Şimdi Ara

GSS PRİM BORCU (46. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
980
Cevap
39
Favori
128.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Skylik S kullanıcısına yanıt
    yıllar önce bir kağıt geldi borcunuz var ödeyin diye ondan sonra daha da bir şey gelmedi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • oki91 kullanıcısına yanıt

    hocam peki borcu ödediniz mi yoksa gelir testi yaptırıp sildirdiniz mi borcunuzu? Ya da devlet af filan mı getirdi.

  • Skylik S kullanıcısına yanıt
    bir kısmını ödemiştim sonra ödemedim. bir ara da silmişlerdi. belli olmuyor ne yapacakları.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Değerli arkadaşlar merhaba


    Bu konuda esasen benim mesajlarım vardı (ya da o konu bu konu değil miydi tam hatırlayamadım) ama şu an bulamıyorum.


    Olayın özeti şöyle, ben çalıştığım halde çalışmadığım ve çalıştığım dönemler için tarafıma yansıtılmış bir GSS borcu vardı. İşte öğrencilik sonrası olan ne bileyim ara ara boşta kalmışız demek ki çok da girmiyorum bu mevzulara arkadaşlar netice olarak borcumuz var mı? Evet.


    Şimdi değerli dostlar, e devletten gss borç sorgulama yazdığımda tarafıma yansıtılmış 15 bin tl civarında bir borç gözükmektedir. Bu borçların çoğu çalıştığım dönemde tarafıma yazılmış. Daha evvel dilekçe vs vermek suretiyle çalıştığım dönemdeki yazılan GSS leri sildirsem de, öğrencilik dönemindeki borçları da öğrenci belgesi ile vs sildirsem de bazı dönemlerin borcu silinmiyor. Cimer den de yazdım, SGK dan da yazdım neyse yani silinmiyor işte o dönemlerde boşluklarımız olmuş olabilir çalışmadığımız kısa bir süre vesaire.


    Bu borçlar birikmiş birikmiş ve 15 bin tl olmuş. Şu an çalıştığım için hastaneye gittiğimde herhangi bir engel çıkmıyor muayene olabiliyorum ama görevliler her seferinde borcunu öde diyor. Zaten yıl sonunda aktif çalışsan dahi bu borcun var ise muayene olamayacakmışız öyle diyor hastanedekiler ne kadar doğrudur bilemiyorum.


    Hepsini kenara koyalım. Bugün iş dönüşü ikamet ilçemdeki kaymakamlığın sosyal yardım birimine gittim. Dedim benim borcum var gelir tespiti yapalım sıfırlanır geriye dönük. Dediler ki işte ev sana mı ait kira mı vesaire. Anlattım işte durumları dediler ki senin borcun silinmez hem çalışıyorsun hem oturduğun yer ailenin üstüne vesaire. Buradan bir şey çıkmadı SGK ya git dediler. Ayrıca eninde sonunda ödeyeceksin muhabbeti gelişti burada. Herkes işçi arıyor ayda 400 civarı şu an bunun ödemesi vs herkes istese öder borcu biriktirmeye gerek yok vs dendi ben de çok uzatmadım açıkcası çünkü tartışma büyüyecek gibime geldi.


    SGK da biraz uzak doğrusu ama kafaya koydum ya arkadaşlar, bunu da hal yoluna koyalım muhabbetine gittim. Gittim zaten mahşeri kalabalık bu kadar insan ne yapıyor anlamak güç yani online yapılabilecek şeyleri online yapsalar da bu kadar yığılmasa ne güzel olur ama neyse burayı da geçelim.


    Sıra no aldım dedim bak kardeşim ben öğrenciyken bana borç yazmışsın, öğrenci belgemi de defalarca SGK ya bildirdim bazısı silinmiş bazısı silinmemiş. Çalıştığım dönemde de yazmışsın bazısı silinmiş bazısı kalmış. Bunu bir hal yola koyalım.


    Neyse baktı sistemden öğrenci belgemi ilettiğimi , çalıştığım dönemde yazılan borçtan dolayı da itiraz ettiğimi vs sistemde buldu.


    Neyse bana dediler ki şu an af/indirim vs dönemi değilmiş. Seçime doğru af/indirim vs çıkar ödersin dediler. Zaten benim borcumun çoğunun tahsilinden vazgeçilmiş yanında öyle yazıyor e devletten bakınca. Aynı şeyi burada da söyledi.


    Ben de ödemem dedim az biraz tartışır gibi olsak da eninde sonunda bunu ödeyeceksin muhabbetine getirdiler tıpkı sosyal yardımlaşma vakfında olduğu gibi.


    Neyse ben oradan çıkarken diğer masadaki bir görevli gençsin elin ayağın tutuyor çalışıyorsun niye ödemiyorsun dedi. Ben de hafiften bir yüksek tonla gerekçemi söyledim sonra bana işsizlik yok herkes işçi arıyor ödeyememe diye bir şey yok ayda 400 küsürmüş aslında ödenirmiş muhabbetini anlatmaya başladı. İlaç yardımı vs de varmış hatta eğer ödersen ilaçlara para da vermiyormuşsun onu anlattı. Neyse biraz tartıştık işte oranın şefiymiş o meğerse gel otur anlatayım vs muhabbeti yaptı.


    Neyse arkadaşlar özeti şöyle, kaymakamlıkta dinlediğim şeylerin aynısı burada da anlatıldı bildiğin böyle tek ağızdan çıkmış gibi yani noktası virgülüne aynı. Sanki böyle bir mail atılmış da hani hepsine gitmiş gibi düşünün bu mevzu ile ilgili.


    Arkadaşlar ben SGK dan çıktım öyle. Borcu da silmiyorlar. Yine itiraz ettim bakalım bir şey çıkar mı bilmiyorum. Oradaki görevlilere niye haciz koymuyorsun maaşıma dedim eğer bunu ödemek zorunlu ise mesela niye hakkımda icra açılmıyor dedim ama o konuda bilgisi olmadığını söyledi.


    Böylece son durumu özetlemiş olduk.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 9 Kasım 2023; 17:36:56 >




  • geçmiş olsun, siz-ben- bir başkası... böyle bir yönetim olduğu sürece bu borcu seve seve ödetirler: zamanında aldığım öğrenci kredisini nasıl seve seve ödediysem bunu da borç çıkarırlar bunu da ödetirler...

  • Bu borçların silinmesi söz konusu mu acaba haksız ve saçma bir şey

  • colostrum C kullanıcısına yanıt
    sanmam daha yeni yapılandırma yaptılar. seçim öncesi silerler diye bekledik ama silmediler. yerel seçim öncesi belki tekrar yapılandırma yaparlar. ana para ödenmesi karşılığında faizin silinmesi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bana biriniz yardım etsin 2022 Marttan bu yana sigortalı bir işte çalışmaktayım 2022 marttan bu aya kadar bana her ay GSS borcu yansıtılmış böyle bir şey olabilir mi ? Bir yanlışlık yokmu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cliperinesk kullanıcısına yanıt
    Sgk'ya gidip durumu izah et. silerler büyük ihtimalle.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • gidicem bir görüşeyim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boş vaatlere karnım tok bu haberin daha önceki çıkan seçim vaatlerinden hiç bir farkı yok...

  • oki91 kullanıcısına yanıt

    sildiler 60 tl kaldı sadece


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cliperinesk kullanıcısına yanıt
    onu da öde kurtul ne olur ne olmaz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar silme falan var mı borçları görünürde?

    Böbrekte taş çıktı ürolojiye randevu alıp gittiğimde sadece vezneye 7 lira ödedim. Doktor düşmezse ameliyat dediydi. Veznedeki abi yıl sonuna kadar görülebilirsin tüm bölümlere dedi ama ilaçtan gss borcu olduğu için para aldılar. Şimdi ameliyatta paralımı olur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • caga17 C kullanıcısına yanıt
    2014 öncesi borçların silinme ihtimali varmış. haberler o şekilde. onun dışında her sene yıl sonuna kadar uzatırlar tedavi olayını. ciddi bir sıkıntın varsa ödemeni öneririm ameliyattan da ilaçtan da ücret alırlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oki91 -- 12 Aralık 2023; 17:42:28 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • caga17 C kullanıcısına yanıt

    kaç mm taş

  • Ultrason 8 mm , tomografi 5.5mm.1 aydır düşmedi gitti.

  • Müjdemi isterim.Büyüksün Tayyip Baba! Artık mart 2024'te oylarımız AKP'ye İnşaAllah!



    t24
    Prim borcu olan GSS'liler 2024'te sağlık hizmetlerinden yararlanabilecek
    https://t24.com.tr/haber/prim-borcu-olan-gss-liler-2024-te-de-saglik-hizmetlerinden-yararlanabilecek,1144408
  • çiko miko Ç kullanıcısına yanıt
    Bende borçlar silindi sandım

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.