Şimdi Ara

GRUB4DOS NEDİR BU?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
17.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar dün akşam başıma bu bela çıktı >>>>> grub4dos 0.4.4
    menu end:0x46BB8
    Press ESC for reovery menu
    grub>

    bilgisayarım bu ekranda kalıyor açılırken dos ekranında hdd leri taradıktan tanıdıktan sonra burda çakılıp kalıyor ne yapmalıyım bilgisayarımda win xp ve win7 yüklü ama hiç birine ulaşamıyorum bu ekranı geçemiyorum yani böyle bi sorun yaşayan veya bana yardım edecek kimse varmı format atmak istemiyorum bu sorun formatsız çözülebilirmi acaba lütfen çok önemli...???
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • Yanılmıyorsam grub4dos programı multiboot yapabilmeni sağlayan bir yazılım.Yani xp ve win7 ikisini de açabilmeni sağlamak için öyle birşey kurmuşsun bilgisayara,doğru mudur?

    ESC'ye basınca ne çıkıyor karşına?
  • hayır öyle birşey kurmadım ESC ye basınca hiç birşey olmuyor arkadaşım bilgisayar olayında iyiyim fakat dün akşam kafayı yedim çözemedim bu olayı yaa çıldıracağım format atmak istemiyorum çünkü sonra çok ugraşacağım belki de basit bi olaydır ama anlamıyorum
  • O zaman bilgisayarına işletim sistemi kurarken katılımsız bir cd kullanmışsın..Win7 ve Xp kurarken yanii.
    Nasıl sistemler kurdun pcye?
  • dostum şimdi dün akşam olanları sana daha açık bir şekilde anlatayım:
    bilgisayarımı win7 olarak açmak istediğimde microsoftun orjinal yazılım olmadıgından bilgisayarımın sağ alt köşesinde sende bilirsinki bir yazı çıkıyor ya orjinal yazılım kullanın fln etkinleştir diye anlamışsındır.o çıktı ve masa üstünde hiçbirşey yok ben bişekilde çalıştırdan falan girip ctrl alt del yaparak masaüstünü getirttim fakat ne bilgisayarım ne belgeler hiçbi şekilde explorer.exe ile ilgili olan şeylere giremiyorsun yanı safdışı bırakmış bunları pc. bende xp de açtım pc yi ve win 7 loader 1.7.7 yi indirdim ordan win7 nin yüklü oldugu hdd nin c sine attım sonra win7 den tekrar açtım fakat c ye bi turlu girip açamadım loaderi bu seferde masaustune attım fakat rar. aömama izin vermedi bende teamviewer ile şirketteki bilgisayarıma ulaştım ordan indirdim ve rardan çıkartıp benim evdeki pc nin masaüstüne attım ve tukladığımda loader açıldı ordan ASUS anakart modelini seçip install dedim fakat hata verdi sonra güvenli kipte açıp bir deneyeyim belki ondandır dedim ve restart yaptığım da bu sorun çıktı karşıma işte tüm yaptıklarım bunlar bu esnada ne olmuşsa oldu sanırım pc microsoft tarafından safdışı bırakıldı gibi birşey olabilir diyorum ki bu da hiç karşılaşmadığım bi olay belkide win 7 nin karşımıza çıkardığı bi copy koruma olayıdır ne dersin¿?




  • Valla işin zor..Bir linux live cd ile açıp boot.ini dosyalarını düzenlemen gerekiyor..Boot ayarlarını düzenleyen cdden çalışan programlar da var aslında ama nasıl olur bilmiyorum..
  • evet bende araştırdım grub4dos-0.4.4-2009-03-31_(official_release) dosyalarını cd ye kopyalayıp boot olarak başlatacağım ve esc dediğimde recovery menu sune geçerse tamamdır olmazsa acronis başlangıç cd si ile başlayıp harddiskimdeki win7 nin ilk kurulum haline geri döndüreceğim napalım yapacak birşey kalmıyor aksilik işte benim asıl anlamadıgım olay win 7 etkinleştirme olayı böyle birşeye nasıl yol açtı ve masaüstüne ulaşmamı nasıl engelledi normalde böyle olunca normal şekilde kullanabiliyordun windowsu sadece biraz daha agır ama ne iş anlamadım dostum yinede yardımcı olmaya çalıştın ya çok teşekkür ediyorum kardeşim kolay gelsin...
  • Direk win7 yapmıyor bu olayı..Senin kurduğun boot ayarlarını yapmaya çalışan program karıştırmış ortalığı.
    Yoksa win7 hiç açılmasa bile böyle birşeyi yapmaz yani boot ayarlarını bozmaz..Hem sen açamadıktan sonra nasıl etkinleştireceksin değil mi işletim sistemini?Saçma yani


    Sen şu dediğini bir yap bakalım..
  • evet haklısın mesut mantık olarak saçma olur...sanırım açılışta xp mi win7 mi diye sorabileceği bir kayıt beyninde kalmamış silinmiş ve ben pc yi nerden açacağım diye kendine sorduğu için verdiği bir hata ve o silinen satırı ekleyebilirsem eger sorun ortadan kalkacak değilmi? şöyle düşünüyorum ben benim için önemli olan win7 olduguna göre xp yüklü olan hdd ye format atıp tekrar kurarsam ve ordan windowsa girip başlangıç ve kurtarma bölümüne o satırı eklersem win 7 yi görür ve açar değilmi,sence ?deneyip bakıcaz artık ama akşama bakabilirim şuan şirkette oldugum için, tşkler mesut bi sonuç alırsam yazarım buraya,görüşürz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hbayrak -- 5 Aralık 2009; 11:17:55 >
  • Dostum

    Bir live cd ile açıp Win7 nin kurulu olduğu sürücüye girip boot dosyasını düzenlersen ve açtığın live cd ile xp olan diski formatlar isen sistemini açabileceğini düşünüyorum.
  • win7 cd si ile açıp komut satırında fdisk /mbr yaz daha sonra restart at tekrar win7 cd sile açıp başlangıc kurtarma yap.grubfor dos senin durumunda bios emulasyonu için kullanılıyor sanırım.
  • hmm bu dediğin mantıklı bdivrik bunu deneyeceğim işe yarayacağa benziyor çok teşekkur ederim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hbayrak -- 5 Aralık 2009; 11:43:59 >
  • evet mesut bu da aklıma geldi olabilir evet akşama bakıcaz artık teşekkurler aksilik işte başa gelen çekilir :))
  • arkadaşlar konuyu hortlatmak sayılmaz çok eski değil ama bende de aynı sorun baş gösterdi.

    http://i49.tinypic.com/2cfd4wn.jpg
    http://i47.tinypic.com/2605vl1.jpg

    ekran görüntülerini sizinle paylaşayım belki yardımcı olursunuz diye düşündüm.

    okulumun win7siin kurdum ama okul içinde etkinleştiremediğim için süresi dolmuştu. sonra tekrar bir önce kullandığım win7 ultimate'i kurdum. ki her seferinde hdd yi silipte kurarım üstüne kurmuyorum yani.

    1-2 çalıştı cihaz bir şey sormadı ama son günlerde ara ara bu yazı geliyor. ne zaman çıkacağı belli olmuyor. reset'e basıp tekrar başlatınca gelmiyor. gibi bir sorunum var.

    herhangi bir fikri olan varmı?




  • WİNDOWS without loader'ı seçtiğinde windows açılıyor mu direk?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: levent.kirca

    herhangi bir fikri olan varmı?




    Windows için Otomatik Grub Kurulumu
    konusunu inceleyin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

    WİNDOWS without loader'ı seçtiğinde windows açılıyor mu direk?


    valla yemediği için genelde direk reset'e bastım.. bir daha çıkınca denerim..


    quote:

    Orijinalden alıntı: nihat35nihat


    quote:

    Orijinalden alıntı: levent.kirca

    herhangi bir fikri olan varmı?




    Windows için Otomatik Grub Kurulumu
    konusunu inceleyin.



    hocam iyide orada kurulum anlatıyor. bunu ben yapmadım. kurmadım yani. kendiliğinden oldu. daha önce kullandığım bir win7 dvd si vardı. okulun lisanslı olunca onla denedim. bir öncekinde bir soruntu. okul olmayınca tekrar eskisine döndüm. yani aylarca kullandığım dvd'den kurduğumu tekrar kurdum.




  • arkadaşlar bende de aynı sorun var.dünden bu yana böyle yapıyor.
    ESC ye bastığımda karşıma gelen ekrandan "windows without loader" seçimini yapınca bilgisayar açılıyor. bu sorunu nasıl düzeltebilirim acaba?
    daha önce böyle bişey görmedim, lütfen yardım edin ve şu karşılama ekranından kurtulayım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: levent.kirca

    arkadaşlar konuyu hortlatmak sayılmaz çok eski değil ama bende de aynı sorun baş gösterdi.

    http://i49.tinypic.com/2cfd4wn.jpg
    http://i47.tinypic.com/2605vl1.jpg

    ekran görüntülerini sizinle paylaşayım belki yardımcı olursunuz diye düşündüm.

    okulumun win7siin kurdum ama okul içinde etkinleştiremediğim için süresi dolmuştu. sonra tekrar bir önce kullandığım win7 ultimate'i kurdum. ki her seferinde hdd yi silipte kurarım üstüne kurmuyorum yani.

    1-2 çalıştı cihaz bir şey sormadı ama son günlerde ara ara bu yazı geliyor. ne zaman çıkacağı belli olmuyor. reset'e basıp tekrar başlatınca gelmiyor. gibi bir sorunum var.

    herhangi bir fikri olan varmı?


    Arkadaşlar aynı sorun bende devar 4 gündür nette araştıyorum bir türlü bulamadım.. Eğer çözümünü bulan varsa ve yardımcı olursa çok sevinirim....




  • arkadaşlar bu sorunun çözümü bütün günümü aldı denemediğim program kalmadı diyebilirim fakat en sonunda aşağıdaki şekilde çözmeyi başardım,

    windows7 dvd ile sistemi açıyoruz ülke ve dil seçimini yaptıktıkdan sonra "repair your computer" diyoruz buradan komut satırını seçiyoruz. windows un yüklü olduğu partiton a girip sırasıyla
    1. bootrec /fixboot
    2. bootrec /fixmbr

    diyoruz,

    Herkese geçmiş olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyberem -- 4 Ağustos 2010; 18:06:00 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.