Şimdi Ara

GriftHorse virüsü 10 milyondan fazla Android cihaza bulaştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • GriftHorse virüsü 10 milyondan fazla Android cihaza bulaştı



    Mobil güvenlik şirketi Zimperium araştırmacıları, Android kullanıcılarını hedef alan büyük bir kötü amaçlı yazılım dağıtım ağı keşfetti. Play Store ve üçüncü parti mağazalar üzerinden, zararsız uygulamalar adı altında yayılan ve 70'den fazla ülkede 10 milyondan fazla cihaza bulaşmayı başaran GriftHorse virüsünden bahsediyoruz.



    Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy Z Fold 3 ile ilgili ilk patlama vakası bildirildi



    Raporlara göre GriftHorse, kurbanlarını ücretli SMS hizmetlerine abone yapıyor. Kötü amaçlı yazılım, kullanıcının cihazına girdikten sonra, pop-up'lar ve bildirimlerle bombalamaya başlıyor ve farklı ödüller ve cazip tekliflerle ilgilisini çekmeye çalışıyor. Kullanıcı bu tarz bir açılır pencereyi tıklarsa, kötü amaçlı yazılım onu uygulamaya erişmek için telefon numarasını girmesinin istendiği ayrı bir web sayfasına yönlendiriyor.



    GriftHorse virüsü 10 milyondan fazla Android cihaza bulaştı



    Aylık 1,5 ila 4 milyon dolar kazanıyorlar



    Aslında, bu aşamada mağdur, bazıları aylık 35 dolardan fazlaya mal olan ücretli SMS hizmetlerine abone oluyor. Bu şekilde elde edilen para ise GriftHorse çetesinin cebine giriyor. GriftHorse'u birkaç aydır takip eden Zimperium çalışanları, ilgili kötü amaçlı yazılım ağını, bu yılın en büyüklerden biri olarak tanımlıyor.



    GriftHorse çetesinin şu anda aylık 1,5 ile 4 milyon dolar arasında değişen gelirleri olduğu tahmin ediliyor. Zimperium, Google ile iletişime geçerek GriftHorse sorununu bildirdi ve ardından kötü amaçlı yazılımlarla ilgili uygulamalar Play Store'dan kaldırıldı.




    Kaynak:https://therecord.media/new-grifthorse-malware-has-infected-more-than-10-million-android-phones/







  • Bugünkü bedava hediyenizi alın diyor ve sonra telefon numaranı girip kabul ettiriyor! Direkt kredi kartı numaranı ver, adamları neden bu kadar uğraştırasın ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.