

    test etsınler
    ekran kartında sıkıntı yoksa
    bana kalırsa psu u degıstırmek zorunda kalabılırsın

    kurumsal bır fırma degılse yanı vatan vs gıbı

    adamları ısı bılgısayar ıse zaten power vardır ellerınde orada test ederler
  • Ne yapacağımı şaşırdım. Kartı vatandan aldım. Denemek için stok verisinin çok az altına çektim ama yine aynı sonuç, daha aşağı çeksem belki işe yarayabilir ama gerçekten potansiyelinin altında kullanmak yazık olur.
  • 2017de fx 6300 ve gtx 960 almak. Kafamda deli sorular. Umarım ikinci eldir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aida uzrinden hep islemci hemde gpuyu sirasiyla yuke sok. Sonra ikisine birden yuk ver bakalim hangisinde reset aticak. Furmark vs de dene gpu icin . Eger cpu veya gpu ayri ayri yani tek tek yuk altinda sorun yapmayip ayni anda yuklenildiginde problem yasaniyorsa sorun muhtemelen psudur.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün vatan'a gidip durumu anlattım. Servisteki arkadaş sağolsun çok yardımcı oldu. Hem başka ekran kartıyla hem de powerla denedik sonuç sıkıntının powerdan kaynaklı olduğu çıktı. Bende CORSAIR CX SERİSİ 80PLUS 750W psu alıp taktım. Çok şükür şimdi sıkıntı yok. İlgilenen her arkadaşa teşekkür ediyorum.
  • bloodmoney09 kullanıcısına yanıt
    Güç sorunu olduğu çok belliydi zaten ama baya masrafa girmişsin ve o karttan 3 adet besleyebilecek bişey almışsın herhalde ileriye dönük bişey olsun istedin yada vatandaki vatandaşın gazına gelmişte olabilirsin yani şu f/p olrkta (aldığının yarısı fiyatına) güç olrkta yine fazlasıyla yeterliymiş yinede hayırlısı olsun güle güle kullan tabiki ve sorunun çözüldüğü içinde gözün aydın diyelim :http://www.vatanbilgisayar.com/thermaltake-litepower-650w-guc-kaynagi.html




  • Eyvallah hocam. Yok gazdan değil gitmeden buna karar vermiştim zaten. İleriye dönük kullanırım diye 80+ olsun istedim.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.