Şimdi Ara

GTA 6 geliştirilirken Take-Two, işten çıkarmalar yapacağını açıkladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • GTA 6 geliştirilirken Take-Two, işten çıkarmalar yapacağını açıkladı
    GTA 6’yı geliştiren Rockstar stüdyosunun da sahibi olan Take-Two, kısa bir süre önce yaptığı yasal bildirimde yıl sonuna kadar işgücünün yüzde 5'ini işten çıkaracağını açıkladı. Take-Two CEO’su Strauss Zelnick, geçtiğimiz ay yapmış olduğu açıklamada ise "Yapılacak en zor şey meslektaşlarımızı işten çıkarmak ve şu anda herhangi bir planımız yok" demişti.



    Take-Two, 600 kişiyi işten çıkarıyor



    İşgücünün yüzde 5’ini veya yaklaşık 600 çalışanını işten çıkartacak olan Take-Two, aynı zamanda geliştirilmekte olan birkaç projeyi de iptal edecek. Ancak şu anda hangi ekiplerin kesintilerden etkileneceği ya da hangi projelerin iptal edileceği tam olarak belli değil.



    Take-Two Interactive, Grand Theft Auto ve Red Dead Redemption'ın geliştiricileri Rockstar Games ve Cloud Chamber, Firaxis ve Ghost Story Games gibi ekipleri içeren 2K Games de dahil olmak üzere Private Division, Zynga ve Gearbox'ın ana şirketi konumunda. İşten çıkarmalar ve proje iptallerinin 160 milyon ila 200 milyon dolara mal olması beklenirken şirket yıllık olarak 165 milyon dolar tasarruf sağlamayı planlıyor.



    Ayrıca Bkz.Fallout 76, dizi uyarlaması sayesinde Steam’de oyuncu sayısı rekorunu kırdı



    Şirket 2023 yılında 5,3 milyar dolar gelir elde ederek bir önceki yıla göre yaklaşık 2 milyar dolarlık bir artış kaydetmeyi başarmıştı. Aynı zamanda birkaç hafta önce Take-Two, Borderlands'ten sorumlu stüdyo Gearbox'ı 460 milyon dolara satın almıştı. Firma, halihazırda geliştirilmekte olan GTA 6’yı ise 2025 yılında piyasaya sürmeyi planlıyor.




    Kaynak:https://www.engadget.com/take-two-plans-to-lay-off-5-percent-of-its-employees-by-the-end-of-2024-235903990.html







  • Çalışanına verdiği masadır,sandalyedir,teknolojik donanımdır,bunların tükettiği enerji maliyetidir,ulaşım masraflarıdır,fazla mesai ücretleri ve ek primlerdir,fazladan personel için gerekli ofislerin kira bedelleridir ve devlete ödedikleri çalışan gelir vergisi + maaşı da katınca ABD'de bu rakamlar çok da hayal olamıyor :)

  • Küresel çapta bu tarz haberleri sık duyar hale geldik. Gerçi bu tarz büyük firmalar işten çıkardığı çalışanının hakkını fazlasıyla veriyor ve yeni iş bulana kadar refah seviyesini düşürmeden yaşayabilmesini sağlıyorlar.

  • ozman GTA6 2028 çıkar :)
  • 600 insanı işten çıkararak 165 milyon dolar kar etmeyi planlıyor. Bu çalışanlara aylık 23.000 dolar maaş verdiği anlamı taşıyor. Gerçekten veriyorlar mı?
  • Mersin(Caretta) kullanıcısına yanıt

    Çalışanına verdiği masadır,sandalyedir,teknolojik donanımdır,bunların tükettiği enerji maliyetidir,ulaşım masraflarıdır,fazla mesai ücretleri ve ek primlerdir,fazladan personel için gerekli ofislerin kira bedelleridir ve devlete ödedikleri çalışan gelir vergisi + maaşı da katınca ABD'de bu rakamlar çok da hayal olamıyor :)

  • Mersin(Caretta) kullanıcısına yanıt
    Bu nasıl bir matematik? 165milyon$ çalışanların tazminatları ve diğer iptallerden ötürü yapılmayan masraflar, bu kısma niye takıldınız? oradan çıkarılan yazılım işçileri (mühendis) işsizmi kalır? :)
  • Ohah 12 bin çalışan

    Gerçi adamların ortaya koyduğu kaliteyi düşünürsek bir yandan normal geliyor bu sayılar :)

    %5 kovmak hiçbir şey.

    %30'a kadar işten çıkarma bile gayet normal şu dönemde
  • Yıllarca kâr ve satış rekoru kırdı GTA ve o kadar ellerindeki nakite, birikime rağmen çalışanlarının %5ini kovuyor kurumsalsızlık böyle birşey. Ayrıca son 10 yılda Tesla çılgın satışlar yaptı ve şuan belki Dünyadaki en değerli yeni tekn. Şirketlerinden biri ama onlarda çalışanlarının %10ununu kovuyor...
  • 1BilimAdamı kullanıcısına yanıt

    Borsaya açık şirket olmanın bedeli bu aslında. Kurumsalsızlık ile alakası yok.


    Hissedarların kar oranı düşmesin diye bunlar yapılıyor.

  • 1BilimAdamı kullanıcısına yanıt

    Kurumsal olsaydı nasıl olurdu bu işler. Merak ettim

  • mehmet_clk M kullanıcısına yanıt
    165 milyon dolar telaffuz edilince takılıyor bir şekilde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.