Şimdi Ara

GTX 550 Ti furmarkta 88 derece

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu normal mi? Not: Termal macun 4 ay önce 6W/M-K değerinde Wipaste C2 2021 ile değiştirildi ve blokta toz vardı onu fön makinesi ile kartı sökmeden temizledim. Kasam ASUS Vento A9 ve CD ROM un altındaki delikli yerlere fan vidaladım ve içeri doğru gayet güzel üflüyor. Olan 2 fan yerlerine de fan takılı. 3 Fan var kasada. Sanırım kartta problem var.

    Edit: Şunu söylemeyi unutmuşum, fanının bir kanadı kırık olduğu için orijinal fanından 1 tane temin etmiştim. Fan da yeni.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknodeli14 -- 3 Ocak 2022; 19:2:19 >



  • GTX 550 Ti furmarkta 88 derece

    Furmark:

  • kasada arka kısımda fan varsa o dışarıya üfleyecek ve içerideki sıcak havayı tahliye edecek, ön kısımda fan varsa o içeriye üfleycek, kısaca tüm fanlar içeriye üflerse içeride e.kartıda, işlemcide, anakart chipseti de, disklerde boğulur.


    Yani sen, kasada fan olan kısımlarına fan taktım fln deyince, belki hepsini içeriye üfletmek gibi bir yanlış yapmış olabilirsin gibi düşündüm.

  • GuvenDMRK kullanıcısına yanıt

    Yok yapmadım. Egzoz fanı dışarıya doğru üflüyor. Bir ara uzay montaja geçip test yapacağım. sizi bilgilendiririm.

  • Soğutucu tam oturuyor mu?

  • Bu gtx 550 ti derken hangi modeli ki? 88 de sabit kalabiliyor... Tek fanli bir model ise, ek olarakta yasliligina ver... Bende cift fanli gtx 560 ti directcu2 var bosta 50 derecedeydi, furmark yapmadim sanirim, yada unuttum, onda mx-4 sürülüydü. Artik isinmasinin sebebi beslemelerinden kaynakli olmasi muhtemeldir, diye düsünüp kenara cektim. Macun yenileme islerinde yillarin tecrübesi var. Ayni macun, gtx 770 inno3d + aftermarkt sogutucu arctic twinturbo II de max furmark 69 dereceyi görüyordu. Islemcilerimede ayni tüpten kullanmistim. Farkli bir macun denemedim, gpu icin kyronaut iyi diyorlardi, denemek lazim aslinda. Sende de su olabilir, belki senin macunda bir sikinti vardir, daha önce bu macunla iyi sonuc alan var mi? Ben daha duymadimdi bu modeli, ilk defa senden duyuyorum. 4 ay önce de furmarkta 88 derecede miydi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kunGFu

    Bu gtx 550 ti derken hangi modeli ki? 88 de sabit kalabiliyor... Tek fanli bir model ise, ek olarakta yasliligina ver... Bende cift fanli gtx 560 ti directcu2 var bosta 50 derecedeydi, furmark yapmadim sanirim, yada unuttum, onda mx-4 sürülüydü. Artik isinmasinin sebebi beslemelerinden kaynakli olmasi muhtemeldir, diye düsünüp kenara cektim. Macun yenileme islerinde yillarin tecrübesi var. Ayni macun, gtx 770 inno3d + aftermarkt sogutucu arctic twinturbo II de max furmark 69 dereceyi görüyordu. Islemcilerimede ayni tüpten kullanmistim. Farkli bir macun denemedim, gpu icin kyronaut iyi diyorlardi, denemek lazim aslinda. Sende de su olabilir, belki senin macunda bir sikinti vardir, daha önce bu macunla iyi sonuc alan var mi? Ben daha duymadimdi bu modeli, ilk defa senden duyuyorum. 4 ay önce de furmarkta 88 derecede miydi?

    74 dereceydi diye hatırlıyorum. Şu bakır borusuz 1 GB olan modeli. İşlemcide gayet güzel sonuç alıyorum, M200 ile Phenom II X2 560 ın 4 çekirdeğe açılmış halini 4.0 GHz de bana mısın dememişti, stres testinde maksimum 60 derece idi. Acaba çabuk eskiyor olabilir mi diyeceğim de macun kuru değil ya.





  • teknodeli14 T kullanıcısına yanıt

    Yasli kart bunlar bir eli kulaginda oluyor malesef.. 2013 te gtx 770 i almistim, ondan önce gtx 600 lar, daha önceside gtx 500 ler yani 2011 civari desek, 10-11 yasinda ekrankarti... Bilemedim, ben yasliligina verdim benimkinin, yoksa taksam calisir hala... Simdi 88 ise yaza +10 koy, ya farkli bir macun denemek yahut nvidia t400 2gb gibi 1500 liralik alternatifleri arastirmak lazim. Simdi yeni bir macun alip, deneyin diyemiyorum o da para sonucta... Underclock ve undervolt ile biraz daha serin kullanilabilir mi acaba?

  • Neyse hocam zaten maksimum osu oynuyorum zaten elden çıkaracağım bilgisayarı. Gittiği yere kadar gitsin. Ekran kartı yüklenmediğim için 50 oluyor en fazla. Gerçi zaten zamanında da ısınıyormuş bunlar.

  • Yardımınız için teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.