Şimdi Ara

Grub Error 22

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Ben bilgisayarıma c: ye ubuntu yükledim. d: yi de ntfs biçimde formatladım.daha sonra bilgisayarı ubuntu live cd ile açtım.Gpart ile tekrar bölümleri ayarladım. c: ve d: ntfs formatında boş olcak şekilde tekrar formatlandırıldı.Daha sonra elimde olan vista home recovery cd leri ile c: ye tekrar vista kurdum(recovery yaptım!)(recovery yapınca tekrar boot ayarlarını yapmıo). d:boş duruyor şu an.

    Ama şöyle bi sorun var.Bu lanet olası grub u en en başa yüklemişim.beyefendi gitmiyor ve error 22 diyip kalıyor.böylelikle c: de vista kurulu ve d: boş olmak üzere ben bilgisayarıma giriş yapamıyorum.

    umarım anlatabilmişimdir.

    Şimdi ben bu grub tan kurtulup mbr mi nasıl vistanınkine çevirebiirim??

    Yardımlarınızı bekliyorum.



  • Windows için Otomatik Grub Kurulumu konusunu inceleyin.

    Windows için Otomatik Grub Kurulumu - Ghostu C:\ den çalıştırmak gibi... konusunda blue_life arkadaşımız boot.lst dosyasının içeriğini vermiş, incelerseniz sorunu çözebilirsiniz.
    Grub kullanarak problemini çözebilirsin ama diğer programların kullanımı daha rahat. Bunun için VistaBootPRO kullanmak gerekiyor, gerekli açıklama için buraya bakin.
    Recovery CD'lerinle olmuyor olabilir bir vista DVD'sinde install now penceresinde Repair your computer a tıklayalım, sonra vista kurulu HDD'yi seçip next diyelim, sonra command prompt u seçelim ve VISTA'da MBR tamiri;
    bootrec.exe /fixMBR
    bootrec.exe /fixBoot




  • teşekkür ederim yardımlar için.mesajdan önce vista dvd si buldum commant promta girdim ama yazacağım komutları tam olarak bulamadım.ben de install vista dedim.vista yı kurarken completing installation da takıldı kaldı.ben de nasılsa grubu silmiştir dedim kapattım bilgisayarı ve sonra tekrar recovery cdlerinden backup yaptım.grub da gittiği için rahat bir biçimde girmeyi başarabildim sonunda.çok şükür yaa. kafayı yiyecektim valla.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.