Şimdi Ara

gtx 1080 slot ve fps sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar yaklaşık 2 sene önce evga gtx 1080 almıştım çok da memnun kalmıştım neyse geçtiğimiz günlerde 2. ss takacağımdan ssd ile ekran kartı dip dibe olmasın dedim ekran kartını 16xten çıkarıp pcie 8x'e taktım takmaz olaydım. Çok rahat bir şekilde oynadığım birçok oyunda fps problemleri yaşıyorum şu anda cod warzone da mesela en low ayarlarda 40-50 fps alıyorum. Neyse dedim slotu değiştireyim tekrar pcie 16x'e takayım olmadı ekran kartını görmüyor slot anakartta problem mi var diye düşünüyorum internette araştırırken 8x ile 16x arasında çok performans farkı olmadığını gördüm ancak GPU-Z'den Bus Interface'e baktığımda x1 olarak gösteriyor.

    Nvidia denetim masasında da x4 olarak gösteriyor. Slotlar fps'e bu derece etki eder mi? Sizce problem nerede? Normal pc kullanımım da bir sorun görmüyorum ancak benchmark testi yapayım dedim mesela ssd ve ekran kartını görmedi haliyle sonuç vermedi. Sistemde görünüyor ancak benchmarkta görünmüyor. Bios ve ekran kartı driver'ı en son sürüm güncel bios sıfırlama vs. de yaptım olmadı hiçbir şekilde 16x'e taktığımda ekran kartı görünmüyor monitörde no signal diyor 8x'e takınca da 1x-4x vs. gibi görünüyor. Anlamadım gitti. Şu lanet korona olmasa anakartı garantiye yollayacağım da şimdi uğraş dur. Bios da bu pcie slotlarının olduğu bir yer var mesela hiçbirinde ekran kartı takılı olarak görünmüyor bu konuda pek bir bilgim de yok açıkcası pcie sorunu konusunda internette bir sürü sorun konusu var ancak hiçbirinin net çözümü yok. Yardım eden olursa çok sevinirim


    Sistemim:
    Asus rog crosshair VII Hero
    Evga Sc gtx 1080
    Gskill trident Z 3200 mhz ram
    Corsair rm750 psu
    Samsung 970 evo 250 gb ssd
    Ryzen 7 2700x işlemci







  • Önce chipset ve e.kartı sürücüsünü kaldır/temizle, sonra kartı 16x e takıp chipset ve e.kartı sürüclerini tekrar kurup öyle denersin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.