Şimdi Ara

Gtx 780ti vs R9 390 Hangisini Seçmeliyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar arkadaşlar. Bu iki kart arasında kaldım. Hangisini Tavsiye edersiniz. Yoksa 250 tl daha verip r9 390 mı almalıyım.Saygılar.

    Not: Gtx 780ti 1000tl, R9 390 1250tl



  • imzadaki sistemle mi kullanacaksiniz?o islemci yetecek mi o kartlara 3 ghz?
  • Eger işlemci core 2 quadsa düşünme bile i5 2500 ün altındaki işlemcilerle bahsettigin kartlardan tam performans alamassın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangisi yeniyse o daha iyidir aslında ama fiyat farkı baya var. Cebine göre hareket etmelisin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nerde 1000 tl sıfır var mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • r9 390 tabiki ama o imzadaki işlemciyle yazık olur ekran kartına



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 19 Şubat 2016; 16:41:05 >
  • Önce işlemciyi değiştir, ondan sonra her zaman yeni kartlara yönelmeniz daha iyi olur. Çünkü sürücüler ve diğer yazılımlar en ilk yeni kartlara çıkar ve ayrıca yeni teknolojiler barındırdığından dolayı daha düşük güç tüketimi, daha iyi soğutma teknolojisi, gelecek yeni yazılımlar gibi bir sürü etken sayabilirim. Şu anlaşılmasın 780 ti çok iyi bir karttır ancak daha yeni ekran kartı aldığın zaman daha uzun süre de kullanma imkanın var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selmand

    Hangisi yeniyse o daha iyidir aslında ama fiyat farkı baya var. Cebine göre hareket etmelisin.

    Yenilik, verimlilik, guncellige baktigimiz zaman zaten sonuc bizi Gtx 970'e goturuyor. 390 dedigimiz kart 290'in rebrand'i dir ayni gcn 1.1 mimari kullaniliyor bu da artik cok eski kalmaya basladi Maxwell'a oranla. 780Ti, ise cuda cekirdekleri bakimindan iyi karttir- o.c potansiyelide iyidir fakat bu da 970 varken tercih edilmez 3GB VRAM ve 2. jenerasyon Kepler mimariye sahip oldugu icin.

    Eger imzadaki cpu icin kart bakiliyorsa bu kartlar olmaz max. r7 265-750Ti falan takilabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asisvénia -- 19 Şubat 2016; 18:22:33 >
  • 780 ti 2016 ve daha sonra çıkan oyunlarda vram yüzünden sıkıntı çıkarabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • madhearted20 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Performansları benzer olsada (OC altında) bellek avantajı ile R9 390 tercih sebebi olur. Akabinde 390'u sıfır mı alacaksınız bilemiyorum ama yinede sıfıra yakın olacaktır.

    GTX 780Ti fiyatına göre 6GB olsa düşünülebilirdi. Fakat NVIDIA tarafında Pascal mimarisinin yaz civarı geleceğini düşünürsek Kepler'in de zamanı kalmadı artık. Şu an OC altında performans olarak rakiplerinden pek farkı olmasada (rakipleride OC'li durumda düşünüyoruz, stock değil) artık sürücü ile performans artışının gelmeyeceği de bir gerçek. Belki çok istisnai durumlar için artış yaşanırsa yaşanır, yoksa yaz itibari ile tüm odaklar Pascal'a yoğunlaşacaktır.

    Sonuç olarak dediğim gibi R9 390 ne kadar tamamen saf güncel bir kart olmasada, 8GB bellek ve rakibine göre bir tık güncel olmasıyla şu durumda tercih sebebidir.
    __________

    Tabii bu iki kart arasında durumlar böyle. Yoksa alternatif olarak başka kartlarda mevcut. Konu başlığında geçmediği için detaya girmiyorum.

    Akabinde imzanızdaki sistemi kullanıyorsanız; bu ekran kartları sizden epey uzaktalar maalesef. İşlemci değişimi şart.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Öncelikle arkadaşlar tüm yorumlarınız için tşk ederim.

    Gtx 780 ti ASUS DCII OC modeli 3gb 384bit.2.el olarak garantili 1000 liraya buldum.İmzamdaki sistem ile biraz kullanacağım darboğaz olacaktır fakat 4-5 ay sonra i7 6700K ve MSI Gaming M7 anakart ile devam edeceğim.Sistemimi yakın bir zamanda yükselteceğim.Ayrıca araştırmalarıma göre R9 390 Gtx 970 den bir tık önde.Şimdi sistemimi yükselteceğim bu aşamada imzamdaki sistem ile kullanmam ne ekran kartına nede işlemciye zarar vermeyecek diye biliyorum.Yanlışsam düzeltin.Saygılar.
  • Asisvénia kullanıcısına yanıt
    Hocam siz ağır nvidia fanısınız nerde r9 konusu görseniz ya da başlık açsanız nvidiayı savunuyorsunuz lütfen insanları yanlış yönlendirmeyin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kebabs

    Hocam siz ağır nvidia fanısınız nerde r9 konusu görseniz ya da başlık açsanız nvidiayı savunuyorsunuz lütfen insanları yanlış yönlendirmeyin.

    Yazdigim yazilarin hepsinde var olan seyi soyluyorum, kendi kafama gore onerdigim seyin artilarini uydurmuyorum zaten fark ettiyseniz de olabildigince hep teknik konulardan ornek veriyorum ''R9 390 daha iyidir, onu al.'' gibisinden 1 cumlelik yazi yazip ortadan kaybolmuyorum. Cok merak ettim, yazilarimda bu kadar fanlik derecesine kadar ne yazmisimda milleti yanlis yonlendirmisim ornek verebilir misiniz ? 2x2= 4 eder, bazi dogrular sizin hosunuza gitmiyorsa onu bilemeyecegim.
  • Asisvénia kullanıcısına yanıt
    Benim hoşuma gitmeyen bişey yok babamın firması değil amd ama her araştırdığım gtx 970 vs r9 390 konusuna yorum atmışsınız bazı dedikleriniz tabi ki doğru ama gtx 970 in hiçbir sorunundan bahsetmemişsiniz ya da sorun olmaz demişsiniz iki kartta bana göre alınabilir.Ama demezlermi ki bu kart bu kadar kötü madem gtx 970 niye bunun seviyelerinde fps veriyor biraz eleştirirkende insaf edin.
  • Adam yerine koyup şerefine hâkâret ettiğine değmez. Sen zararlı çıkarsın, hiç gerek yok. 390, kötüymüş çünkü 970 yeniymiş; ama 780Ti de idare edermiş. Destur!
    Sahtekârlığın bu kadarına hiç bir kullanıcının söyleyeceği birşey yok; çünkü birbirine forumdâş diyen insanların takınacağı tutum içten pazarlıklılık değildir diye düşünüyorum.
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Hocam kimseye seçiminden dolayı hakaret etmem taraflı bir yorumum bile yok belki günlerce karşılaştırma videolarına veya yazılarına bakmışımdır ve iki kartından fps bakımından bariz bi üstünlüğü yok tabi ilerde ne olru bilmem ama bi kartı bukadar gömüpte diğerini övmek ayıp .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kebabs -- 27 Şubat 2016; 16:21:16 >
  • Şimdi ben bu adamla aynı forumda yazdığıma utanırım şahsen.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.