Şimdi Ara

GTX 280 AMP! alındı, ilk sorun yasandı :( (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
2.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • geçmiş olsun öncelikle temiz bir işletim sistemi kurup deneyin..
  • anlattığın sorun sürücüyle alakalı olabilir benimde 3870 iceq3 turboyu ilk aldığımda böyle bir sorun olmuştu
    8,3 drv sinden sonra düzeld.bence temiz bir win kur ve en sürücüyü yükle.
  • Öncelikle hayırlı olsun. Bence fazla bile uğraşmışsın, direk yenisi ile değiştir, alalı ne kadar olduki ? Yeni ise direk git değiştir ve servise de gönderme. Ürünğ yeni aldım ve sorunlu çıktı dersin.
  • Windows XP Professional da denemeden servise vermeyin. Fanı % 100 de kullanın. GTX lerin çok ısınacağını önceden tahmin etmiştim ama inanmamışlardı.
  • kasayı yeni toplamıstım zaten, dolayısıyla temiz bir vista kurmama gerek yok sanırım, yani sistem son 24 saattir kullanılmakta.
    win xp de crysis i very high da acamıyoruz dolayısıyla benim kartımı alma amacımdan sapmıs oluyorum, yoksa diger birkac oyun harıc 4870 benim icin yeterli olabilirdi. ayrıca 800ytl bir ekran kartına verip de daha sonra belirli bir isletim sistemine mahkum olmak istemem o kadar para veriyorsam istedigim win versiyonunda istedigim oyunu istedigim ayarlarda oynamak isterim.
    fanı %100 de kullandıgım halde crysis gpu benchmarkını tamamlayamıyorum sonlara dogru 90 dereceyi gecmesiyle hafif karlanma 95 sonrasında ise renk karısımı ve 100u gorur gormez kapanıyor.
    bu arada birkac farklı oyunda denedım sonuclar soyle:

    FEAR 1600*1200 hersey max. 4xaa ve 16xaf de yaklasık 45 dakika oyun sonrasında auto da calısan %100 fan hızı gpu sıcaklıgı 87-88 civarı karlanma, renk karıstırma yok fakat video gecislerinde hafif bir duraksama var.
    QUAKE 4 1600*1200 ultra high yaklasık 30 dk. oyun sonrasında autoda calısan %100 fan hızı ve gpu sıcaklıgı 90-91 derece karlanma ve renk karıstırma yok, oyun ıcınde mouse u hızlı bir sekilde saga sola hareket ettirince sankı kart kasılıyormus gibi dalgalanma yapıyor.




  • sorununu anlat mümkünse kasayı al orda göster bende değişim yapılmalı 1hafta olduysa birebir değişim hakkın var unutma... sen değil onlar düşünsün nvıdıa baya para saydın karşılığını alamadın
    ürün sorunlu defolu işde hakkını ara
  • Bende bir GTX 280 Amp Edition kullanıcısıyım. Kart çok ısınıyor evet ama fan hızlandığında soğutmasını da biliyor. Ben everest ile G15'in ekranından her daim izlerim sıcaklık ve voltaj değerlerini. Hiç 105 derece gibi bir sıcaklık görmedim! Kartta arıza olacağını sanmıyorum. Kasanın kapağını aç, sıfırdan makinayı kur, vista yükle, son sürücüleri de yükle!

    Eğer denetim masası içerisinden Nvidia ayarlarına giripte Gelişmiş sekmesini aktifleştirirsen Fan hızı otomatik ARTMAZ!!!!!!!!!!!
    Kart cayır cayır yanarken hız %40'ta sabit kalır. Ben aynı problemi yaşadım. Sıfırdan kurulum yap ve Nvidia menüsünü hiç kurcalama.
    Güç kaynağına gelince, bu güç kaynağı senin için yetersiz gelir dostum. Ben de Tagan 600Watt kullanıyordum cazur cuzur ötüyordu alet ve kesiliyordu görüntüler. 1000Watt'lık bir güç ünitesi alırsan hem SLI yaparken zorluk çekmezsin, hemde şimdi. Sana önerebileceğim PSU : LC Power 1000Watt. Fiyatı da performansı da çok iyi. Ben kullanıyorum... İşlemcin zzaten güçlü, board güçlü, ekran kartı da güçlü, raid sistemin varsa bi de, güç yetmez... 1000Watt şart

    Bu arada çok kalite bir kart almışsın arkadaşım, hayırlı olsun inşallah. Yeni physx sürücüleri de geliyor 12 ağustos'ta o zaman daha keyifli olacaktır senin için de...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaanaysel -- 8 Ağustos 2008; 3:13:13 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: deeper_inside


    quote:

    Orjinalden alıntı: eric13


    kardeşim ne zorluyorsun arızalı işte yukarıda bir tane örnek aynı senin ki gibi atiye b.k atmakta üstünüze yok ama nvidia da aynı sorun olunca (hata daha beteri fan hızı bile etki etmiyor) direkt savunmaya geçiyorsunuz


    ne atiye b.k atması bilader agzını topla ne bicim konusuyorsun sen, okuman yazmanda mı yok!!!
    ben ne zaman ati icin olumsuz laf etmisim aksine sanayi ve elektronik mallarda arıza cıkması normal demisim ne savunmasından bahsediyorsun??


    o b.k atma kısmı sana ait değil hemen herşeye atlama
  • guc kaynagı konusunda gtx 280 incelemesi yapan sitelerde yukte sistem guc harcaması 400W civarında oluyor, nvidia nın resmi tavsiyesi 550W, benim guc kaynagım 700W yani bilemiyorum eger cidden guc yetersizliginden kaynaklanan bir sorun varsa ve nvidia buna ragmen 550Wlık oneride bulunuyorsa yazıklar olsun ne diyim...fan hızı sabit degil gpu-z den takip ediyorum, yuke binince artıyor ve kapanmadan once %100de calısıyor.

    Kartı bu sabah 1-1 degısım talebiyle eksen bilgisayara kargoladım arkadaslar bakalım ne olacak gelismelerden sizleri haberdar ederim, yardımcı olmaya calısan herkese tekrardan tesekkurler.
  • anakartin crossfire destekliyor
    eger karti 2. slota crossfire slotuna takdiysan bu problem olur
    bende 80 derecede calisan kart hizla 120 dereceye cikiyordu crossfire slotunda takili iken
  • kart cpu ya yakın olan pcie 2.0 x16 slotuna takılı idi..
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.